Hikipedia:Hiekkalaatikko

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä on Hikipedian hiekkalaatikko
Täällä voit kokeilla Hikipedian muokkausominaisuuksia ennen kuin syöksyt ampumaradalle varsinaisten artikkelien sekaan. Uusia leluja laatikolle voit etsiä lelulaatikosta (no daa'a...). Pystytä hiekkalinnasi tämän laatikon alapuolelle, kiitos. Äläkä pissi hiekkaan, jooko? Alapuolella olevan tekstin saa pyyhkiä pois; se on toisten kokeilijoiden hengentuotetta ja jää vielä sivun historiaan silloinkin, kun se poistetaan. Sivua muokatessa ei saa pyyhkiä pois kohtaa {{Ole hyvä ja tee muokkauksesi tämän rivin alapuolelle, jottei ohjelaatikko katoaisi}}. Muista myös, että toisen toilailuun on hauskempi väkertää vastaus, joten suosittelemme pienen tekstinpätkän unohtamista hiekkalaatikolle muita varten.


Karjalan kieli[muokkaa]

Karjalan kieli (karjalaksi: karjala tai karjala aunus) on Suomalais-Ugrilainen kieli, jos sitä sellaiseksi voi kutsua. Tämä mongerrus, ihme kyllä on suomen kielen lähin sukulaiskieli. Karjala on hyvin uhanalainen, koska Venäjä pitää rasismista ja eikä anna karjalalaisten käyttää omaa siansaksaansa. Tämän takia suurin osa karjalan puhujista ovat erakkoja, jotka asuvat Petroskoin viemäriverkostossa. Petroskoin viemäriverkostossa asuu isoja krokotiileja, jotka syövät paahtoleipää, joten pidä varasi katsoessasi Petroskoin viemäriin.

Puhujamäärä ja -alue[muokkaa]

Karjalaa puhutaan lähinnnä Suomen selän takana Rysslandissa, mutta kyllä sitä vielä jotkut ukot ja akat Suomessa ainakin yrittävät vängertää. Sitä puhuu vajaat 30000 palleroa, parin päivän päästä tuskin kukaan, sillä suurin osa karjalan puhujista ovat jo maailmaa nähneitä.

Historia[muokkaa]

Kaikki alkoi siitä, kun pari pulleaa luolamiestä hiihti Suomen ja Karjalan alueelle levittäen heidän puhumansa siansaksan, kantasuomen Himalajan vuoristolta. Tästä kehittyi myöhemmin muinaiskarjala, muinaissuomi jne. (Tiedät nämä jos et ole nukkunut historiantunneilla!) Myöhemmin, kun Josif "Janne" Stalin rakkaine viiksekkäine ystävineen valtasi Karjalan Suomelta itselleen voimakeinoin on kieleen virrannut aivan h*tosti lainasanoja. (Noin 99 prosenttia sanoista on venäläisiä lainasanoja.) Suuri osa lainasanoista viittaa kommunismiin. (Olipa yllätys!)

Kielioppi[muokkaa]

Kielioppi on identtinen suomen kielen kanssa. Esimerkiksi sijamuodot, kuten genetiivi, allatiivi, laksatiivi jne. ovat samat. Tavallaan tämä pätkä tästä tekstistä on täysin turha. Niin kuin... jooh.

Katso myös[muokkaa]

Suomi

Venäjä

Kieli

Lähteet[muokkaa]

Vrm Wikipedia