Hikinews:Ulkoministeri Timo Soinin puhe Arktisen neuvoston kokouksessa

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

11. toukokuuta 2017

Suomen ulkoasiainministeriön logo.png
ULKOASIAINMINISTERIÖ – UTRIKESMINISTERIET
Puheenjohtajamaan puheenvuoro, Arktisen Neuvoston ulkoministerikokous, Fairbanks, AK 11.5.2017.

ILMASTONMUUTOS ILVEHTII, KARAVAANI KULJEHTII

Hyvät ystävät, niin on jos semmoista supatetaan.
Terse. Timo of Finland tässä. Olen suora mies, mitä nyt pyöristynyt samalla kun suoristunut. Kun minä puhun, kannattaa kuunnella. Joskus näet tarkoitan, mitä sanon. Joskus tarkoitan sitä, mitä sinä sanot. Koskaan en ole jättänyt tarkoittamatta. Jos olenkin, niin silläkin on tarkoitus, niin kuin on kaikella. Viimeistään ymmärrämme sen, kun hiekka rahisee arkulla.
Kukin puhuu vuorollaan, niin kotona kuin kunniakierroksella. Sen säännön mukaan olen elänyt. Se oli hyvää elämää, ystävien keskellä, siittä kaunis muisto jää, luokkakuvan hymynhäivän. Nyt puhun minä, ja te kuuntelette. Tulee myös aika, kun te puhutte, ja minä kuuntelen. Miksipä mäyrä peilille ärjyisi, kun ei kolossa ole valoakaan?
Suomella on kunnia ottaa vastaan Arktisen Neuvoston puheenjohtajuus seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Suomi on Suomi. Maailma on maailma. Meillä on ääni, ja sekin kuuluu, kun kivelle kipuamme. Meillä kirjoitetaan niin kuin sanotaan. Kahdella kielellä, miksei vaikka useammallakin. Ei kieli miestä pahenna. Kielimiestä pahentaa vain ylvästely. Siihen emme sorru.
Ilmastonmuutos on aikamme suurin kansainvälinen haaste. Niin sanon ulkomailla. Kotimaassa en ilmastonmuutoksesta puhu. Siellä en siihen usko. Täällä uskon tähän. Jokainen uskoo johonkin, jumalankieltäjäkin omaan kieltämiseensä. Sana se on kullakin, kravatti kaulan mukaan.
Hyvät kolleekat,
Jos me emme nyt toimi rajoittaaksemme ilmastonmuutoksen vaikutusta, voi olla jo liian myöhäistä. Jo sen on myöntänyt akatemiahölöstööppien ilmastotiedekin. Sielläkin on tultu reilulle perussuomalaiselle linjalle. Ja persut eivät myy persettään, sillä miksi autossa muuten olisi istuinlämmitin? Tätä ei fillarikommunistikaan voi selittää. Rubikin kuutiota ei horoskoopilla ratkota.
Suolaa ei koskaan voi olla liikaa, sanoi Jokisen Iita kun keittoon kusi. Näin on tänä päivänäkin. Sen takaan minä ja muut meirän krannista.
Kuukkeli ei kortta kekoon kanna eikä kuhia keittele. Itse se on tehtävä, jos mielii mukaan.
Turpiin tulee, mutta lähteekö henki? Kas siinä pulma. Sen päätätte te ja minä.
Laulakaamme Suvivirsi. Aika velikultia.

Soini kaljalla.jpg Timo Soini

Ulkoasiainministeri

Lähteet