Hikinews:Vanhanen täysin pihalla

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

24. syyskuuta 2007

Matti Vanhasella ei ole käryäkään. Mistään.

NURMIJÄRVI – Suomen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on virallisesti "täysin pihalla", kertoo valtioneuvoston tiedottaja. Viime torstaina Vanhanen jäi lähes puoleksi tunniksi harhailemaan säätytalon porraskäytävään, ja kun hänet viimein löydettiin, hän vain tuijotti ikkunasta ulos sanomatta mitään. Ensin Helsingin Sanomat uutisoi pääministerin olevan ulkona ulkopolitiikasta. On ilmeistä, että hän on pihalla myös sisäpolitiikasta, sillä hallituksen levottomimmat ministerit Paavo Väyrynen (kesk.) ja Jyrki Katainen (kok.) ovat saaneet vapaat kädet – tai pikemminkin suut – hölpöttää mitä tahansa pääministerin kiinnittämättä asiaan mitään huomiota. Viimeinen niitti tuli loppuviikosta, kun kävi ilmi, että Vanhanen on ulkona kuin lumiukko myös ihmissuhdeasioiden suhteen. Asiaintila paljastui, kun Vanhanen ilmoitti Suomen Saastalehdelle olevansa "yllättynyt" Merikukka Forsiuksen (vihr.) kihlauksesta. Esimerkkejä riittää: Suomi–Puola-jalkapallo-ottelun aikana, jolloin myös jompikumpi Kaczyńskeistä oli vierailulla, katsomossa erikoisaitiossa istunut Vanhanen ei selvästikään tajunnut, kumpi joukkue on kumpi. "Se oli pelottavaa. Hän vain tuijotti jonnekin kaukaisuuteen", kommentoi asiaa se Kaczyński, joka oli tuolloin Vanhasen seurana. Kaczyński halusi myös kovasti tuoda julki ajatuksiaan kuolemanrangaistuksesta, roomalaiskatolisesta kirkosta ja homoseksuaalisuudesta. Vaikka hänen mielipiteensä ovatkin sangen hauskoja, ei niitä julkaista tässä, sillä ne eivät liity artikkeliin millään tavalla. Stadionilla ollut yleisö havaitsi myös Vanhasen oudon käytöksen. Jotkut jopa sekoittivat tyhjyyteen tuijottaneen pääministerin Bubi-huuhkajaan.

Dosentti Urmas Ali-Peelolan mukaan Vanhasen pihalla olo on vakavaa vain siinä mielessä, että hänen luomansa arvovaltatyhjiö täyttyy vääjäämättä. "Ja sen täyttävät sellaiset tyypit kuin Väyrynen, Häkämies ja Pekkarinen, mikä tietää kaameaa loppua meille kaikille", Ali-Peelola varoittaa.

Matti Vanhanen ei ilmeisesti halunnut kommentoida Hikinewsin politiikan toimittajalle viimeaikaista poissaolevuuttaan ja passiivisuuttaan. Hän vastasi puheluun ja oli vain hiljaa, kunnes akku tyhjeni.

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]