Hikipedia:Ajankohtaista-etusivu/arkisto7

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Spiderweb 1.png

Gnome-fs-directory-visiting.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa sivua, koska sisältö viettää ansaittuja eläkepäiviä eikä ketään kiinnosta (paitsi ehkä Indiana Jonesia), mitä täällä pölyn ja hämähäkinseittien seassa tapahtuu.
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
 • Ulkomaat, Talous, Das Auto: Saksalainen autonvalmistaja Volkswagen on jäänyt kiinni päästöpetkutuksesta Yhdysvalloissa.(viite) VW:n tavoitteena on osoittaa, että saksalainen auto on niin fiksu, että osaa tunnistaa koetilanteet ja petkuttaa ihan itse. VW:n johtaja eroaa tehtävästään, ja häntä epäillään nyt myös Hitlerin päiväkirjojen väärentäjäksi. Dieselvedätyksestä kimmastunut USA lähettää uusia ydinaseitaan Saksaan. Tästä hermostuneena Venäjä on ilmoittanut tekevänsä samoin, eli lennättävänsä sinne omia ydinrakettejaan. Keskimatkan ydinohjukset on testauksessa todettu vähäpäästöisiksi ja taloudellisiksi. (viite) (26. syyskuuta 2015)
 • Ulkomaat, Politiikka: Kreikan parlamenttivaaleissa voiton on vienyt Aleksis Tsiprasin johtama SYRIZA-puolue. Äärivasemmistolaisen SYRIZAn ja äärioikeistolaisen ANELin epäpyhästi toisensa neutraloiva hallitusyhteistyö jatkuu. Kreikkalaisiin äänestäjiin vetosi Tsiprasissa erityisesti se, miten hän epäonnistui kaikessa, mitä aiemman puolivuotisen hallituskautensa aikana yritti. Erityisesti kreikkalaiset vaikuttuivat tavasta, jolla Tsipras järjesti kansanäänestyksen, käski äänestämään tietyllä tavalla ja tämän jälkeen teki täysin kinuamansa tuloksen vastaisia päätöksiä sarjatulella. Kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi saksalaisia Hitler-herjoilla heitelleet kreikkalaiset äänestivät poliittisia vastustajia murhaavan uusnatsipuolueen. (viite) (21. syyskuuta 2015)
 • Pakolaiset, Vouhkaus, Nimbyily: Maailman päättäväinen vastaus Lähi-idän pakolaiskriisiin on herättänyt suurta luottamusta ihmissalakuljettajien keskuudessa. EU:n jäsenmaat ovat perustamassa komiteaa, jonka on tarkoitus miettiä, pitäisikö unionin edellyttää jäsenmailta jäsenvelvoitteiden noudattamista myös silloin, kun se voi aiheuttaa kuluja. Tähän mennessä ainakin Slovakia ja Kroatia ovat todenneet, että ei kiitos. "Me päästiin jo unioniin, joten nyt keskityn tukien nostamiseen ja kärrään nämä ryysyläiset jonkun toisen ongelmakenttään", kommentoi Kroatian pääministeri Zoran Milanović. Slovakian pääministeri Robert Fico on ilmoittanut, että Slovakia ottaa vastaan vain oikeakätisiä ja vaaleatukkaisia ei-muslimeja, sillä maa ei pysty tarjoamaan muille kunnollisia palveluja vailla moskeijaa, vasenkätisten purkinavaajia ja eri hiuslaaduille sopivia sampoovarantoja. Unkarin pääministeri Viktor Orbán puolestaan on luvannut auttaa syyrialaisia paikan päällä lähettämällä kaikki Unkarin romanit Syyriaan. Britannian pääministeri David Cameron taas kävi Libanonin pakolaisleireillä mielialaa kohentavalla huuliharppukiertueella. Persianlahden sikarikkaat arabimonarkiat, jotka ovat tukeneet sotaa Syyrian presidentti Bashar al-Assadia vastaan, ovat valmiita kantamaan kortensa kekoon. Esimerkiksi Saudi-Arabia on pystyttänyt Jordanian-vastaiselle rajalleen kylttejä, jotka osoittavat Eurooppaan. Kuwait puolestaan esittelee Irakin-rajallaan piikkilankaa ja kultaista Angela Merkelin patsasta, ja upporikas Bahrainin kuningashuone on tarjoutunut auttamaan pakolaisia rakennuttamalla Helsinkiin jättimoskeijan. Suurvallat Yhdysvallat ja Venäjä hoitavat osuutensa varmistamalla, etteivät konfliktialueella pääse aseet loppumaan. (viite) (21. syyskuuta 2015)
 • Lisää pakolaisia, Vadelmavenesurffaus, Lisää vouhkausta: Suomen viranomaiset ovat perustaneet useita "vastaanottokeskuksiksi" kutsuttuja keskitysleirejä Ruotsista pakenevia turvapaikanhakijoita varten, jotka rynnivät länsirajan yli Tornioon. Ruotsin pääministeri muistuttaa, että Ruotsikin vastaanotti aikoinaan 70000 sotalasta (joista osaa ei koskaan palautettu. Toim. huom.), niin että vuoroin vieraissa. Vapaaehtoiset kansalaisaktivistit yrittivät estää pakolaistulvaa muodostamalla Neuvosto-Baltian hengessä ihmisketjun rajalle, mutta turhaan. Jokivarren jopparit ovat kaivaneet salakuljetusveneet esiin ottaakseen osansa pakolaisvirran rahoista. (viite) (20. syyskuuta 2015)
 • Talous, Politiikka, Jouluvalmistelut: Joulupukki on selvinnyt konkurssiuhastaan. Venäläisten matkailijoiden vähyys EU-pakotteiden ja vastapakotteiden takia rokotti myös joulupukin kesätienestejä, ja jonkin aikaa konkurssi uhkasi Rovaniemellä sijaitsevaa kammaria. Myös amerikkalaisten Pohjoisnavalla asustava Santa Claus on huolissaan, koska Venäjä vaatii navan ympäristöä ja mannerjalustaa hallintaansa, mikä toteutuessaan ajaisi Santan pois navalta.(viite) Hollantilaisten Pyhä Nikolaus on joutunut rasismisyytösten kohteeksi apulaisensa Mustan Peten takia, joka selitetään mustaksi, koska "on laskeutunut savupiipusta", sen lisäksi, että on murjaaniorja.[1] Venäläisten Pakkasukko taas yrittää olla hyvää pataa sekä Kremlin valtaapitävien että Coca-Colan kanssa peläten joutuvansa kaikkien mustalle listalle.(viite) (viite) (29. elokuuta 2015)
 • Politiikka, Eurooppa, Kansainvaellukset: Euroopan unioni muuttaa alueelleen kohdistuvan siirtolaispaineen vuoksi symbolejaan. Uudessa EU-lipussa tähdet korvataan keskinäistä solidaarisuutta symboloivilla sormilla, jotka osoittavat aina seuraavaan sormeen. Tämä edustaa EU:n keskinäistä vastuunkantoa. Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoo, että EU:n liput vaihdetaan heti, kunhan Saksa, Ruotsi ja Itävalta vain suostuvat maksamaan viulut. (viite) (27. elokuuta 2015)
 • Kotimaa, Kansalaisjärjestöt, Vive la Résistance: Aktiivisena kansalaisjärjestönä tunnettu Suomen vastarintaliike piti puoluepäivänsä (Reichsparteitag der Ehre) Jyväskylässä, Järvi-Suomen Nürnbergissä, missä organisaatio on aiemmin pitänyt mm. lukupiiri-lähitaistelutoimintaa. Vastarintaa tehtiin tällä kertaa Sokos-tavaratalon rappiollista kesäalea vastaan. Kansanedustaja Olli Immonen (ps) huomauttaa, että hän ei tällä kertaa poseeraa kansalaisaktivistien kanssa näiden toiminnantäyteisissä valokuvissa, vaan haluaa rajata esiintymisensä vain kuolleiden itsemurhaterroristien haudoille. On kuitenkin vaarana, että uusnatsien keskellä päivää kauppakeskuksissa tekemät joukkopahoinpitelyt kääntävät huomion pois yhteiskuntajärjestyksen kannalta paljon vaarallisemmasta ilmiöstä, poliitikkojen puheille buuaamisesta.(viite) (viite) (2. elokuuta 2015)
 • Urheilu, Hemato- & urologia, Citius altius fortius™: Julkisuuteen vuodettujen tietojen mukaan huomattavan suuri osa kansainvälisistä huippu-urheilijoista kärsii hyvin harvinaisista ja erikoisista aineenvaihdunnallisista ja verenkierrollisista anomalioista. Erityisesti kestävyyslajiurheilijat, venäläiset ja kenialaiset kärsivät em. harvinaisista vaivoista huomattavasti globaalia keskiarvoa useammin. WHO pohtii ilmi tulleiden hälyttävien tietojen vuoksi urheilu- ja liikuntasuositustensa muuttamista. (viite) (2. elokuuta 2015)
 • Ulkomaat, Politiikka, Vallansiirto: Burundin presidentti Pierre Nkurunzjotakin on valittu historialliselle kolmannelle peräkkäiselle presidenttikaudelle, jollaista maan historia tai edes perustuslaki ei tunne. Kampanjassaan Nkurusinnepäin tavoitteli onnistuneesti burundilaisten hutujen sitä äänestäjäsegmenttiä, joka ei koostu valtiosääntöoikeuden asiantuntijoista, ja tämä taktiikka osoittautui kannattavaksi. (viite) (2. elokuuta 2015)
 • Liikenne, Oikeus, Konnat kiikkiin: Alkuvuoden aikana todettu yhä enemmän törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia, minkä vuoksi on päätetty aloittaa kulkuvälineen takavarikointi valtiolle. Käytännössä tätä on jo kokeiltu rattijuoppojen kohdalla, mitä nyt laajennetaan muihinkin liikenteen vaarantajiin. Puhelimeen hölöttäviltä takavarikoidaan puhelimet, kaahareilta kaarat, motoristeilta moottorit, mopokaahareilta äänenvaimentimet mopoista (2-tahtinen ei kulje enää niin kovaa), pyöräilijöiden vauhtia hiljennetään puhkomalla renkaat ja törttöilevien jalankulkijoiden kengät takavarikoidaan ja heidät pakotetaan kävelemään sepelipäällysteisillä jalkakäytävillä. (viite) (25. heinäkuuta 2015)
 • Vastajihadismi, Lehtineekerit: Brittilehti The Sun on tehnyt jotain hyvää ehkäistessään vakoilulla ekspansionistikalifaatti ISISin suunnitteleman pommi-iskun Britannian asevoimien juhlapäivän paraatiin. Asiantuntijat spekuloivat teon sankarillisuuden kumoutuvan siitä, että lopunajan merkkinä se voi väkevöittää ääri-islamistien apokalyptistä uskoa. Tämä johtaisi loputtomaan paradoksi-loopiin. (viite) (27. kesäkuuta 2015)
 • Nimitykset, Evotus: Valtioneuvosto on valinnut uudeksi poliisiylijohtajaksi Maki Kolehmaisen. Pop-ylituottajana, uusvenäläisenä viihdebisneksen oligarkkina sekä kauhun ja sekasorron kylväjänä toiminut Kolehmainen syrjäyttää nykyisen poliisiylijohtajan Mikko Paateron elokuussa viimeksi mainitun elinikäisen seniliteetin vuoksi. (viite) (25. kesäkuuta 2015)
 • Ilmoitukset, Tositarkoituksella, Kesäleirit: Suositut kurssit saamattomille poikamiehille jatkuvat. Ilmoita nyt peräkammarin asukki tyttöjenmetsästysleirille. Kursseja myös hameväelle: "Kuinka vemppaan kiltin pojun". (viite) (14. kesäkuuta 2015)
 • Ulkomaat, Legendat, Kansanperinne: Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan viimeinen hallitsija, näyttelijä, natsinmetsästäjä, hevimuusikko, kulta-aseinen yli-ihminen ja velho Sir Christopher Lee (s. 922) on kuollut. Hänet tullaan hautaamaan ukkosmyrskyisenä juhannusyönä Aachenin tuomiokirkon kryptaan ruusupuinen vaarna sydämessään ja suuontelo täynnä valkosipulia. Viimeisillä voimillaan Lee potkaisi Chuck Norrista leukaan sillä seurauksella, että tämän pää räjähti. (viite) (11. kesäkuuta 2015)
 • Ulkomaat, Ottelurangaistukset, Hurjat salaliitot: Uudelle kaudelle FIFAn johtoon valittu Sepp Blatter on antanut itselleen punaisen kortin konsultoituaan sponsorituomariston video- ja tositemateriaalia. Venäjän urheilu- ja hätätilaministeriön mukaan kyseessä on fasistinen vallankaappaus. (viite) (5. kesäkuuta 2015)
 • Ulkomaat, Urheilu, Tajuttomat rahasummat: Sepp Blatter on valittu välttämättömälle viidennelle kaudelle FIFAn johtoon. Blatterin uuden puheenjohtajakauden tärkeimmät tavoitteet ovat jalkapallon MM-kisojen järjestäminen Kuussa vuonna 2026, henkilökohtaisen säästötilin saldon nostaminen yli 100 miljoonan frangin haamurajan sekä vankilan ulkopuolella pysyttely. (viite) (30. toukokuuta 2015)
 • Kotimaa, Politiikka, Nimitykset: Tasavallan presidentti on nimittänyt virkaan Suomen 74. hallituksen. Sipilän hallituksessa on vähän ministereitä, mutta tätä kompensoidaan leikkaamalla ainakin viiden hallituksen edestä. "Olemme yrittäneet toimia niin oikeudenmukaisesti kuin pystymme", sanoo pääministeri Sipilä toistaen suurta keskustalaista edeltäjäänsä A. Jäätteenmäkeä, joka puolestaan puhui niin totta kuin osasi. (viite) (29. toukokuuta 2015)
 • Wien, Itävalta, Viihde: Järjestyksessä 60:s Eurovision laulukilpailu on alkanut Itävallan Wienissä. Suomen edustaja Putte Possun nimipäivät jäi viimeiseksi, kuten yleensä. (viite) (20. toukokuuta 2015)
 • Bujumbura, Burundi: Burundin sotilasvallankaappaus on nujerrettu. Presidentti Pierre Nkuzurz Nukuzrun Njotakinza on palannut maahan ja jatkaa pyrkimistä kolmannelle presidenttikaudelle. "Burundissa armeija ei voi horjuttaa perustuslakia, vaan se on presidentin tehtävä", presidentti Nhankalaoikolukeaziza julistaa. (viite) (20. toukokuuta 2015)
 • Jääkiekko, Kaukaloetiketti: Kanada peittosi Venäjän MM-jääkiekon finaaliottelussa 6–1. Venäjän joukkue ei jäänyt kuuntelemaan Kanadan kansallislaulua, vaan poistui kaukalosta välittömästi ottelun päätyttyä. Syyksi ilmoitettiin, että Kanadan kansallishymni O Canada sisältää homopropagandaa. Venäjän urheiluministeriön mukaan MM-finaali ei kuitenkaan edes ollut todellisuudessa jääkiekko-ottelu, vaan CIA:n tukemien fasistien vallankaappaus. Seuraavissa MM-kisoissa Venäjän joukkue ottelee ilman maatunnuksia ja nimettömänä. (viite) (20. toukokuuta 2015)
 • Venäjä, Venäjä, Venäjä, Urheilu: Venäjä eteni jääkiekon MM-kisojen finaaliin kukistamalla Yhdysvallat numeroin 18-6. Ottelun varsinainen yllättäjä oli Venäjän joukkueen erikoisvahvistus Vladimir Putin, joka laukoi kahdeksan maalia. Kansainväliset vedonlyöntitoimistot pitävät sunnuntain Venäjä-Kanada loppuottelun tulosta jo itsestään selvänä, koska Pohjois-Korea karsiutui jo aiemmin(viite). (viite) (17. toukokuuta 2015)
 • Tiede, maailmankaikkeus ja kaikki: Linnunradan galaksi törmää Andromedan galaksiin. Tämä tulee suuresti muuttamaan Linnunradan Imperiumin valta-aluetta, ja pelättävissä on pakolaistulva ylikansoitetusta Andromedasta. Viranomaiset tarkkailevat asiaa. (viite) (11. toukokuuta 2015)
 • Ulkomaat, Vaalit, Teeummetus: David Cameronin johtamat konservatiivit ovat saavuttaneet yllätysvoiton Britannian vaaleissa. Äänestäjiin vetosi Cameronin lupaus jättää politiikka, jos hän saa toisen pääministerikauden. Konservatiivien koalitiokumppani Liberaalidemokraatit otti työnjakosopimuksen mukaisesti vastaan vaalitappion menettäen 85% parlamenttipaikoistaan. Cameron ryhtyy seuraavaksi neuvottelemaan Britannian EU-sopimuksia uudelleen briljantilla mutku mä haluun -argumentaatiolla. Britannian työväenpuolue on jättänyt hakemuksen Euroopan sosialidemokraattien saattokotiin, joskin Antti Rinteen juuttuminen laitoksen oviaukkoon voi viivästyttää hakemuksen käsittelyä. (viite) (9. toukokuuta 2015)
 • Urheilu, Voittamaton sankaruus: Korean demokraattisen kansantasavallan jääkiekkomaajoukkue on VOITTANUT Jääkiekon maailmanmestaruuskisat 2015 (Div III)! Pelaajat kiittävät Suurta Toveria Kim Jong-unia neuvoista, joiden avulla joukkue pystyi murskaamaan kapitalististen roistovaltioiden mitättömät joukkueet. Valmentajat painoivat päänsä Toverin ylivertaisen ajatusten valtameren edessä kunnioituksesta hänen tietomäärästään. Vihastuneina alempiarvoisten joukkueittensa häviöstä lännen pelkurimaisten saastavaltioiden kyyniset propagandavälineet ovat päättäneet olla julkistamatta tätä juche-aatteen suurta voittoa, joka väikkyy ihmeellisenä innoituksen ja ylväyden lähteenä ikuisen johtaja Kim Il-sungin väkevien seuraajien loistavilla otsilla heidän jatkaessaan kasvavin voimin kamppailua sosialismin ja lopullisen voiton puolesta. (viite) (20. huhtikuuta 2015)
 • Ulkomaat, Lähetystyö: Puolan Jehovan todistajat ovat hermostuneet maan päätöksestä pystyttää vartiotorneja Kaliningradin oblastin rajalle. Puolan hallituksen mukaan vartiotornien tarkoitus on kuitenkin käänteinen Vartiotorneihin nähden: niillä on tarkoitus ehkäistä rasittavia "Haluatteko keskustella kanssamme panslavistisesta separatismista" -saarnamiehiä, joista on kuulemma vaikea päästä eroon sen jälkeen, kun saavat jalkansa oven väliin. (viite) (13. huhtikuuta 2015)
 • Niksi-Hiki, Tee-se-itse: Dieselautoilija ja miksei traktoristikin: Säästä urea-kuluissa ja tuota itse ureasi. Ala kerätä jo nyt sitä. Normaalissa alkutuotteessa on ureaa vain 2,5% joten se pitää väkevöidä 30%:iin. Se onnistuu kätevimmin haihduttamalla. Säilömällä urean raaka-aine avoimiin astioihin se väkevöityy ajan kanssa tarpeeksi. Kesällä haihdutus onnistuu ulkoilmassa katoksen alla, mutta talvella se pitää tehdä sisätiloissa. Kun avoimet astiat laittaa huoneen nurkkiin, niin samalla kuiva sisäilma kosteutuu. (viite) (24. maaliskuuta 2015)
 • Kotimaa, Politiikka, Eduskunta: Valtiopäivät päättyivät perinteiseen tapaan karnevalistisiin penkkareihin. Hallituspuolueiden edustajat esittivät harjoittamiaan pilkkalauluja ja pyllistelivät toisilleen. Lopuksi koko eduskunta kärrättiin rekoilla vaalikampanjaristeilylle. Matkalla viskottiin halpaa karkkia vaalikarjalle. Riehumisen jälkeen Eduskuntatalo meni remonttiin, jonka arvioidaan valmistuvan vuonna 2017. (viite) (24. maaliskuuta 2015)
 • Politiikka, Urheilu, Valtiosääntö: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on jättänyt noudattamatta Kansainvälisen sählyliiton (IFF) käskyä toimia naisten MM-sählyturnauksen roudarina. IFF:n pääsihteeri John Liljelund aikoo käyttää IFF:n tarkkailujäsenstatusta YK:ssa viedäkseen asian YK:n turvallisuusneuvostoon, jonka toivoo asettavan Suomelle kansainvälisiä sanktioita Niinistön suorittaman rikoksen johdosta. "Nyt rupeaa ihan pikkuisen ärsyttää", kommentoi tuohtunut Liljelund skandaalia Ban Ki-moonin puhelinvastaajalle. Tarvittaessa Liljelund sanoo olevansa valmis viemään asian myös Aamulehden ja Kalevan yleisönosastoihin. Presidentti Niinistö on ilmoittanut eroavansa virastaan skandaalin takia, ja ennenaikaiset presidentinvaalit pyritään järjestämään vielä ennen joulukuussa Tampereella pelattavaa sählyn MM-turnausta, jotta uusi presidentti voi täyttää perustuslailliset ja kansainväliset velvoitteensa suojelemalla kisoja. (viite) (9. maaliskuuta 2015)
 • Ateena, Talous: Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras on ilmoittanut Kreikan valtion vaativan täysiä korvauksia Suur-Saksan valtakunnan, Italian kuningaskunnan, Ottomaanisultanaatin, Rooman valtakunnan ja Persian suurkuningaskunnan maalle aiheuttamista tuhoista. Pienempiä korvausvaatimuksia aiotaan jättää myös gallien, ristiritarien ja Venetsian tasavallan edustajille. "Kreikan ongelmat ovat kaikkien muiden paitsi kreikkalaisten syytä, ja heidän pitää ne myös korjata", julisti rakitynnyrin päällä parlamentissa tanssinut Tsipras. (viite) (9. helmikuuta 2015)
 • Kotimaa, Politiikka, KESKIKALJA PRKL!!!: Suomen Keskusta avasi vaaliristeilykrapulansa yrittämällä poliittista itsemurhaa. Keskustan linjaratkaisussa halutaan siirtää keskiolut pois ruokakaupoista ja Suomi 1960-luvulle. Alkot on myös määrä linnoittaa ja muuttaa Alkio-nimisiksi raittiusseuroiksi, joissa veisataan Siionin lauluja. Puheenjohtaja Juha Sipilä korostaa, että "kaupassa myytävän oluen alkoholipitoisuuden pienentäminen ei kuulu lähimainkaan puolueen seuraavan vaalikauden kärkihankkeisiin", joihin sen sijaan kuuluu... no, no sellainen kakkara kuuluu. Sillä ratkaistaan. (viite) (9. helmikuuta 2015)
 • Emoalukselle kutsutut, Rajatieto: Edesmennyt rajatiedon lähettiläs Rauni-Leena Luukanen-Kilde saapuu astraaliruumiissa järjestämään yleisöluennon Mustasaaren Botniahalliin. Lähettiläs poistui maallisesta kuorestaaan helmikuun alussa ja tulee nyt pikapikaa kertomaan ensikäden tietoja tuonpuoleisesta. Samalla hän kertoo lisää Kuun ja Marsin jo olemassaolevista tukikohdista, joiden olemassaolon Illuminati (=NASA ja ESA) kieltää. (viite) (9. helmikuuta 2015)
 • Aivot, Tutkitut tutkimukset: Suomalaiset ovat muuttuneet tyhmemmiksi vuodesta 1997 alkaen, ja onhan se ihan vaalituloksissakin näkynyt. Tarkkoja syitä ÄO:n alenemiseen ei ole vielä selvillä, mutta onko tässä noloin selfie ikinä – tissihikinen vessaseksi päätyi samaan kuvaan Voice-Aunen kanssa? (viite) (9. helmikuuta 2015)
 • Herschweiler-Pettersheim, Saksa: Panssarisuojeluspyhimys Otto Carius poistui yksikkönsä vahvuudesta. "Olikin jo aikakin", Neuvostoliiton haamu toteaa, "tätä on odotettu jo yli 70 vuotta". (viite) (24. tammikuuta 2015)
 • Le Monden ilmoitukset: Pariisin departemetti hakee uutta Monsieur de Paris'ta. Aikaisempaa työkokemusta ei vaadita. (viite) (7. tammikuuta 2015)
 • Ulkomaat, Diplomatia, Keskiviileä sota: Yhdysvallat ja Kuuba ovat lisänneet toisensa Facebook-kavereiksi. Presidentti Barack Obama muistuttaa, ettei Kuubalta voida tämän jälkeenkään odottaa huikaisevan nopeita tilapäivityksiä, sillä Kuubassa on Internet lähinnä Raúl Castron työhuoneessa, ja se on osapuilleen yhtä nopea kuin itse Fidel. Obama on silti toiveikas kehityksen suhteen: "Uskon, että jonain päivänä tulevaisuudessa ainoa ihmisoikeuksia ja oikeutta törkeän mielivaltaisesti polkeva paikka Kuubassa on Guantánamo Bay." Yhdysvaltain republikaanit ovat ankarasti arvostelleet Kuuban lisäämistä USA:n Facebook-kavereihin. "Juuri, kun puoli vuosisataa tuloksetta jatkunut eristyspolitiikka oli 15 minuutin päässä kaikkien tavoitteidemme saavuttamisesta", vollotti edustajainhuoneen puhemies John Boehner. (viite) (31. joulukuuta 2014)
 • Kuolleita, Ensimmäisen maailman ongelmat, Sivistyksen rajamaat: Ranuan eläinpuistoon joulukuun alussa syntyneet jääkarhunpennut ovat kuolleet. Kuolinsyy jää arvoitukseksi, koska emo tuhosi todisteet. Hikipedian toimituskin suree tapahtunutta. (viite) (varalinkki) (20. joulukuuta 2014)
 • Ulkomaat, Oikeus & kohtuus: Yhdysvalloissa oikeisto on keksinyt uuden hankkeen presidentti Barack Obaman syrjäyttämiseksi. Mm. Teekutsuliike, Sarah Palin ja Alex Jones ovat esittäneet, että joku valkoihoinen poliisi ampuisi Obaman hengiltä. Lukuisat valamiehistöt ja tuomioistuinten päätökset ovat näet johdonmukaisesti todenneet poliisien tällaisella pigmenttikombinaatiolla suorittamat surmat laillisiksi.(viite)
  Egyptissä ex-farao Hosni Mubarak on vapautettu murhasyytteistä. Kairolaisen tuomioistuimen mukaan Egyptin valtionpäämiehen toteuttamat massamurhat ovat sateen tai vuoroveden tapainen ilmiö, joka ei näin ole syytekelpoinen. "Sananne ovat kärpäsen surinaa korvissani", kommentoi päätöstä tyytyväinen nykyfarao, kenr. Abdel Fattah as-Sisi tarkastaessaan kolmensadan hirttosilmukan erän. (viite) (6. joulukuuta 2014)
 • Kotimaa, Ilmoitukset, Kadonnut: Poliisi pyytää yleisöltä apua kadonneen veturin löytämiseksi. Tuntomerkit: kuorma-auton kokoinen, väriltään punainen, ikkunoiden alaosan kohdalla valkoinen raita, liikkuu kahdella maahan kiinnitetyllä raiteella.(viite) Sotilasviranomaiset puolestaan etsivät Porin prikaatista luvattomasti poistunutta rynnäkkökivääriä. Ase on ladattu ja vaarallinen, ja yleisöä varoitetaan lähestymästä sitä. Molempien katoamistapausten kaikista havainnoista tulee ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112 tai lähimmälle poliisiasemalle.
  Ilmoitus, myydään. Sisäänajettu rynkky tarjousten perusteella. Tarjoukset lehden konttoriin nimimerkillä "Sarja joka pysäyttää kenet vaan". (viite) (6. joulukuuta 2014)
 • Ulkoavaruus, Finland in Space, Tiede: Euroopan avaruusjärjestön ESAn Rosetta-luotaimen laskeutuja-alus on laskeutunut komeetan pinnalle. Tarkkasilmäinen suomalaispoika huomasi heti, että laskeutumisen kuvamateriaali on Bruce "Taivaanlahja" Willisin "Armageddon"-elokuvasta. ESA kiistää asian. Perussuomalaiset vaativat selvitystä, miksi suomalaisten veronmaksajien rahoja on käytetty "täysin turhan taivaankappaleen tutkimiseen". "Suomen säätilassakin olisi tutkittavaa", sanotaan tiedotteessa. (viite) (13. marraskuuta 2014)
 • Ulkomaat, Keikaukset, Traditiot: Burkina Fasossa on järjestetty vallankumous, jossa presidentti Blaise Compaoré on ajettu tiehensä vaivaisen 27 vuoden valtakauden jälkeen. Aikaan ei saatu mellakoinnin lisäksi vielä edes kunnon sisällissotaa, kuten nykyään on tapana, joten välikohtausta on moitittu antiklimaktiseksi pannukakuksi. Ouagadougousta paennut Compaoré kritisoi ankarasti maansa tilaa matkalla yamoussoukrolaiseen panttilainaamoon presidentillisen flyygelin kera. "Kun minä kaappasin vallan, niin näin edes sen verran vaivaa, että murhautin edeltäjäni", voivottelee masentunut Compaoré, joka on tuomittu viettämään loppuikänsä ankarassa ylellisyydessä. (viite) (3. marraskuuta 2014)
 • Kotimaa, Politiikka, Zoologia: Suomeen pohditaan tuotavaksi Kiinasta pandakarhuja johonkin maamme eläinpuistoista tai -tarhoista. Perussuomalaiset ilmoitti vastustavansa hanketta, koska "se maksaisi veronmaksajille yli miljoonan vuodessa". Perussuomalaisten mielestä "Suomessa olisi omastakin takaa ruokaa ja hoitoa kaipaavia karhuja".(viite) (viite) (3. marraskuuta 2014)
 • Kotimaa, Huomionkärttötalous, Mediatapahtumat: Yhdysvaltain presidentti (de facto, ei de jure) Arnold Schwarzenegger vieraili Suomessa luennoimassa Nordic Business Forumissa. Ohjeinaan menestykseen hän sanoi seuraavat:
  1. Vihollisten murskaaminen ja heidän ajattamisensa edellään;
  2. Heidän naistensa valitushuutojen kuunteleminen;
  3. Iso hauis ("What is steel compared to flesh that wheels it")
  4. MENE KOPTERIIN!
  5. Puhu lyhyesti, selvästi ja austrogermaanisaksentoidusti
  6. GHET TAUN!
  7. Varmista selustasi ("Ah'll be bahck") (viite) (9. lokakuuta 2014)
 • Kotimaa, |\|00|3 rulez O|<: |<iel1t01|\/|1st0 0|\| v11|\/|eink1n ta1punut nett1|<ansan vaat1|\/|u|<s11n: Tästä läht1en |<1rja1|\/|et Q ja Z se|<ä nu|\/|er0 7 tulee |<1rj01ttaa p01|<|<1v11valla (viite) (3. lokakuuta 2014)
 • Protestilista, Ulosotot, Noitajahti: 
      Velallinen: Raimo Hiltusen kuolinpesä
      Häiriöpäivämäärä: 2012
      Velkoja: Valtionkonttori
      Saatavan määrä: 2 800 € (pahoinpitelysakko)
      Etsintäkuulutus: Vainaja Raimo Hiltunen on määrätty pidätettäväksi poissaolevana epäiltynä pahoinpitelystä ja maksamattomasta sakosta. (viite).
  Malleus Maleficarum, Noitavasara on julkaistu suomen kielellä. Otsikko kirjasta: "Ohje mahdollisesti jo kuolleen epäillyn ekshumaatiosta ja oikeudenkäynnistä".(viite) (30. syyskuuta 2014)
 • Mediapeli, Syy ja seuraus, Harmistuminen: Ylen uutisointia epäillään yllytysrikoksesta. Perussuomalaisten puolue (Persu) sanoo tiedotteessaan että "Yleisradio on ohjelmissaan provosoinut ihmisiä puoluetta vastaan." (sic!)[2]. Elokuvaohjaaja John Carpenter on alkanut valmistella uudelleenfilmausta vuoden 1976 elokuvastaan Hyökkäys poliisiasemalle työnimellä "Hyökkäys perussuomalaisten toimistoon‎". Myös muiden tiedotusvälineiden aiheuttamia rikoksia on alettu tutkia. Vaarallisesta ohituksesta kertominen lisäsi vaarallisten ohitusten määrää.[3] Mopokortin saaneiden haastattelut ovat lisänneet mopoilevien nuorten vahingontekoalttiutta huomattavasti jopa niin, että poliisi on joutunut puuttumaan asiaan.[4] (21. syyskuuta 2014)
 • Oulu, Opiskelijakulttuuri, Kaaos: Oululaiset havahtuivat eilen huomaamaan, että Oulu on opiskelijakaupunki. Aiemmin pelkkänä myyttinä pidetty opiskelijakaupunkius osoittautui totisimmaksi todeksi, kun muutama nimettömänä pysyttelevä oululainen havaitsi Oulun keskustassa opiskelijoita. Poliisi hälytettiin hakemaan opiskelijat pois. Tänään Ouluun on perustettu kokopäiväinen kriisipuhelin, jossa neuvotaan opiskelijoiden kanssa tekemisiin joutuneita. Jokaiseen oululaiskotiin jaetaan oppaat, joissa annetaan ohjeita opiskelijoiden kanssa toimimiseen, sekä opiskelijoiden tainnuttamiseen käytettävät myrkkysuihkeet. (viite) (19. syyskuuta 2014)
 • Jääkiekko, Venäjä, Pakotepolitiikka: Jokereiden alkutaival Venäjän KHL-sarjassa on alkanut voitoilla.(viite) Venäjän valtaapitävät ovatkin alkaneet pelätä revanšistis-aggressiivisen suomalaisen joukkueen vahvuutta, minkä takia tannerilais-mannerheimilaisia elementtejä vastaan on alettu harjoittaa vaivihkaista sabotaasia kansalliskulttuurin säilyttämisen kannalta oleellisia vastatoimia. "Ongelmat" kyydityksissä ja hajoavat bussit näyttävätkin seuraavan joukkuetta.(viite) Viralliseksi syyksi on väitetty kauppasaartoa, jonka takia linja-autojen varaosia ei saada Ukrainasta.(viite) Jatkossa Jokerit kulkevat Venäjällä humanitaarisessa bussisaattueessa, jossa alle voidaan ottaa uusi bussi, jos entinen leviää tielle. Päivitys: entisen Jokeri-pelaajan löytymisen kuolleena uskotaan olevan varoitus nykyisille pelaajille. KHL ei kommentoi asiaa, joskin paikalla tutkitaan säteilyarvoja.(viite) (viite) (15. syyskuuta 2014)
 • Urheilu, Ulkoasiainministeriö, Ukraina: Suomen Ulkoministeriö tutkii tapausta(viite), jossa joukkueellisen suomalaisia epäillään siirtyneen Kiovan keskushallitusta vastustaviin separatisteihin. Suomalaisten kerrotaan ottaneen yhteen samankokoisen ukrainalaisjoukkueen kanssa ja pitkän kamppailun jälkeen voittaneen taistelun. Ulkoministeriön tiedotteesta ei ilmene mahdollisten henkilövahinkojen määrä tai laatu.(viite) Ulkoministeriö tiedottaa myös uudesta kahakasta, tällä kertaa turkkilaista joukko-osastoa vastaan. Um tiedottaa suomalaisen "Susi"-joukko-osaston hävinneen taistelun viime tingassa taistelutahdon sulaessa omaa hölmöyttään.(viite) Kim Dotcom kutsui koko Susi-jengin maanpakoon Uuteen-Seelantiin, mutta sielläkin he joutuivat paikallisen maori-porukan jyräämäksi mutta ei taistelutta. Useita maoreja joutui kuolemankielissä lasarettiin. (viite) (6. syyskuuta 2014)
 • Elintarviketeollisuus, Lintukoto pilalla, Pahkasian kuolema: Ei ole mitään syytä paniikkiin: d-kirjaimen puuttuminen jogurttipurkin ruotsinkielisestä nimestä ei tuoreimpien asiantuntijalausuntojen mukaan vaaranna tuotteen turvallisuutta kuluttajalle. (viite) (5. syyskuuta 2014)
 • Uskonnolliset tilaisuudet, Ihmeet: Amerikkalaisen ihmeidentekijäsaarnaajan David Herzogin Olympiastadionin-keikka meni perseelleen, kun stadionin henkilökunta ei suostunut sammuttamaan valoja joten valoshow jäi tyngäksi ja porukka äänesti jaloillaan. (viite) Ihmeiden osalta kuolleiden ylösnousemus ei onnistunut kun kukaan pystyynkuollut ei tullut paikalle ja hollantilaiset kieltäytyivät lähettämästä lentoturman uhreja paikalle, koska quot: "ne jo haisevat" /quot . (viite) Saarnaaja esitti hiusmuotoiljan taitojaan ja sai Johanna Tukiaisen kampauksen näyttämään Chewbaccalta, Arhinmäeltä, Leniniltä ja muutamalta muulta. (viite) Lisäksi ihmeidentekijä laajensi rangeaan ja aiheutti ihmeitä kautta Suomen: Helsingissä syttyi tulipalo ja sen seurauksena huoneistoon oli ilmestynyt PORO! (viite) Naisen silmät aukenivat ja hän huomasi elelleensä KÄÄRMEEN kanssa; "seksi oli kyllä aika hauskaa", hän totesi Hikipedialle.(viite) Rovaniemeläiset golfinpelaajat yllättyivät, kun taivaalta satoi GOLFPALLOJA! (viite) (25.29. heinäkuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Lähi-itä, Traditiot: On parillinen vuosiluku, joten Israel ja Hamas käyvät taas sodan. Osapuolten välillä on tapahtunut lähentymistä: neuvotteluissa Benjamin Netanjahu ja Ismail Hania ovat päässeet yksimielisyyteen siitä, mikä muodostaa legitiimin sotilaskohteen (ihan mikä vitun tahansa). Sopu on saavutettu myös siitä, paljonko osapuolet arvostavat palestiinalaisten siviilien henkeä (pal paskaakaan). (viite) (17. heinäkuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Talous, Ukraina: Ukrainan kriisi jatkuu normaaliin itäeurooppalaiseen tapaan, jossa ukrainalaiset ammukset menevät hiukan rajan yli ja venäläiset hävittäjät pudottelevat koneita hiukan muiden maiden ilmatiloissa. EU on annostellut pipetillä uusia pakotteita Venäjää kohtaan. Pääministeri, jumalauta pääministeri Alexander Stubb sanoo haluavansa uskottavia pakotteita, jotka eivät kuitenkaan saa maksaa mitään, sillä periaatteet ovat ilmaisia. Tähän mennessä huimilla pakotteilla on viivästytetty Putinin kellokokoelman varaosien toimittamista. (viite) (17. heinäkuuta, 2014)