Hikipedia:Ajankohtaista-etusivu/arkisto2

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.

Spiderweb 1.png

Gnome-fs-directory-visiting.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa sivua, koska sisältö viettää ansaittuja eläkepäiviä eikä ketään kiinnosta (paitsi ehkä Indiana Jonesia), mitä täällä pölyn ja hämähäkinseittien seassa tapahtuu.

Uutissähkeitä aikaväliltä 2.2.4.11. 2008.

 • Kongon demokraattisessa tasavallassa kansanmurhapalvelujen hajasijoittaminen on synnyttänyt vilkkaan maan sisäisen muuttoliikkeen, josta odotetaan Keski-Afrikalle ja YK:lle pitkään kaivattua piristysruisketta. (4.11.)
 • Jossain Intiassako taas räjähteli? Että ihan 50 kuollutta? Jaahas, taisivat olla pelkkiä hinduja? Mene vaikka itkemään jollekin Halla-aholle, ei meitä suvaitsevaisia ihmisiä kiinnosta tuollainen rauhan uskontoon kohdistuva vihapropaganda! (30.10.)
 • SDP sai lähes yhtä mahtavan torjuntavoiton kuin Liettua toisessa maailmansodassa. Keskustassa taas pohditaan kuumeisesti, kuka on syynä vaalitappioon. (26.10.)
 • Yhdysvalloissa koittaa viimein vaalipäivä. John McCain ja Barack Obama tilittävät vielä viime hetken lahjuksia maan korkeimman oikeuden tuomareille. (4.11.)
 • Kunnallisvaalit ovat viimein ohi. Sadetta tuli tuutin täydeltä ja kaikkia harmittaa, etenkin Vanhasta ja muita kepulaisia. (27.10.)
 • Kansainvälisen rahoituskriisin runteleman Islannin pääministeri Geir Haarde on Suomessa, ja keskustelu kerjäämisen kieltämisestä on käynnistynyt uudelleen. (27.10.)
 • Yhdysvaltojen presidentinvaalin äänestyskyselyissä haastatellut Pennsylvanian cowboyt ilmoittavat, etteivät voi äänestää ketään, jonka nimi ei ole Ford, Jackson, Harrison tai vastaava. Demokraattien leirissä on virinnyt äkillinen kiinnostus heidän ehdokkaansa nimen vaihtamiseksi aidosti irlantilaiselta kalskahtavaan muotoon Barry O'Bama. (27.10.)
 • Japani myöntää 151 milj. € sodan runtelemalle Georgialle, ja antaa myös täydet oikeudet toisessa maailmansodassa uponneen kaluston kaupalliseen hyödyntämiseen täysin nosto-oikeuksin. (27.10.)
 • Obama ja McCain piikittelivät toisiaan viimeisessä tv-väittelyssä. Kumpikin todisti näin kannattavansa vapaata injektioneulojen jakelua. (16.10.)
 • Ufoja ei ole näkynyt voimakkaasta toiveajattelusta huolimatta. Konspirationistit saivat Nostradamus tietää monennenko kolauksen itsetuntoonsa. (14.10.)
 • Pariisissa pidetty euromaiden hätäkokous ehdotti kansainvälistä huippukokousta, jossa pyrittäisiin uudistamaan maailman talousjärjestelmä. Ehdotuksen esittäneen Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn mukaan Euroopan tulisi yhdessä Yhdysvaltojen kanssa perehtyä talouskriisin perimmäisiin syihin. Asiantuntijoiden mukaan hätähousukokouksen ehdotus on naurettava, koska Yhdysvallat on talouskriisin perimmäinen syy. (12.10.)
 • Hypercaust eteni askeleen lähemmäs toteutumistaan, kun Israelin salainen palvelu Mossad sai hengiltä itävaltalaisen Jörg Haiderin, joka tunnettiin voimakkaasta kritiikistään juutalaisvihaa lietsovia ääri-islamisteja kohtaan. (11.10.)
 • Valtiovarainministeri Katainen kiistää kaikki yhteydet takapihaltaan löytyneeseen sukuhautaan ja sanoo näkevänsä pelkkää punaista. Erityisesti häntä harmittaa poliisin eristämisnauha, joka haittaa saunan kunnostustöitä. (11.10.)
 • Japanissa on henkivakuutusyhtiö Yamamoto Life joutunut osallistumaan Nikkein konkurssille. Tuonpuoleisessa ollaan huolestuneita esi-isien toiminnan rahoituksen näin jouduttua epävakaalle osakekurssipohjalle. (11.10.)
 • Presidentti Ahtisaari huomautti palkintosumman käyttöä tiedustelleille toimittajille kohteliaan pisteliäästi, ettei hänkään utelisi heidän kesälomarahojensa sijoittamisaikeita vaikka tallettaisivat hänen tililleen. Hän vain nauraisi presidentti Koiviston kanssa puistonpenkillä käkättämässä istuen. Komissaari Kyösti Pöysti tutkii asiaa kunnianloukkauksena. (10.10.)
Norjalainen kerää aseita neljännen maailmansodan varalle.
 • Martti Ahtisaari on työskennellyt vuosikymmenet rauhan eteen maailman eri kolkissa. Turskanpalvajien mielestä hän kuitenkin ansaitsi Nobelin rauhanpalkinnon vasta junailtuaan Kosovon kapinamaakunnan laittomasti puoli-itsenäiseksi, ja lietsottuaan sillä suurvaltojen vastakkainasettelun uudeksi kylmäksi sodaksi ja ydinsodan partaalle. Palkinnon kunniaksi Ahtisaari kasvattaa pitkän tukan ja suosittaa Suomelle NATO-jäsenyyttä. (10.10.)
 • Joku ranskalainen sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Hikipedia onnittelee. (10.10.)
 • Islannissa valtaan päässeet kommunistit ovat julistaneet maan kansantasavallaksi. Ensimmäisenä toimenpiteenään uusi hallitus kansallisti pankkitoiminnan. (9.10.)
 • Suomessa koetetaan houkutella ihmisiä talletuksien tekoon uusissa spermapankeissa. Feministien mielestä kyseessä on perustuslain vastainen vähemmistöön kohdistuva syrjintä. USA:ssa saatiin uudella pankkilailla aikaan vaastaavanlainen järjestelmä, johon George W. Bush jo ehti vetää allekirjoituksensa. (4.10.)
 • Adolf Hitlerin isä on vaatinut Hikipediaa poistamaan sivuiltaan hänen poikaansa käsittelevän artikkelin. Isän mielestä artikkeli on asiaton, eikä kunnioita vanhempien tunteita saati Adolf-pojan muistoa. Hitler surmasi 1930- ja 1940-lukujen taitteessa tapahtuneessa välikohtauksessa n. 6 000 001 ihmistä. (Myös tekijä on laskettu kuolonuhrien joukkoon). (Ajankohtana koko aika viime marraskuusta tähän)
 • Kiinassa salainen ainesosa melamiini on tehny maidon jo niin suosituksi, että maitotuotteet ovat kadonneet jo kokonaan kauppojen hyllyiltä.(3.10.)
 • Venäläiset ovat tehneet rynnäkön somaleiden valtaamaan aserahtilaivaan. Laivan 20 hengen miehistöstä kuoli 43 ja haavoittui 6. Kaappareiden mukaan ammuskelu johtui Eid ul-Fitrin juhlinnasta. Yhdysvaltain laivasto epäilee tietoja, sillä se upotti aluksen viime viikolla. Euroopan Unioni kiistää somalimerirosvojen olemassaolon, sillä kaikki somalit saavat jo toimeentulonsa Euroopasta. (3.10.)
 • Valko-Venäjän parlamenttivaaleissa oppositio ei saanut yhtään parlamenttiedustajaa tai edes yhtään ääntä. Presidentti Aljaksandr Lukašenkan pitkäaikaisena tavoitteena onkin ollut opposition vaimentaminen äänettömiin. (30.9.)
 • Yhdysvaltain edustajainhuone on kaatanut presidentti Bushin roskapakkihankkeen. Analyytikkojen mielestä edustajainhuoneen olisi kannattanut aloittaa eri mieltä oleminen presidentin kanssa jo kauan sitten esim. eräiden Irakiin liittyvien asioiden yhteydessä. (30.9.)
 • Joku kiinalainen käveli avaruudessa. Kyseessä saattoi olla paikallisten maidontuottajien johtaja, joka pakoili kielteistä julkisuutta. (30.9.)
 • Jokelan koulusurmien [linkki sensuroitu] jatko-osa on ilmestynyt. Traileri oli Internetissä jo perjantaina, mutta elokuvakriitikot eivät kiinnittäneet asiaan mitään huomiota. (23.9.)
 • USA:n liittovaltion presidentin virkaa tavoittelevat Barack Obama ja John McCain ovat aloittaneet viimeisen osakilpailun F18- sarjassa ennen tulosten julkistamista. McCainin vara-autojen suurempi määrä (12 kpl) antaa hänelle mielestään tiettyä turvaväliä kun Obama puolestaan luottaa yhden auton taktiikkaan. (22.9.)
 • Hikipedia torjuu uhkaavaa taantumaa amerikkalaiseen tyyliin perustamalla roskapankin, jonka avulla voidaan pelastaa mm. artikkeleihin Riku, hevosia, Teemu virtanen ja ruiskäärme investoitu henkinen pääoma. Talousanalyytikot eivät kuitenkaan usko, että toimenpiteellä voitaisiin estää Hikipedian keskivertokäyttäjien taantuminen. (22.9.)
 • Puolustusvälineyhtiö Patria on kärsinyt tappion Slovenian parlamenttivaaleissa. Suomen Yleisradio kiri niukkaan voittoon. Väistyvä pääministeri Janez Janša vetäytyi portaiden alle murjottamaan, ja poliittiset kommentaattorit pelkäävät hänen olevan vandalisoitumassa. (22.9.)
 • Islamabadissa Pakistanissa tuhoutui hotelli pommihyökkäyksessä. Iskua pidetään pöyristyttävänä, sillä al-Qaidan itsemurhaterroristit eivät muistaneet antaa portieerille juomarahaa. (22.9.)
 • Haapajärveläismies väittää nähneensä pihallaan fasaanin. Poliisi tutkii asiaa. (22.9.)
 • Kun vapaa markkinatalous ei toimi niin kuin käskettiin, Yhdysvalloissa ollaan siirtymässä asteittain sosialismiin. Liittovaltio on ottanut jo muutamia yrityksiä hallintaansa. Viisivuotissuunnitelmakomitean presidiumin puheenjohtaja, toveri Ben Bernanke vilkutti työläisille Wall Street -prospektin parvekkeelta ja kehotti kaikkia seuraamaan Aleksei Stahanovin ja Donald Trumpin innoittavaa esimerkkiä. (18.9.)
 • Yhdysvaltojen asuntoluottokriisi kärjistyy ja leviää. Monet ovat menettäneet asuntonsa, joita pankit nyt kauppaavat pilkkahintaan. Jopa presidentti George W. Bushin on pian lähdettävä Washingtonin Valkoisesta talosta, joka huutokaupataan John McCainin ja Barack Obaman kesken. (18.9.)
 • Yli 80 on saanut surmansa Aeroflotin lentokoneen maahansyöksyssä Uralilla. Venäjä pohtii, mihin entisistä neuvostotasavalloista se voisi tapahtuneen nojalla hyökätä. (16.9.)
 • Suomen johtavan talousuutisoijan, Heikelä - Linnanahde Korporaation, mukaan lama alkaa tänään, 15. syyskuuta 2008. (15.9.)
 • Hurrikaani-Ike on riehunut Texasissa. Uutta tekstiviestimyrskyä pelätään myös Suomessa. On epäilyjä, että Lehmän Veljet meni konkurssiin Iken vaikutuksesta. (15.9.)
 • Suomi on tunnustanut Hypercaustin eduskunnan erityisistunnossa, vain kolme päivää sen jälkeen, kun Israel julkisti ensimmäiset suunnitelmansa. (15.9.)
 • Pääministeri Vanhasen idea puutarhametropolista tyrmättiin Kokoomuksen riveissä täysin, sillä puolueelle on syntynyt ennenkin ongelmia puutarhojen kanssa. (8.9.)
 • Presidentti Haloska, pääministeri Vanhanen ja kovaääninen Tuppi nolasivat Suomen EU-huippukokouksessa riidellessään siitä, kuka saa istua Suomen edustajan pallille. Lopulta päädyttiin siihen, että maan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ei johdeta ollenkaan. Mahdollisen kriisitilan sattuessa valta jaetaan suojeluskuntain ja punakaartin kesken. (6.9.)
 • Slovenia aikoo tunnustaa Ahvenanmaan ja Närpiön itsenäisyyden, mistä onkin jo lähetetty Suomelle asianmukainen nootti Pro Patria- teeman lahjomattomassa hengessä. Alueiden miehitys on delegoitu paikallisille ruotsinkielisille asukkaille. (6.9.)
 • Helsingin yliopiston yhteyteen on perustettu huumetutkimus- ja jakeluosasto. Dosentuuria hoitaa tällä hetkellä väliaikaisesti yliopiston oma virkamies. Poliisi on aivan ekstaasissa tapauksen julkitulon johdosta. (3.9.)
 • EU on jäädyttänyt lähentymisneuvottelut Venäjän kanssa Georgian kriisin takia. Venäjä puolestaan on jäädyttänyt kansainvälisen ilmapiirin ja muistuttaa voivansa tulevana talvena jäädyttää myös Euroopan yhdellä kaasuhanan väännöllä. (2.9.)
 • Venäläisviestimien mukaan pääministeri Putin pelasti kuvausryhmän amurintiikeriltä tainnuttamalla pedon paljain käsin. Aiemmin Putin on kunnostautunut pelastamalla Venäjän hallintovirkamiehiä ja poliitikkoja median kynsistä tainnuttamalla tiedotusvälineet samalla tavalla. (2.9.)
 • Puolustusvälineyhtiö Patria lahjoi suurimman osan Slovenian valtionhallinnosta myydäkseen romunsa Ljubljanaan. Patriasta vakuutetaan, että kyseessä on poikkeustapaus, sillä tavallisesti lahjontaan turvaudutaan vain kehitysmaiden kanssa asioitaessa. Yhtiö on julkistanut uuden mainoslauseensa "Ubi male, ibi Patria". (2.9.)
 • Hirmumyrsky Gustav ei ole tiedotusvälineiden suureksi harmiksi aiheuttanut Yhdysvalloissa massiivisia tuhoja. (2.9.)
 • Thaimaan pääkaupunki Bangkok on asetettu poikkeustilaan, tällä kertaa paikallisten mellakoitsijoiden eikä länsimaisten turistien takia. (2.9.)
 • Olympiakisat päättyivät Kiinassa. Maan ihmisoikeustilanne heikentyi kisojen aikana, mutta tärkeintähän on, että Suomen mitalitavoite ylittyi. (25.8.)
 • VenäjäGeorgia-maaottelu on virallisesti päättynyt. Venäjä sai kultaa, Abhasia hopeaa ja Etelä-Ossetia pronssia. Georgia karsiutui alkuerissä. (25.8.)
 • Venäjän pres pääministeri Vladimir Putin rauhoittelee kansainvälistä yhteisöä ja vakuuttaa, että Venäjä ryhtyy sotilaallisiin toimiin ainoastaan eri mieltä olevia maita vastaan. (25.8.)
 • Venäjän ja Georgian sota on asiantuntijoiden mukaan osoittanut, että Suomen täytyy edottomasti liittyä NATOon ja että Suomen ei missään nimessä tule liittyä NATOon ja että Suomen turvallisuuspoliittinen keskustelu on aika syvältä. (25.8.)
 • Tero Pitkämäki heitti pronssia Pekingin olympialaisissa. Tero Järvenpää ja Teemu Wirkkala heittivät vain keihästä. (23.8.)
 • Sammon ryöstäjiksi epäillyt miehet on saatu kiinni. Tutkintavankeuteen on alkuperäisten epäiltujen lisäksi laitettu aiempaa rikosrekisteriä omaava nuorehko mies, joka vastasi ryöstövälineen hävittämisestä. Nyttemmin suomalaiseksi kielisoittimeksi tunnistettu esine hävitettiin silminnäkijöiden mukaan järveen heittämällä. 20.8
 • Venäjän joukkojen vetäytyminen Georgiasta sopimuksen mukaisessa aikataulussa on viivästynyt, sillä venäläiset eivät ole ehtineet kerätä vielä riittävästi matkamuistoja. (19.8.)
 • Pakistanin presidentti Pervez Musharraf eroaa virastaan. Islamistifundamentalistit ovat raivoissaan, sillä nyt heillä ei ole enää painavaa syytä murhata häntä – ei niin että ko. porukka erityisen painavia syitä tarvitsisikaan. (19.8.)
 • Kiinan olympiakisat kilpailevat mediahuomiosta VenäjäGeorgia-maaottelun kanssa. (12.8.)
 • Sammon ryöstäjät jatkavat pakomatkaansa. Poliisin mukaan tekijät olivat 30-40-vuotiaita miehiä, jotka kutsuivat toisiaan Väinämöiseksi ja Ilmariseksi. Toisella ryöstäjistä oli yllään musta huppari ja toisella harmaa parta. (11.8.)
 • Suomen lehmät ovat voittaneet olympiakultaa ammunnassa Pekingissä. Eläinsuojeluyhdistyksen edustajan mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta kun ammunnassa saavutetaan näin upea tulos. Aikaisemmin osallistuminen on ollut lähinnä satunnaista ammuskelua ja kehujen lypsyä. (11.8.)
 • Koulut ovat taas alkaneet. Opiskelijat ovat lyöneet vetoa siitä, kuka voittaa Kelan tuen takaisinmaksuolympialaiset tänä vuonna. Häviäjä tekee muiden kotitehtävät loppuvuodet. (11.8.)
 • Tero Pitkämäki kertoo, ettei tiibetiläisten sortamisen vastustaminen ole hänen asiansa. Pitkämäen manageri kuvaa Amnestyn ihmisoikeuksia ajavaa toimintaa ”härskiksi”. Pitkämäki toivoo ilmoitetun mielipiteen turvaamana tulevansa Pekingin-matkaltaan takaisin hengissä. (7.8.)
 • Kiinan pääkaupunkia siistitään 8. elokuuta alkavia Pekingin olympialaisia varten. Vähävaraiset, roskat ja poliittiset ongelmajätteet poistetaan ilmaa pilaamasta. Ilmaoloista odotetaan muutenkin hyviä, sillä Pekingin kisat ovat kaikkien aikojen vihreimmät: jopa vesi on hohtavan vihreää. (5.8.)
 • Nobel-palkittu venäläiskirjailija ja neuvostojärjestelmän sekä vallanpitäjien kriitikko Aleksandr Solženitsyn on kuollut. Presidentti Medvedev ja pääministeri Putin odottavat kirjailijan muiston haihtuvan nopeassa aikataulussa. (5.8.)
 • Sotarikoksista syytetty Radovan Karadžić on saatu viimein kiinni. Hänet saarrettiin serbialaisella pellolla, jolla hän oli asunut vuosikausia linnunpelätiksi naamioituneena. (22.7.)
 • Guantánamo Bayn tukikohdassa on alkanut oikeudenkäynti Osama bin Ladenin entistä autonkuljettajaa vastaan. Hän on korkea-arvoisin Yhdysvaltojen kahdessa sodassa kiinni saamista terroristiepäillyistä. (22.7.)
 • Afrikan unioni vastustaa Sudanin presidentti Omar al-Bashirin saamaa kansanmurhasyytettä ja syyttää Haagin kansainvälistä rikostuomioistuinta "tyypillisestä länsimaisesta arvoimperialismista, joka ilmenee toistuvina yrityksinä propagoida ns. ihmisoikeuksista". "Miksi ette vain anna meille rahaa, niin kuin Kiinakin tekee?" kysyi närkästynyt al-Bashir. (22.7.)
 • Ruisrockpaikassa vihaiset golfaajat ajoivat lyönneillään ruotsinlaivan pois. Ruotsinlaivan joukkoihin kuulunut pikkutyttö vammautui. (6.7.)
 • Adolf Hitlerin ruumis on nostettu ylös haudasta ja asetettu näytille berliiniläiseen museoon. Ruumiin tuonti museoon herätti kohua jo ennen ko. toimenpidettä, sillä jos museossa ryömii lattiatasossa, on mahdollista katsoa Hitleriä ylöspäin, mikä on puolestaan kielletty Saksassa lailla.(4.7.)
 • Zimbabwen presidentti Robert Mugabe on keksinyt ratkaisun maata piinaavaan ruokapulaan. Ongelma ratkaistaan vähentämällä ruoan kuluttajia opposition keskuudessa. (4.7.)
 • Sampo Pankki on hiljalleen saavuttamassa Hikipedian nauttiman luottamustason asiakkaiden keskuudessa. (4.7.)
 • Venäjän ja Viron välille kehkeytyi diplomaattinen selkkaus Hanti-Mansian suomalais-ugrilaisten kansojen kongressissa, kun presidentti Dmitri Medvedev huomasi olevansa lyhyempi kuin kollegansa Toomas Hendrik Ilves. (3.7.)
 • Zimbabwen presidentti Robert Mugabe sanoo olevansa valmis neuvottelemaan tarvittaessa maan opposition kanssa, mutta valittelee opposition haluttomuutta pysyä oppositiossa. (25.6.)
 • Sdp:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Jutta Urpilainen. Erkki Tuomiojan mukaan kyseessä ei ollut pila, vaikka itse lukeutuu jo veteraanipoliitikoksi olematta silti pilalla. (6.6.)
 • Kirjoitus- ja piirustustaitoinen kansalaisaktivisti Seppo ”uhri” Lehto tuomittiin Tampereen käräjäoikeudessa ehdottomaan vankeusrangaistukseen kunnianloukkauksista. Nähtäväksi jää, tyytyykö mies tuomioonsa vai valittaako Seppo Hoviin. (31.5.)
 • Innovaatioyliopiston nimi on julkistettu; opinahjo on nimeltään Aalto-korkeakoulu. Nimivalinta ei lupaa hyvää ainakaan minkäänlaisen innovatiivisuuden kannalta. (30.5.)
 • Qatarissa solmittu sopimus on palauttanut Libanonin normaalitilaan. Maa sai viimein presidentin, jolla on perustuslain mukaan olennainen asema Hizbollah-järjestön harjoitusmaalina. (30.5.)
 • Islannissa on tapahtunut voimakas maanjäristys. Paikalliset ovat innoissaan siitä, että Islannissa ylipäänsä tapahtuu edes jotain. (30.5.)
 • Mielipidetutkimuksen mukaan kolme neljäsosaa suomalaisista uskoo poliitikkojen olevan ostettavissa. Jäljelle jäävä neljännes tietää asian olevan niin. (30.5.)
 • Zimbabwen kunnioitetun johtajan Robert Mugaben onnistuneen talouspolitiikan ansiosta jokaisesta zimbabwelaisesta on tullut nyt miljardööri. ”Tähän ei ihan joka maassa päästäkään”, kehuskeli Mugabe. Samalla Zimbabwen inflaatio ylitti miljoonan prosentin haamurajan.
 • Viime eduskuntavaaleihin osallistuneiden ehdokkaiden vaalirahoituksessa on ilmennyt epäselvyyttä ja useita poliitikkoja epäillään lain väljästä tulkinnasta. Monen heistä on nähty myös puhuvan kännykkään ajaessaan autoa. Lainlaatijat ovat innoissaan huomatessaan, että heidän on näin onnistunut saattaa poliitikot kansan tasolle. (23.5.)
 • Suomi on voittanut pronssia jääkiekon MM-kisoissa. Joukkue valetaan Senaatintorilla pronssipatsaaksi heti kotiinpaluun yhteydessä ja sen ympärille istutetaan Koivuja. (18.5.)
 • Äitienpäivä ja helluntai on yhdistetty päivien päivittämiseksi karkausvuonna 2008 samaan tapaan kuin laskiainen ja Runebergin päivä sekä vappu ja helatorstai. Kaikki kunnon nörtit ovat tietysti muistaneet lähettää emokortin äitienpäivän johdosta.(11.5.)
 • Dmitri Medvedev on voideltu Venäjän ylläpitäjäksi Moskovassa. Vladimir Putin, joka on varannut itselleen ylibyrokraatin oikeudet, toivoo, että Medvedev jatkaa näkökulman ja vandaalimielisten käyttäjien neutralointia. (7.5.)
 • Burmassa hirmumyrskyn tuhojen korjaus jatkuu. Maan sotilashallitus ottaa vastaan apua vain, jos se osoitetaan Myanmar-nimellä. (7.5.)
 • Jääkiekon MM-kisat ovat alkaneet Kanadassa. Uuden pelaamissysteemin mukaan ylivoimainen suosikki Venäjä pelaa ns. kolmoisotteluita. Tänään on vuorossa ottelu Sveitsi-Valko-Venäjä. (5.5.)
 • Sadat ihmiset ovat marssineet eri puolilla Suomea kannabiksen laillistamisen puolesta. Helsingissä noin kolmesataa ihmistä osallistui ns. hamppumarssiin. Tämä hampunvalmistajien tempaus herätti suurta närää keinokuituköysien valmistajien keskuudessa. Heidän mukaansa kyseessä on keinotekoinen yritys saada hampputuotteet näyttämään luonnollisilta. (4.5.)
 • Vapun juhlinta on työllistänyt poliisia ja hätäkeskuksia. Helsingin poliisilla tehtäviä on ollut viidenneksen enemmän kuin viime vuoden vappuna. Poliisissa ollaan iloisia lisääntyneen ylityökorvauksen vuoksi, ja ollaan jo laatimassa ehdotusta, että vappua pidennettäisiin samaan tapaan kuin meteorologit pidensivät viime vuoden marraskuun säätä aina kevääseen 2008 asti. (1.5.)
 • Ilmaston lämpeneminen tuo Suomeen uusia hyönteislajeja. Suomalaiset tuntevat sen vielä nahoissaan, sillä uusien hyttyslajien pistot aiheuttavat vanhoja verenimijöitä voimakkaamman reaktion. Toisaalta suomalaisilla on jo runsaasti kokemusta horneteista ja muista taivaalla pörräävistä herhiläisistä jo monen vuosikymmenen ajalta. (28.2.)
 • Ulkoministerit Alexander Stubb ja Sergei Lavrov neuvottelevat nykyään ilman tulkkia. Tulkkien liitto esittää syvän huolestumisensa siitä, kuka sitten sensuroi ja korjaa ilman heidän läsnäoloaan syntyvät diplomaattiset väärinkäsitykset ja estää pahemmat kansainväliset selkkaukset. (25.4.)
 • Autoyhtiö Fordin tulos oli odotettua jyrkemmässä ylämäessä tilivuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Ylämäestä selviytymiseksi pääjohtaja ilmoittaa, että uusiin automalleihin asennetaan ykköstä pienimpi ns. alivaihde. (24.2.)
 • Kansanedustaja Antti Kaikkonen sai Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa tapahtuneesta välikohtauksesta lempinimen. Tanssin pyörteissä hän astui parinsa Sutu Markkasen helmalle ja Sutun puku valahti alas. Tästähän Kaikkonen "innostui", ja sai lempinimensä Kanki-Kaikkonen. (23.4)
 • Yhdysvallat ei ole taantumassa, vakuuttaa presidentti George W. Bush. Hänen mukaansa kyse on hidastuneesta taloudesta. Kuitenkin hän optimistisesti vakuuttaa, että kaikki muukin tulee hidastumaan. (22.4.)
 • Espanjan rattijuopot pitävät suomalaisia koskettanutta linja-autoturmaa enemmän yksilön kuin yhteisön virheenä. Ammattiliitto korostaa, että useimmat juopuneina ajavat aiheuttavat vahinkoa vain itselleen ja kulkuneuvolleen. (20.4.)
 • Maolaispuolue voitti Nepalin vaalit. Matti Vanhanen ehti jo lähettää onnittelunsa, sillä hän luuli, että kyseessä oli maalaispuolue. (19.4.)
 • Paavi Benedictus XVI vierailee Yhdysvalloissa. Vierailun isäntä George W. Bush ilmoitti haluavansa kertoa paaville kristinuskosta. (19.4.)
 • Zimbabwen presidentti Robert Mugabe on hyökännyt rajusti Britanniaa vastaan. Seniili Mugabe on nimettömänä pysyttelevien hallituslähteiden mukaan edennyt henkilökohtaisessa oireyhtymässään vaiheeseen, jossa luulee olevansa Idi Amin. (19.4.)
 • Suomen islamilainen puolue pitää Viroa vaarallisena valtiona, mikä kertoo karua kieltään puolueen suhteellisuudentajusta. Abdullah Tammi varoittaa, että Viro saa Jumalan vihat päälleen mm. saatanallisen Viru valge -alkoholituotteen takia. (19.4.)
 • Vladimir Putin kiistää huhut avioerostaan. "Kunnes kuolema erottaa", Putin siteerasi ja muistutti paikalla olleille journalisteille, että senkään järjestäminen ei olisi hänelle ongelma. (19.4.)
 • Brasiliasta löydetty 33 miljardin tynnyrin öljylähde aiheuttaa kuhinaa maailmalla. Yhdysvaltain kongressi on ottanut käsiteltäväkseen lain, jonka mukaan se voisi puuttua Brasilian heikkoihin ihmisoikeuksiin sekä kriminaalijengien toimintaan asevoimin. Hyökkäyksen arvellaan tapahtuvan lähiviikkoina. (15.4.)
 • Öljyn hinta on kohonnut uuteen ennätykseen, kun Meksikossa oli huono sää. Lisäksi kuwaitilainen sheikki yskäisi. Maailma on varpaillaan. (15.4.)
 • Kiinan kansantasavalta on tilastojen valossa voittamassa jo nyt teloituksen olympiakultaa. Hopealle ja pronssille selvisivät muuten urheilussa huonosti pärjäävät Iran ja Saudi-Arabia. (15.4.)
 • Silvio Berlusconi palaa rikospaikalle Italian pääministeriksi. (15.5.)
 • Wikipedian "poliittinen byrokraattien politiikan byrokratiaäänestys" epäonnistui palvelimen kaatuessa. Samalla kaatuivat Sampo Pankin palvelut aivastuksesta syntyneen paineaallon vaikutuksesta. (14.4.)
 • Suomen viralliseksi S&M- kuningattareksi on valittu koko Oulun Kärppien joukkue. Kovin "pelimies" Janne Pesonen olikin mestaruushuuman saunaillassa kärppänä mukana. (12.4)
 • Italian parlamenttivaalien ennakkosuosikki Silvio Berlusconi kiistää jyrkästi korruptiosyytteet ja muistuttaa tarjoavansa viitosen jokaisesta hänelle osoitetusta äänestä. (14.4.)
 • Sijoitusklubi WinCapitaan on sijoitettu poliisin tietojen mukaan ainakin 69 miljoonaa euroa. Sijoitusklubi on sittemmin kadonnut, mutta vielä ehdit sijoittaa luotettavaan Hikipediaan. Jopa 10 000 prosentin tuotto sijoitukselle jo kahdessa kuukaudessa! Toimi heti! (10.4.)
 • Olympiasoihdun matka aiotaan korvata helpommin hallittavalla ja vähemmän huomiota herättävällä tikku- ja sytkäriviestillä. (10.4.)
 • Sampo jauhaa nykyisin asiakkaidensa kärsivällisyyttä. Pirstaleiksi. (10.4.)
 • Lontoon Heathrow'n lentoaseman uusi terminaali on avattu. Ensimmäinen kone saapui puoli tuntia etuajassa, mutta elektroninen matkatavarahihna odotetusti pelasti päivän ja matkustajat joutuivat odottamaan kolme tuntia matkatavaroitaan. (7.4.)
 • George W. Bush ja Vladimir Putin ovat tavanneet Sotšissa. Molemmat hymyilivät vakuuttavasti ennen siirtymistään kahdenvälisiin neuvotteluihin toisiaan kuristamaan. (6.4.)
 • Irakin sota täytti hiljattain viisi vuotta. Sattumoisin myös presidentti Bushin viimeisin kannatusprosentti on 5. (31.3.)
 • Sarkozy kärzi tappionza. (17.3.)
 • Kiinan presidenttinä jatkaa seuraavien viiden vuoden ajan Juu Hentai. Parlamentti oli hänen valinnastaan odotetusti miltei yksimielinen, ja siksi kannatuksen kerrotaan hiponeen sataa prosenttia. (15.3.)
 • Potteristit ovat innokkaasti jonottaneet Harry Potter -kirjasarjan viimeisen osan suomennosta, mikä hallituksen edustajan mukaan valmentaa kiitettävästi heitä tulevaisuuden leipäjonoihin. (7.3.)
 • Yhdysvaltalainen porho oli miljoonas, joka päätti kertoa saavutuksistaan hyväntekeväisyyden harjoittamisen sijaan. Eräs sensaatiohakuinen julkaisu myönsi hänelle maailman rikkaimman ankan aseman. (5.3.)
 • Dmitri Medvedevistä tuli Sosialistisen neuvostotasavaltojen liiton ylläpitäjä. (2.3.)
 • Venäjällä järjestetään presidentinvaalit. Tsaarina jatkaa Vladimir Putin. (29.2.)
 • Kuuban presidentti Raúl Castro ilmoitti eroavansa virastaan, ja luovuttavansa paikan veljelleen Fidel Castrolle. Syyksi hän kertoi mahdollisuuden Guinnesin ennätyskirjaan pääsystä lyhyellä valtakaudellaan sekä liian korkean henkisen ikänsä. (25.2.)
 • Fidel Castro, Kuuban entinen presidentti, löi lukkoon päätöksensä seuraajastaan. Virkaan valittiin hänen veljensä Raúl Castro. Fidel tunnusti itse saaneensa viran ensimmäisenä edellisen presidentin kohtaamana vastaantulijana. Kansalaiset, jotka epäilevät siitä, että hän ei olisi samalla menetelmällä myös antanut presidentin asemaa eteenpäin, on pyritty näyttämään Kuuban kansalle vihollisina nähtävinä oikeistolaisina. (25.2.)
 • Turkki on ilmoittanut tekevänsä vallankumouksen Pohjois-Irakissa. Yhdysvallat vahvisti asian tukemalla toimintaa aseellisesti. Irak ei ole vielä suostunut taisteluun suurta kurdipuoluetta vastaan. (2.2.)