Hikinews:Vanhanen: Älä Sauli ala mulle ja Uusipaavalniemelle

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

23. syyskuuta 2006

"Jos alat mulle, alat meille molemmille"

HELSINKI – Pääministeri Matti Vanhanen totesi tänään Sauli Niinistön heittämään kilpalaulantahaasteeseen: "Nauru loppuu, kun mä kerron Markulle."

Yleisradion iltauutisiin soittanut Vanhanen oli tuohtunut tavasta, jolla hänet laitettiin jonoon viideksi minuutiksi ennen uutislähetyksen alkua. Lähetyksessä Vanhanen totesi, että Sauli Niinistön aiheuttama valtiontalouden alijäämä on saatu Vanhasen aikana käännettyä toisin päin. Se on miehen pituudesta kiinni, sanoi Vanhanen. Näin ollen hänen ei kuunnella Niinistön haaste-ehdotuksia.

Niinistö taas arvosteli jyrkin sanankääntein viime viikolla sitä, kuinka on mahdollista, että Keskusta hankkii riveihinsä jo toisen yli 180 senttisen legendan. Niinistön mukaan hänkin olisi saanut valtion talouden ylijäämäiseksi, mikäli olisi syönyt pienenä enemmän perunaa.

Väitteitä siitä, että keskustalla olisi jotain tekemistä Hikipedian Kokoomus-artikkelin kanssa, Vanhanen piti äärimmäisen kiusallisina. Jos minä sen olisin kirjoittanut, en kai olisi laittanut Uusipaavalniemen nimeä alle, hän sanoi tuohtuneena.

Vanhanen totesi lisäksi, että Asem-kokouksen mellakan tapahtumat unohdetaan niin pian kuin mahdollista. Tutkinnan unohtaminen koskee varsinkin poliiseja. Vanhanen muistutti, että poliisivaltion ihanteisiin kuuluu, että narkkareita käytetään harjoitusmaaleina silloin tällöin. Sisäministeri Kari Rajamäki toimi omasta mielestään varsin ansiokkaasti tuona iltana. Vanhanen antaakin täyden tukensa Rajamäen tuolloiselle saunanlämmitykselle Pietarsaaressa.

Lähteet[muokkaa]