Hopea

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mannerheimin hopearistin ritarit. Ei tule sekoittaa Mannerheim-ristin ritareihin.

Hopea (kokonaiselta nimeltään Marras-Hopea) on Elo-Hopean vastakohta. Kemialliselta merkiltään hopea on Ag (amer. Attorney-General). Hopea kuuluu musiikin alalajeista metallin joukkoon. Hopealla on monia käyttötarkoituksia, joista tärkein on toimia palkintona henkilölle, joka tuli kilpailussa toiseksi. Tämän takia hopeakorujen ostaminen lahjana on vähintäänkin epäilyttävää, sillä se on kuin suoraan sanoisi "olet minulle toiseksi tärkein".

Hopealusikat[muokkaa]

Maapallolla (mutta EI Natsien salaisessa kuutukikohdassa) tapahtuu päivittäin ilmiö, jossa vauva syntyy hopealusikka suussaan. Tiede ei ole vielä pystynyt selittämään mistä nämä lusikat tulevat, mutta vielä tänäkin päivänä tämä nähdään suuren onnen merkkinä ja kyseiset vauvat nostetaan automaattisesti yläluokkaan. Teorian mukaan he pysyvät siellä koska suussa oleva hopealusikka vaikuttaa aivokemioihin positiivisesti, hopean korkean sähkönjohtokyvyn vuoksi. Mutta kuten arvata saattaa, olisi kuitenkin tätäkin parempi syntyä kultalusikka suussaan. Hopealusikka suussa syntyneitä kuuluisuuksia ovat mm. Antonio Salieri, Rubens Barrichello ja Hillary Clinton.

Harvinainen hopeinen polkupyörä odottamassa Ranskan ympäriajon alkua. Sijoittui kilpailussa odotetusti toiseksi.

Hopean arvo[muokkaa]

Kiiltelevänä, varkaita ja lapsia houkuttelevana metallina hopea on kysynnän ja tarjonnan lain avulla noussut suhteellisen arvokkaaksi. Joskus muinaisessa menneisyydessä kun ihmiset eivät olleet käyneet edes yläastetta, sen jopa luultiin yleisesti olevan saman arvoista kuin kulta, hahahhaha. Arvonsa takia hopeaa voi tänä päivänä käyttää sijoituskohteena. Sen hinta ilmoitetaan normaalisti "Troijan unsseina". Kyseessä on Troijan hevosen sukupuuttoon kuollut serkku (equuns feruns caballuns). Hopeaan sijoittaminen on huijaus, koska lähes kaikki tietävät että siihen sijoittaessasi tulet aina jäämään toiseksi.

Myytit[muokkaa]

Hopeaan liittyy paljon myyttejä ympäri maailmaa. Eräs tunnetuimmista on antiikin Kreikan Akilles, joka oli muuten kuolematon puolijumala, mutta hänen kantapäänsä oli kuin tavallisella ihmisellä ja täten hänen heikko kohtansa. Akilles oli tunnettu soturi joka kuolemattomuutensa takia oli verraton taistelukentillä, mutta kohtasi viimein surmansa pienessä japanilaisessa kylässä, kun hänen siihen mennessä pahin vihollisensa, verenhimoinen jättiläiskarhu Akakabuto, heitti hopeisen nuolen joka osui Akillesta kantapäähän, surmaten hänet. Tästä tapahtumasta on sitemmiten muodostunut kaikille tuttu sanonta; "ei raha est kuolemast, ei köyhyys kauva elämäst." Tämä on kuitenkin vain toissijaista sille myytille faktalle että hopealla voi torjua vampyyreja.


Maalaa maailmasi naapurin seinä

Ruskea Punainen Oranssi Kulta Keltainen Vihreä


Turkoosi Sininen Purppura Pinkki Musta Harmaa Hopea Valkoinen

Tuntematon väri

Snow.svg Artikkeli on tynkä kuin tontun pippeli pakastimessa.
Laajentamalla artikkelia saat Hikipedian lämpötilan nousemaan.