Hikinews:Timo Soinin viimeinen kyyti: Sinisille Tulevaisuus -keräyksen maksettu ilmoitus

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

7. kesäkuuta 2019

HELSINKI, Presidentinlinna.

Kesäpäivä on kuuma ja kaunis. Lokit kirkuvat auringonpaisteisella Kauppatorilla.

Kesäkuun 6. päivä kello 14, se oli ohi.

Perussuomalaisten perustaja ja ulkoministeri Timo Soini (sin) päätti uransa poliitikkona ja Merikasarmin isäntänä. Soini ei ollut juttutuulella.

– Sain kuulla eilen ja tänään niin paljon kaikkea kaunista, että kyky vastaanottaa myönteistä palautetta alkaa lähetä lakipistettä. Liikutun jo omista ajatuksista.

Kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli myöntänyt eron Juha Sipilän (kesk) hallitukselle ja vapauttanut sen ministerit tehtävästään, Soinilla oli edessä vielä kävelymarssi uuden hallituksen perässä Valtioneuvoston linnasta Presidentinlinnaan. Kello 15.15 Soini ja Sipilän hallituksen ministerit seisovat Peilisalissa rivissä, ja Niinistö kätteli ja kiitteli ministerit neljän vuoden urakastaan.

Soini astui ulos Presidentinlinnan ovista kello 15.29. Linnan portailla Soini kätteli ex-valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) ja oli saamassa vielä viimeisen kyydityksen ministeriautolla kotiinsa Espoon Iivisniemeen. Matkalla virkabemarille yksi turvahenkilöistä halusi ottaa vielä viimeisen selfien Soinin kanssa.

– Hoidathan sitten nopeasti sen, mikä pitää hoitaa, turvamies vannottaa autonkuljettajaa, joka nyökkää.

Tämän jälkeen Soini riisui puvuntakkinsa, asetti sen auton takapenkille, istahti auton takapenkille ja laskosti kravattinsa. Musta auto ajoi ulos Linnan porteista kello 15.30, ja siviilihenkilö Soinin matka kohti Iivisniemeä alkoi.


– Iskä, mikä se Iivisniemi on?

– No, poikaseni, se on sellainen erityinen mukava paikka minne siniset menevät kun eivät voi enää olla ministereinä, ja sitten he ovat siellä ikuisesti.

– Voidaanko me mennä katsomaan sinne?

– Ei me voida.

– Miksei, iskä? Miksei?

– Ymmärrät sitten isompana.

Musta BMW katoaa mutkan taakse, viimeisen kerran.


Monet hallitukset hankkivat sinisiä ministereitä, koska ne tuntuvat aluksi hauskoilta ja helppohoitoisilta, mutta kun elämäntilanne muuttuu, tulee sinisistä ministereistä helposti taakka. Silloin helpoin ratkaisu on usein vain hankkiutua niistä eroon.

Siniset ministerit eivät selviä yksin Suomen poliittisessa ympäristössä. Niillä ei ole ekologista lokeroa eikä pidemmän päälle selviytymismahdollisuuksia, koska niille ominainen oikeistopopulismin laji ei tutkitusti vetoa kehenkään. Tämän vuoksi on sinänsä ymmärrettävää, että monille on yksinkertaisinta vain viedä sininen ministeri niin sanotusti "kannatuspiikille".

Pelkästään tällä viikolla Suomessa on lopetettu viisi sinistä ministeriä. Mutta kaikkien ei olisi pakko päätyä "Iivisniemeen". Monelle olisi pienellä etsimisellä löydettävissä uusi koti jostakin kotimaisesta tai EU-virastosta, erilaisten yhtiöiden johtokunnista, vähemmän loistokkaiden ulkomaisten yliopistojen vierailevista professuureista tai rupuisten ja diplomaattisesti epämerkittävien maiden Suomen-edustustoista. Sinisille Tulevaisuus ry on voittoa tavoittelematon järjestö, joka yrittää pelastaa sinisiä ministereitä "Iivisniemeltä".

Jo viiden euron lahjoituksella pystymme ostamaan siniselle ministerille nakkimukin, jolla tämä voi pärjätä jopa kolme tuntia. 10 000 euron lahjoituksella voimme järjestää siniselle ministerille lyhytaikaisen sijoituspaikan jonkin kolmannen sektorin toimijan toimitusjohtajana, ja 20 000 eurolla pystymme järjestämään kustannussopimuksen pitkäveteisestä kaunamuistelmateoksesta, jonka parissa väkertäessä sininen ministeri pysyy puuhakkaana jopa vuoden päivät. Lopullisena tavoitteenamme on kuitenkin perustaa Hillokoti, tarha, jossa siniset ministerit voivat valvotuissa oloissa elää lajityypillistä elämää turvassa ja vahingoittamatta muita.

Sinisille Tulevaisuus ry – lahjoita jo tänään.


Muista myös: Kansalaispuolue-adressit tavarataloista ja hyvinvarustelluista kukkakaupoista. Varat käytetään väyrysvieroitukseen.

Lähteet[muokkaa]