Hikinews:Vanhanen luennoi alasti

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

27. syyskuuta 2009

HELSINKI-VANTAAN LENTOKENTTÄ – Viikonloppuna Yhdysvalloista palannut pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) luennoi tiedotusvälineiden edustajille lentokentällä ilkialastomana. Vanhanen marssi tuloaulaan lukuisten toimittajien ja kuvaajien sekaan vailla rihman kiertämää. Pääministerin alastomuus ei ollut hänen ainoa erikoisuutensa: hän vaati saada kuulla kaikki toimittajien kysymykset ennen kuin vastaisi yhteenkään. Kysymykset käsittelivät Keskustan varainhankintaa, puoluerahoituslakia, Vanhaselle vaalirahoitusta antaneen Nuorisosäätiön toimintaa, pääministerin nauttimaa luottamusta ja tämän idioottimaista vastauskäytäntöä sekä täydellistä alastomuutta.

Kuunneltuaan kysymykset Vanhanen piti puolen tunnin luennon Suomen poliittisesta historiasta ja luetteloi yleisimmät argumentaatiovirheet esimerkein. Tämän jälkeen hän nousi alastomana autoon ja lähti kotiin nauttimaan John F. Kennedyn kansainväliseltä lentokentältä hankkimastaan tax free -omenamehusta. Vanhanen kiisti, että mitään moraalisesti arveluttavaa olisi tapahtunut, että hänellä olisi ongelmia luottamuksen kanssa ja että hän olisi alasti. "En ryhdy kommentoimaan mitään alastomuusväitteitä ennen kuin asiasta on kylliksi tietoa; haluan antaa työryhmälle työrauhan", syntymäasussaan patsasteleva Vanhanen sanoi.

Vanhanen myös kieltäytyi ottamasta omalle vastuulleen "kaikkea maailmanhistoriassa tehtyä vääryyttä, kuten Stalinin pakkokollektivisaatiota, holokaustia, Etiopian nälänhätää ja Wounded Kneen verilöylyä", mistä kaikesta hän katsoi median syyttävän itseään. "Osalla toimittajista on ilmeisesti tarkoituksena saada poliittinen ruumis tässä prosessissa, aivan kuin Nixonin tapauksessa, ja siinä toisessa – siinä, jonka takia minusta tuli pääministeri", Vanhanen pahoitteli nakuna.

Kysymykseen siitä, aikooko pääministeri seuraavassa julkisessa esiintymisessään näyttäytyä vaatteet yllään, Vanhanen vastasi seuraavasti: "En missään vaiheessa väittänyt, ettenkö olisi ollut myöntämättä olevani alasti."

Lähteet[muokkaa]