Hirviö

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hirviö on on termi, jolla viitataan historiallisiin olentoihin, joita esiintyy antiikin mytologioissa, legendoissa sekä romantiikan ja realismin proosassa. Sana hirviö on balttilaislaina, josta johdettu denominaali verbimuoto oli muinaisgermaaneilla hirus 'riehua suunnattomasti ympäriinsä'. Hirviöt ovat nykyään erittäin uhanalainen laji ja niitä uhkaa sukupuutto kaikkialla luonnossa. Osa hirviökannasta pyritään pitämään hengissä Hollywoodin ja Japanin eläintarhoissa.

Uhanalaisuus[muokkaa]

Pahoinvoiva hirviö ilmaisee tunteitaan – mutta jää usein ilman vastakaikua.

Hirviöitä on jahdattu aina siitä asti, kun ihminen keksi, että tulella ja terävillä esineillä voi rääkätä muitakin kuin toisia ihmisiä. Kuuluisimpia metsästäjiä ovat olleet paavit, Indiana Jones, Super Mario sekä modernismi. Jatkuvan jahdin takia nämä herkät ja tunteikkaat otukset on ajettu ahtaalle maailman jokaisessa kolkassa. Ne elävät pääasiassa rämeillä, aavikoilla sekä korkealla vuoristoissa, jossa ne ovat suojassa salametsästäjiltä.

Hirviöitä vierastetaan niiden poikkeavien käyttäytymismallien takia. Vaikka ne kuinka haluaisivat läheisyyttä ja huolenpitoa, ihminen ymmärtää niiden viestin usein väärin ja vastaa väkivallalla.

Tämä turhauttaa hirviöitä ja aiheuttaa niille kärsimystä.

Kun hirviöt eivät pysty luomaan sosiaalisia suhteita, ne eristäytyvät. Tällöin ne yleensä sairastuvat eivätkä pääse kouluun. Tämä aiheuttaa kierteen, jossa hirviötä uhkaa syrjäytyminen muista lajikumppaneista sekä yhteiskunnasta. Ne muuttuvat arvaamattomiksi ja arveluttaviksi olennoiksi, mikä entisestään pahentaa niiden olotilaa. Usein hirviöt myös vetäytyvät koloihinsa ja alkavat kieriskellä omissa jätöksissään.

Hirviöiden tila on vakava. Suurimmat ongelmat johtuvat viemäröinnin ja puhtaan veden puutteesta.

Sinä voit auttaa!

Lahjoittamalla yhden ainokaisen raajan, voit muuttaa hirviön koko elämän. Näin se saa jälleen toivoa paremmasta sekä ravintoa vähintään viikoksi.

Mikäli päätät tarttua tilaisuuteen ja lahjoittaa hirviölle uuden alun, voit ryhtyä kummiksi. Tämä tarkoittaa suoraveloituksena tehtävää ruumiinjäsenen lahjoitusta, mikä puolestaan säästää aikaa ja vaivaa ja mahdollistaa avun menemisen suoraa sitä tarvitsevalle.

Tukemalla hirviöiden hyväksi tehtävää työtä voit varmistaa niille ihmisarvoisen ja hyvän tulevaisuuden.

Toivoisimme, että voisit ryhtyä vakituiseksi luovuttajaksi. Helpoiten tämä onnistuu lähettämällä osoitteesi suoraan hirviöille, jolloin nämä voivat tulla tekemään noudon kotikäyntinä.

Aaaaa! Mikä on tuo iso ja punainen tuolla talon katolla? Ei taatusti ainakaan hirviö.
–Ei ilman sinun tukeasi!

Tue[muokkaa]

Hymy hyytyy ilman apuasi!

Hirviöiden tuki ry. etsii jatkuvasti uusia vapaaehtoisia työhön hirviöiden elinolojen parantamiseksi. Mikäli haluat auttaa hirviötä sopeutumaan takaisin yhteiskuntaan, pohti:

  • Oletko sopusuhtainen tai hieman ylipainoinen?
  • Pidätkö harhailusta pimeissä paikoissa?
  • Ovatko vaatteesi helposti sulavaa materiaalia? Haarniskat ja vetoketjut ovat suurin syy hirviöiden hammasvaivoihin.

Mikäli vastasit ylläoleviin kysymyksiin kyllä, etsi lähin luola, jossa Hirviöiden tuki ry:n rekrytoija voi opastaa sinut alkuun.

Hirviöilläkin on oikeus hyvään elämään!
Tämän sivun sinulle tarjosi Hirviöiden kummit ry., Hirviöiden tuki ry:n ystävyysjärjestö
Rodut
Aave - Demoni - Elementaali - Enkeli - Epäkuollut - Haltia - Hiisi - Hirviö - Hobitti - Ihminen - Isojalka - Jumala - Kääpiö - Leivänpaahdin - Lohikäärme - Luuranko - Maajussi - Menninkäinen - Mummo - Mutantti - Muumi - n00b - Peikko - Piru - Puliukko - Teini Ikäiset Mutantti Ninja Kilpi Konnat - Vetehinen - WoWittaja - Örkki