Hikinews:Ulkoministeri nähtiin tänään seuraamassa IPV:n peliä — ei osallistunut eilen EU-maiden ulkoministerikokoukseen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

22. heinäkuuta 2016

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) oli tänään tiistaina seuraamassa Imatran Pallo-Veikkojen peliä Jalasjärven Jalasta vastaan Imatralla.

Soini on Imatralla usein nähty vieras, sillä hänen anoppinsa asuu siellä. Hän on käynyt seuraamassa IPV:n pelejä useiden vuosien ajan.

Yle kertoi eilen, että Soini ei osallistu Brysselissä järjestettävään EU-maiden ulkoministerikokoukseen, jossa keskusteltiin eilen poikkeuksellisista aiheista, kuten viime perjantaina yli 80 ihmisuhria vaatineesta iskusta Nizzassa, Turkin sotilasvallankaappauksen yrityksestä ja Britannian EU-erosta brexitistä, sekä kaikkien näiden seurauksista.

Suomea kokouksessa edustaa ministerin vuosiloman ajan tämän valtiosihteeri Samuli Virtanen.

Ylen mukaan ulkoministeri on lomalla 14. heinäkuuta ja 7. elokuuta välisen ajan.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.) ei ottanut Ylelle kantaa, pitäisikö Soinin olla Brysselissä. Syvän huokauksen jälkeen Kaikkonen pohti kuitenkin syytä ulkoministerin poissaoloon kokouksesta.

— Se on hänen valintansa ja hänellä on varmaan siihen painavat syyt. En tiedä, onko kyseessä lomasyy vai mikä este, mutta se on hänen ratkaisunsa tässä tilanteessa, Kaikkonen kommentoi Ylelle.

Lotta Kvist

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]