Hikipedia:Kasvihuone

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Spiderweb 1.png

Gnome-fs-directory-visiting.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa sivua, koska sisältö viettää ansaittuja eläkepäiviä eikä ketään kiinnosta (paitsi ehkä Indiana Jonesia), mitä täällä pölyn ja hämähäkinseittien seassa tapahtuu.

Tällä sivulla keskustellaan Hikipediasta. Lisää uusi aihe sivun loppuun.

Kahvi.jpg


Mikäli olet osaamaton niin katso Hikipedia:UKK niin isi autaa!

Hjassan, lopeta sivujen omiminen. Kiitos. Pidetää hauskaa.

-Toni

"Minähän omin kaikki sivut! Minua ei kukaan voi estää!!!... En mitään, Herra Majora..."

~ Hjassan

"Pahoittelen tuota ylempää. Sivuja saa omia, jos lisää niihin tarpeeksi sopivaa tavaraa ja rakentaa kanonisoidut verkostot"

~ Käyttäjä:Hjassan
  • En tule enää nykyään muokkaamaan taikka kehittämään IP-osoitteella, (Kyseinen IP-osoite 80.222.136.101), vaan rekisteröidyn ja minut tullaan tuntemaan käyttäjänimellä Toni. That's all tonight folks.

"Mennään kaikki nai(mi)siin!"

~ Hjassan

"Tykkään syödä jät(s)kiä!"

~ Alexsandra

"Toi kahvi taitaa olla vähän väljähtänyttä ottaen huomioon, että se on ollut siinä 6 kesäkuuta 2006 klo 08:12 lähtien."

~ Käyttäjä: Cthulhu

"Pitäisiköhän jonkun keittää lisää, niin voisi tuohonkin vaihtaa uusi kupillinen eikä tarvitsisi koko ajan vaan hörppiä tuota vanhaa kylmää litkua."

~ Käyttäjä: Mr. Higins

artikkelitoive: "sun mutsis"

kaikilla ulkomaankielisillä hikipedia-kopioillakin on semmonen

  • Minulla on semmoinen kutina perseessä, että tuollaisella nimellä on turhan suuri potentiaali antaa täällä satunnaisesti pyllyileville 11-vuotiaille pennuille, amiksille ja pissiksille liian ison kiusauksen...

Teidän Tyräel Haara-Pallila, hän, jonka sydämen paikalla on ankeriaan pyörittämä Dynamo|dynamo.


Alan saamaan Hikipediasta pikkuhiljaa tarpeekseni. Ei sivustossa mitään, tämähän on täydellinen! Ongelma on siinä että 95% kirjoittajista keksii kirjoittaa artikkeleihin pelkkää 'vittupaskaa' joka ei käsittääkseni kuulu hikipedian perusajatukseen. Käyttäjillä olisi vähän skarppaamista.. Ne jotka kirjoittavat pitkiä ja oikeasti hauskoja artikkeleita: Jatkakaa ihmeessä samaan malliin.

~Orangevision

Vittupaskan lisääntyminen olisi varmaan helpompaa estää, jos A) tänne löytäisi joku muukin kuin pahimmat irkkiteinit, B) satunnainen sivu -linkki tarjoaisi jotain muuta kuin vittupaskaa edes kuuden klikkauksen välein :). Kun satunnainen kävijä ilmestyy paikalle ja löytää ainoastaan pelkkää tyhmäilyä tai täysiä älyvapauksia, niin äkkiäkös tekee mieli A) tehdä samanlaista, B) unohtaa koko sivusto. ~JAT

Viesti alkuperäisen Hikipedian perustajalta

On hieno nähdä että alunperin pienen porukan vääntämästä vitsistä on kasvamassa isokin sivusto. Ongelmaksi tällä hetkellä muodostuu kuitenkin kaksi erillistä Hikipedia-sivustoa jotka pitäisi jollain tavalla saada yhdistettyä. Alkuperäinen http://peelonet.zapto.org/hikipedia sijaitsee omalla serverilläni ja voisin uudelleenohjata ko. osoitteen tänne sekä tarjota mysqldumppia tietokannasta jotta laadukkaat sivut (joita on valitettavan vähän) saataisiin kopioitua tänne. ~Baskabommi

Outo juttu

Kokeilin mennä kyseiseen osoitteeseen, mutta en päässyt. Osaako joku sanoa, että onko vika koneessa vai mahdollisesti serverissä? Olen nimittäin käynyt siellä vähän aikaa sitten toisella koneella... Hups... Kyllä! Se olin minä! --Liity minuun tai kuole --Hjassan 13. elokuuta 2006 kello 10.09 (EDT)

Hyvä Luoja?

Kuka on luonut hikipedian???? Sitä varmaan me kaikki mietimme pienissä päissämme. Olisiko se niin, että itse Pekka III olisi perustanut sen? Ehei.

En ole ihan varma, mutta epäilen, että se olisi tuo Baskabommi.

--Cthulhu 08:18, 6 lokakuu 2006 (EDT)

Hyvät ja suositellut sivut

Anteeksi nyt vaan arvoisa kolleega, joka kehitit hienon hyvä sivut -mallineen, mutta mitäs vikaa siinä {{suositeltu}}-mallineessa oli? Nyt täällä on kaksi hyvien sivujen luokkaa yhden sijasta.. Askel monimutkaisempaan suuntaan, luulen ma.... ~JAT

Uncyclopedialta oppia?

Uncyclopedialla on semmonen käytäntö, että kun se niiden tietty malline lätkästään jollekkin sivulle (Kuten aina uusille sivuille), niin se artikkeli trashaantyy pois heti 7 päivän kulttua, ellei joku katso sitä säilyttämisen arvoiseksi. Semmosenkin voisi ehkäpä pähkäillä tänne? Semmonen malline on esim http://uncyclopedia.org/wiki/Bizzy_bone tossa artikkelissa. Huomsin myös hienon http://uncyclopedia.org/wiki/Kurt_Goedel mallineen joka on tuossa ylhäällä tota artikkelia (PS. Se on muuten muuttuva malline joten pitää refressailla jos haluaa nähdä kaikki ne vaihtoehdot). Muutenkin voisi pölliä tolta Uncyclopedialta noita malline, ideoita ja ehkäpä jotain muutakin. ;) (Pakko laittaa http://uncyclopedia.org/wiki/Wikipedia tohon perään) ~Cthulhu

Onhan Hikipediallakin mallineet {{roskaa}} ja {{paskaa}}, jotka ajavat vähän samoja asioita ja ovat kaikkien lätkittävissä ylläpidon huomion kiinnittämiseksi. Lisäksi on olemassa alkeellinen poistopolitiikka, joka tosin on vasta ehdotelman asteella. Tuo Uncyclopediankin homma toimii siten, että ylläpito käy poistamassa sivun, kun aika täyttyy. Hikipediassa on siivottavaa jo muutenkin ihan... mukava määrä :).
Mallineiden siirtäminen Uncyclopediasta ei välttämättä aina ole kovin hedelmällistä, koska siellä on useita "metamallineita", joita käytetään muiden mallineiden luomiseen, joten tuominen saattaa osoittautua yllättävän hankalaksi. Ideoita toki kannattaa ottaa. Kurt Goedel -artikkelin malline ei olisi mitenkään hankala toteuttaa (arvontaa käytetään osassa tynkämallineita ja juonipaljastusmallineessa). Taidanpa kohta ryhtyä hommiin. Olisi ihan mukavaa, jos kaikki mallineita luovat henkilöt ystävällisesti myös lisäisivät mallineet muiden nähtäville Malline-sivulle sopivaan kategoriaan. –JAT

Ritva Hakonen-artikkeli

Minä olen tehnyt tänne artikkelin nimellä Ritva Hakonen. Se on kuitenkin poistettu. Haluaisin tietää että minkä takia?

Sivu on poistettu todennäköisesti siksi, että A) kukaan teidän viiden lisäksi ei ole koskaan kuullutkaan koko henkilöstä. B) Artikkeli käsitteli loukkaavasti henkilöä, joka ei ole julkisuudenhenkilö. C) Artikkelin panos Hikipedialle oli tasoa "hehe, vähä tätä on kiva näyttää ATK-tunneil kavereille, hehe." D) Tähän on varauduttu: opettajaa herjaavan artikkelin luomisesta (varsinkin ilman käyttäjätunnusta) varoitetaan ihan erikseen Usein kysytyissä kysymyksissä, joista olisi löytynyt tähän uteluun suoraa vastaus. ~JAT 8. syyskuuta 2006 kello 14.18 (EDT)

Pyhä Turska Nominuatariksi?

Se on varmaankin ollu Hikipediassa jo melkein vuosia. =D Ehkä sitä piristäisi vähän jos joku vaikka linkittäisi sitä hiukan tai laittaisi nominuatar listalle jolloin se saisi vähän famea.

Mitä hemmettiä tolle Hjassan artikkelin voimajärjestykselle on oikein tehty? Se ei ole alkuperäinen malli, mitä muissa artikkileissa on.

Kävin korjaamassa... Joku vandaali taas kaiveli verta räkänokastaan...--B14 13. syyskuuta 2006 kello 09.06 (EDT)

Näytit sille vandalisti-paskalle taivaan merkit. Mäkin ehdin jo ihmetellä sitä mutta toi hiton Cthulhu ehti ilmoittaa ensin. Palkkioksi ihmettelystä voisi olla vaikkapa Maximuksen korottaminen Voimajärjestyslistalla. Eikös? --kuolema universumille T: Mr. Higins 13. syyskuuta 2006 kello 09.13 (EDT)

Hiktionary ja yhden punchlinen artikkelit

Ajattelin tuossa, että olisikohan mitään itua alkaa siirrellä Hiktionaryyn sellaisia kahden lauseen ja yhden vitsin artikkeleita, joilla ei selkeästi ole kovin suuria mahdollisuuksia laajentua ainakaan parempaan suuntaan... Saataisiin siihenkin Hiktionaryynkin vähän eloa ja Satunnainen sivu -nappi toisi edes kerran viidessä painalluksessa ihan kelpo sivulle. ~JAT 15. syyskuuta 2006 kello 14.38 (EDT)

Itseänikin vaivaa ja ahdistaa tämä Hiktionary, kun minulle ei ole täysin seljennyt Hiktionaryn tarkoitus (jos totta puhutaan, niin ei ole selvinnyt koko Hikipediankaan tarkoitus). Ovatko esim. artikkelit pinta-ala ja mitään sellaisia, joita voisi Hiktionaryyn siirtää? Voiko jotkut artikkelit olla sekä Hikipediassa että Hiktionaryssä? Voiko Hikipediasta linkittää Hiktionaryyn? Vietän nimittäin koko elämämi tässä pienessä pimeässä lukitussa huoneessa, ja haluaisin että elämälläni olisi edes jokin tarkoitus. Ensimmäistä kertaa elämässäni voisin tuntea itseni tärkeäksi ja hyödylliseksi kun saisin siirrellä artikkeleita Hiktionaryyn. Mutta en vielä uskalla, koska jos siirränkin väärän artikkelin, niin tiedän että siitä seuraa aivan jumalattomasti vittuilua ja bänniä, sekä tietty tutkintapyyntö keskusrikospoliisille. Auttakaa nyt, niin saan viimeinkin tarkoituksen elämälleni. TheM 04:19, 17 lokakuu 2006 (EDT)
Mielestäni ovat. Siirrä vaan. Eivät voi. Pistä vanhasta artikkelista uudelleenohjaus [[Hiktionary:H#Haluamasi artikkeli]]. Sama toimii myös linkityksessä. Jatkaa samaa rataa TheM. --Liity minuun tai kuole --Hjassan 07:14, 17 lokakuu 2006 (EDT)
Joo, Hiktionaryn tarkoituksena olisi nimenomaan olla niiden ideoiden koti, joista ei kuitenkaan ikinä syntyisi tynkäartikkelia pitempää tai parempaa. Siitä vain siirtelemään artikkeleita. Jos jollakulla syntyy neronleimaus, niin ainahan Hiktionarystä voi viedä tavaraa uloskin. Tuosta ankkuriosuudesta (#Väliotsikko) linkissä sen verran, että jos sitä ei jaksa käyttää, niin sen voi kyllä jättää pois ja linkittää pelkkään hakusanaan. --JAT 10:05, 17 lokakuu 2006 (EDT)


kuvat?

Mitä perkelettä kuville on tapahtunut? T: Mr. Higins. (en jaksanut loggautua ineen, koska mul on vähän kiirus.)

Suurin osa kuvista näkyy ihan normaalisti, mutta osa itse tallennetuista on edelleen teillä tietämättömillä, joten Carlb selvittänee asiaa? Ehkä? Om du vill fråga, talar han bara franska och engelska. Kumma kyllä osa kuvista toimii. Taikuus-sivunkin muutamat kuvat tekivät comebäkin (eivät tosin kaikki) ja Helsingin metro -artikkelinkin kadonnut logo näkyy. Kummaa. --JAT 11:46, 26 syyskuu 2006 (EDT)


Tuo kuvien katoaminen mahtaa johtua siitä, että vaihdettiin taas tapaa jonka kautta kuvat tallenetaan Uncyclopedia commonsiin. Se vanha tapa oli paljon simppelimpi :/. Tuo Uncyclopedia commons on vähän hankalahko systeemi (tai sitten olen vaan n00b) --Cthulhu 08:16, 6 lokakuu 2006 (EDT)

Teemat vähenemässä?

On tapana käydä täällä aina päivittäin kattomassa onko mitään tarkkailun alaisia artikkeleita muokattu. Pääosin on tarkkailussa vaan Hikipedian teema-artikkeleita ja järkytyksekseni sain huomata ettei viimeisen 3 päivän aikana ole muokattu lainkaan mitään teema-artikkelia. Alkaa vähitellen vaikuttaa, että nuo ovat jo vakiintumassa ja valmistumassa lopullisiksi täydellisiksi jalokiviksi joita ei tarvitse enään yhtään hioa. Tavallaan pettymys, mutta ei tosiaankaan ole enään paljoakaan lisättävää noihin artikkeleihin, saati sitten kiinostaisi muunnella niitä ollenkaan...

--Cthulhu 12:03, 11 lokakuu 2006 (EDT)

  • Hups, sori. En osaa näemmä lukea.
Teemojen liiallinen jauhaminen on tylsää, enkä keksi enää mitään "hauskaa" lisättävää "kaaos VS Majora"-teemaan. Olen valmistelemassa viimeistä päivitystä Toiseen Universumin Sotaan, mutta sekin on hyvin pieni. --Liity minuun tai kuole --Hjassan 05:15, 13 lokakuu 2006 (EDT)

Öö tota

Ajattelin tässä vaan kysellä vähäsen että miksi tuo etusivu on pysynyt noin kauan samana. Siis tarkoitan nyt vaan lähinnä suositeltua artikkelia ja ajankohtaista osion sitä toista kohtaa (En tarkoita Hikinewsiä, vaan sitä toista.) Eipä tässä muuta. --T: Mr. Higins 07:55, 17 lokakuu 2006 (EDT)

Ajattelin itsekin vaihtaa sen suositeluun sivun.--Tosi ja yksi - B14 10:06, 17 lokakuu 2006 (EDT)

"Roskaa-mallinettajat" ja ylläpitäjän työsarka

Nykyään ilmeisesti on (yli)tunnollisia käyttäjiä, jotka näpyttelevät Satunnainen sivu-painiketta ja lätkivät roskaa-mallinetta lähes kaikkiin vastaantuleviin sivuihin. Tästä muodostuu illuusio vandalismin ja roskasivujen määrän kasvusta Tuoreet muutokset-listalla. Olen suoraan sanottuna tympääntynyt poistamaan sivuja, poistamaan sivuja, poistamaan sivuja... Koska olen asialleni omistautunut ylläpitäjä, poistan nämä roskasivut tai vaihdan mallineen tai palautan muutokset (mistä seuraa työtä). Huh. Alan väsyä. Onhan se hyvä, että tälläisiä Hikipedian tilasta huolestuneita "Roskaa-mallinettajia" on, mutta joissakin sivuissa kannattaa tosiaan miettiä, sopiiko roskaa-malline niihin. Onhan olemassa myös mallineet paskaa ei-niin-toivottomiin sivuihin ja ei-loistava ei toivottomiin, mutta ei hyviin sivuihin. Hikipedian käyttäjämäärän kasnaessa ylläpitäjien määrää on suhteutettava olemassa oelviin kasvusuhdanteisiin, eli lisättävä (jotkut hyvät "Roskaa-mallinettajat"/sivujen luokittelijat/fixaajat voi valita ylläpitäjiksi). Jos ajatus tuntuu mahdottomalta, niin muistakaa se edes. Kiitos ja kuulemiin. --Tosi ja yksi - B14 10:30, 17 lokakuu 2006 (EDT)

  • Ilmeisesti tarkoitit edellisellä tekstilläsi minua. En todellakaan näpyttele satunnainen-nappulaa koko aikaa, vaan pengoin toimintosivujen alta löytyviä yksinäisiä sivuja ja merkitsin roskaksi niitä joissa ei ollut mitään järkeä ja mitä ei voinut joko uudelleenohjata, linkittää tai muuten muokata. Voin kyllä lopettaa yksinäisten sivujen tonkimisen, mutta eipä niihin kukaan muu näytä puuttuvan. Kiitos ja hei! --Pesunöyhtä
  • Hmm... itsekkin olen merkannut aika monta löytämääni artikkelia roskaa-mallineella. Pääosin ne ovat olleet näitä rekisteröimättömien luomia kusipaska tms. juttuja joihin kukaan ei ole koskenut. Vältän kuitenkin roskaa-mallineen käyttöä siihen asti, kunnes uusia ylläpitäjiä on valittu, ettei keskusrikospoliisi ja raivostunut B14 tule koputtelemaan ovea... TheM 11:28, 17 lokakuu 2006 (EDT)
  • Ottakaa huomioon, että Hikipedian taso on vielä "aika surkea", mutta viime aikoina se on selvästi parantunut. Artikkelit, joita olisi vuosi sitten pidetty artikkeleina ovatkin nyt "paskaa", mikä taas hämää ahkeraa laadunvalvojaa. Kaikilta artikkeleilta EI voi odottaa sivun pituutta ja sopivaa kuvaa. --Liity minuun tai kuole --Hjassan 02:35, 18 lokakuu 2006 (EDT)

ihme ja kumma

klikkailin äsken satunnainen sivua n. 15 minuuttia (tiedän, typerää...) ja sain luettavakseni hyviä artikkeleita vittupaskan sijaan. Hikipedia todella on menossa parempaan suuntaan. Ylistäkää ylläpitoa ja käyttäjiä! Halleluja! Anteeksi, menen jatkamaan satunnaisten sivujen selailua --T: Mr. Higins 11:44, 17 lokakuu 2006 (EDT)

Logosta

Logokeskustelu on siirretty foorumisivulle, koska jos joku päättää ehdotuksen tehdä, niin sinne on kätevämpi linkkailla kuvia ja muuta matskua. --JAT 12:18, 19 lokakuu 2006 (EDT)

Kuvien tallentaminen

Aiotaanko tiedostojen tallentaminen ikinä siirtää enään takaisin siihen yksinkertaisempaan muotoon pois Commonssista? --Cthulhu 08:23, 22 lokakuu 2006 (EDT)

Miksi se pitäisi siirtää? Commonsin tallentaminen on aivan samanlainen kuin Hikipediankin mutta vaatii vain erikseen käyttäjätunnuksen luomisen Commonsiin. Hikipedian tallennus on vielä olemassa, mutta koska Commonsiin tallentamisesta hyötyvät kaikki uncyclopedia-projektit, niin tietenkin kannattaa suosia sitä. Commonsiin tallennettaessa kuvat ovat myöskin tallessa, mikäli Hikipedian wikiin tehdään muutoksia ja siinä sivussa hukataan osa kuvista (kuten tässä aivan äskettäin vasta kävi...) -- JATkeskustelu 12:22, 22 lokakuu 2006 (EDT)

Otsikko / Paljon boldattu teksti

Eli pulmani koskee tälläkertaa semmosta asiaa, että jos on otsikkotekstiä joka siis merkitään näin "== ==" tai sellaista todellla paljon boldattua tekstiä joka merkitään näin "=== ===" niin niitä ei voi linkittää sisäisesti "[[|]]" näin. Kokeilin vastuuvapauslausekkeen hyväksy nappulaan tätä eikä se suostu toimimaan millään mulla paistsi norm. boldauksella "näin". Missä vika? Annan esimerkin selkeyttääkseni mitä meinaan

Huomataan ettei Otsikko eikä Massaboldaus toiminut.

(Toivon että tästä tekstistä sai jotain selvää).

--Cthulhu 23:56, 22 lokakuu 2006 (EDT)

Kuten muokkausohjesivulla sanotaan, otsikointi yhtäsuuruusmerkeillä ja listan tekeminen tähdellä onnistuu vain ja ainoastaan uuden rivin alussa. Mikäli siis olet laittanut jo rivin alkuun listamerkinnän (*), et voi enää käyttää otsikointia. Sitä paitsi otsikoilla kuvataan nimenomaan sivun loogista rakennetta (=eli että ko. tekstinpätkä on otsikko). Se nyt vain sattumoisin satutaan selaimissa näyttämään isommalla/lihavoidulla muusta tekstistä. Tämä johtaa siihen, että otsikoita on tarkoitus käyttää nimenomaan otsikkoina, ei tekstin muotoilukeinona. Mikäli tavallinen lihavointi ei riitä sanoman korostamiseen riitä, on usein joka sanomassa vikaa tai sitten haetaan jotain hieman liian koreaa. Voit toki käytää CSS:ää, mutta hillitysti. Vaihdoin tilalle purkalla toimimaan viritetyt nappulat, jotka alkavat ehkä toimia jossain vaiheessa (paitsi IE:ssä, totta kai). -- JATkeskustelu 03:26, 23 lokakuu 2006 (EDT)

Poll

Tähän samaan hengenvetoon mutta eri otsikolla kysäsen, että voisiko tuohon etusivulle laittaa jonkun (humoristisen) Kyllä, Ei Laskurin. Siis sellasen jossa on esim kysymys, että "mitä mieltä olet tästä uudesta laskurista" ja vaihtoehdot Se on hieno ja Se on per***stä. Sitten aina kun siltä tuntuu, niin kysymys vaihtuu ja laskuri (mittari) alkaa alusta. Ja sitä mukaan mitä siihen joku kävijä napsauttaa niin laskuri muuttaa suuntaansa punaseen tai vihreeseen (Prosentitkin voisi olla hyvä laittaa?). Onko liikaa vaadittu? Vaikka tämä onkin vaan ajatus niin se taitaa olla siltikin aaaaika vaikea toteuttaa. PS. Sille voisi (jos toteutetaan) perustaa silloin myös Ehdota Kysymykseksi palstankin.

Esimerkkejä mitä meinaan.

http://www.aamulehti.fi/ <-- Esim tuolla on sellainen laskuri. (Tuo on kyllä ruma esimerkki mutta ajaa asiansa)

tai vaihtoehtoinen valinta

http://www.suomi24.fi/ <-- Tuolla on vähän erilainen systeemi.

--Cthulhu 00:08, 23 lokakuu 2006 (EDT)

Okei okei kannatetaan kun kerran tossa sivun yhteenveto jutussa noin paljon vaadit vaadit --T: Mr. Higins 08:14, 23 lokakuu 2006 (EDT)

Ajatus on kyllä itsessään loistava, mutta miten se toteutetaan käytännössä? Moneen kertaan äänestämisestä tulee varmasti ongelmia ja mitä jos äänestysprosentti onkin kovan työn jälkeen 0,24%? --Liity minuun tai kuole --Hjassan 06:16, 24 lokakuu 2006 (EDT)

Kiitos kun kannatit ideaa =D. Äänestämisestä (voi) tehdä vain rekisteröityneiden käyttäjien huvin, jolloin varmaan (ehkä) moneen kertaan äänestämisen ehkäisy voi olla helpompaa. Ja jos joku todellakin osaa niin senhän voisi tehdä, että "Tästä IP:eestä on äänestetty joten häneltä ääni pois" Ja kun tulee uusi äänestys niin kaikilla olisi taas mahdollisuus äänestää. Kun esim katsoo jotain tuollaisia samankaltaisia niin niistä menee äänestysmahdollisuus lukkoon heti kun on äänestänyt, jotenkin se kai cookiella tai vastaavilla taitaa toimia?

--Cthulhu 07:33, 24 lokakuu 2006 (EDT)

Kuulostaa hauskalta. Musta äänten väärentämisen mahdollisuus tekee hommasta vaan hauskempaa – vrt. erään iltapäivälehden pressanvaalikysely joka vedettiin pois kun Timo Soini voitti... –Dilaudid 20:15, 4 marraskuu 2006 (EST)

Uncyclopediasta artikkeleiden kääntäminen

Eli mitä mieltä ollaan, pitäiskö tällaista tehdä? Vai pitäiskö sen jäädä vaan ideoiden hakemiseen? Vai onko se Hikipedian/Uncyclopedian tekijänoikeussäänöillä kielletty (siis se kääntäminen)? ja jos on niin saako niitä ideoita kopioida sieltä? Koska jos sieltä lukee jotain loistavia artikkeleita, niin ei varmaankaan pystyisi mitään omaa parempaa keksiä. Niin se olisi ihan kiva tuoda artikkeleita niittenkin ulottuville, jotka niitä ei pysty englanniksi lukemaan. Mitään sanasta sanaan käännöstä ei kyllä kannattais alkaa tekemään, vaan niin, että jättäis kaiken tylsän/ylimääräisen pois ja muokkaisi vähän paremmin suomenkieleen sopiviksi.

--Viimeisen Auringonlaskun Ratsastaja tai Laputius ihan miten vaan 13:37, 23 lokakuu 2006 (EDT)

Uncyclopedian sisältö on käytettävissä samalla lisenssillä kuin Hikipediankin (eli CC 2.5). Suuri osa Uncyclopedian artikkeleista on niin sidoksissa Uncyclopedian sisäisiin juttuihin ja angloamerikkalaiseen kulttuuriin, että niiden siirtäminen tänne on varmaan melko hedelmätöntä. Esimerkiksi Oscar Wilde -jutut, jotka Uncyclopediassa toimivat, näyttävät saksalaisessa versiossa aivan typeriltä. Lisäksi monet Uncyclopedian suositellut sivut ovat paisuneet niin pitkiksi, että sekaan mahtuu paljon eritasoista matskua, mikä vaikeuttaa entisestään vitsin siirtämistä Hikipediaan. Sen sijaan yksittäisten ideoiden ja aiheiden lähteenä Uncyclopedia on huippukamaa, kunhan muistaa, että on kirjoittamassa nimenomaan suomalaisille suomalaisessa kulttuurissa. -- JATkeskustelu 14:01, 23 lokakuu 2006 (EDT)
Totta. Olen huomannut, että Hjassan-sivun "Otsikko ja rivi tekstiä"-tyyli ei oikein tunnu toimivan. Kunhan saan kunnon kuvan itse Hjassanista pistän sivun uusiksi (taas). Päivityksen olennaisia osia ovat:
  • Liiallisen hömpän ja itsekehun poistaminen
  • Huumoriarvon lisäys
  • Pituuden rutka lyhentyminen
  • Tyylipaletti

--Liity minuun tai kuole --Hjassan 06:21, 24 lokakuu 2006 (EDT)

Levykevandaali

Levykevandaali on saapunut Hikipediaan! Missä ovat ylläpitäjät? --Peelo 03:49, 3 marraskuu 2006 (EST)

Siellä missä he haluavat olla, tietenkin... --Terveisin kone joka aivojen sijalla on laatikko joka surisee - - J0NES 9. marraskuuta 2007 kello 14.15 (UTC)