Hikinews:Vaarallinen mafiapomo kiinni Italiassa

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

10. toukokuuta 2009

Berlusconi on säilyttänyt asemansa järjestössään ennen kaikkea komeutensa ja verrattoman viehätysvoimansa ansiosta. Kuvalähde: Interpol.

ROOMA – Poliisi on saanut kiinni vaikutusvaltaisen ja vaarallisen mafiapomon, joka on pyörittänyt laajaa hämärätoimintaa jo useita vuosia. Karabinieerien rynnäkössä vangitun Silvio Berlusconin, 72, pidätyksen odotetaan johtavan läpimurtoon valtavaa, Repubblica Italiana -nimellä tunnettua rikollisliigaa vastaan käytävässä taistelussa. CIA:n arvion mukaan kyseisen mafian vaikutuspiirissä on noin 58 126 000 henkilöä, jotka liittyvät toisiinsa verisitein ja avioliiton kautta. Repubblica Italiana kontrolloi täydellisesti huomattavaa aluetta eteläisessä Euroopassa. Interpolin mukaan rikollisjärjestöllä on käytössään jopa oma armeija ja tiedustelupalvelu.

Berlusconi tavoitettiin piileskelemästä roomalaisesta hallintorakennuksesta. Hän ei tehnyt vastarintaa pidätettäessä, mutta päästeli runsaasti sammakoita, joiden pelätään olevan vaaraksi sivullisille. Berlusconin jäljille päästiin hänen vaimonsa ilmoitettua aiemmin viikolla avioeroaikeistaan.

Berlusconin pidätys tapahtui vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun hän oli julkisuudessa suosittanut pohjoismaisten puukirkkojen hävittämistä. Poliisi tutkii Berlusconin mahdollisia yhteyksiä norjalaisiin hevimuusikoihin.

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]