Hikinews:Suomen vetovoimatekijöiden karsiminen alkaa ruohonjuuritasolta

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä on laatu-uutinen, jonka kirjoittaja todennäköisesti parhaillaan kiillottelee Pulitzeriaan.

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

25. syyskuuta 2015

Maabrändäystä. Kuvan puolue ei liity tapaukseen. Sitten mitenkään.

LAHTI / KOUVOLASuomeen kohdistuvaa pakolaisuutta ja siirtolaisuutta pyritään hillitsemään heikentämällä maan vetovoimatekijöitä. Vetovoimatekijöitä, eli ihmisiä Suomeen houkuttelevia asioita, ovat mm., että Suomessa ei keskimäärin pyritä murhaamaan siviilejä, ja että maassa terrorijärjestöillä on vain vähän valtaa. Laajat kansainväliset tutkimukset osoittavat, että seutuja, joilla touhuillaan kännisiä murhapolttoja, rasistista väkivaltaa, mellakointia ja Ku Klux -kerhotoimintaa ym. vastaavaa, pidetään laajalti luotaantyöntävinä ja raukkamaisina rotankoloina, joihin ei kannata hankkiutua. "Juuri tässä on meidän maabrändissä kehittämisen varaa", kertoo kansalaisaktivisti Pecca-Erik Maasto-Housupaska. Hänen mukaansa avustustyöntekijöiden väkivaltaisella häiriköinnillä sekä räjähtein ja polttopulloin suoritetuilla hyökkäyksillä on mahdollista vetää Suomen maine lokaan hyvin kustannustehokkaasti, mikä laskee oleellisesti maan houkuttelevuutta kenen tahansa silmissä. "Sitten kun vielä rajalla on vastassa pöhnäisten verkkariläskien ihmisketju örisemässä, niin täähän on jo aika hyvä", Maasto-Housupaska tuumii.

Toinen toimituksen tavoittama kansalaisaktivisti, Sisu Puskala, muistuttaa, että esimerkiksi Syyriassa ja Irakissa, mistä suuntautuu runsaasti väestöliikettä Eurooppaan, vallitsevat surkeat turvallisuusolot, arvaamattomuutta sekä väkivaltaa on paljon, ja terroristijärjestöjen toiminta horjuttaa yhteiskuntaa. "Jos Suomeen saadaan vastaavat olot, niin eiköhän tilanne kohene", Puskala toteaa. Samaan hengenvetoon hän kiistää olevansa rasisti: "Päinvastoin, meillä olisi paljon opittavaa esimerkiksi [Syyrian presidentti Bashar] al-Assadilta, hänhän on häätänyt ja tappanut maastaan vaikka miten paljon arabeja ja mitä näitä nyt on." Puskalan mukaan kansalaisten on ryhdyttävä toimiin, koska päättäjät piiloutuvat asiassa raukkamaisesti laillisuuden ja velvoittavien sopimusten taakse. "Jos demokratiassa ei kaikkea tehdä katkerien sosiaalitapausten mukaan, ei jää enää mitään muuta vaihtoehtoa kuin pommittaa lapsia molotovincocktaileilla yön pimeydessä. Tähän on meidät ajettu. Ajettu!"

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (PsykoSuomalaiset) katsoo, että ruohonjuuritason maabrändäys on riittämätöntä, vaikka toki oikeansuuntaista toimintaa, joka vastaa hänen julkilausuttua tavoitettaan edistää maahanmuutto- ja maahanmuuttajavastaista ilmapiiriä Suomessa. Halla-aho esittää viranomaisille ratkaisua, jossa maahantulijat koottaisiin internointileireille mieluusti vartiotornien ja vahtikoirien valvomaan aitaukseen. Halla-ahon mukaan internointileireillä tulisi olla houkuttelevuuden kitkemiseksi "vaatimattomat oltavat": esimerkiksi majoitustilat saisivat olla mielellään maan alla, lämpö voitaisiin säätää kahdeksaan celsiusasteeseen ja puuroruokinta voitaisiin toteuttaa kattoluukusta suoraan lattialle. "Tärkeää on taata, että vank-turvapaikanhakijoiden olosuhteet eivät ole millään tavalla mielekkäät", Halla-aho korostaa. Halla-aho uskoo, että Saksan ja Unkarin kansalaisten internoinnista Suomessa kerätty aineisto ja kokemus voitaisiin ottaa hyötykäyttöön järjestelyissä. Hänestä ajatuksessa on potentiaalia ns. kärkihankkeeksi. Halla-ahon tukijat ovat keskustelleet esityksestä innokkaasti ja tarjonneet lisäideoita leiriolojen järjestämisestä mahdollisimman ala-arvoisiksi.

Hallitus pohtii parhaillaan työmarkkinajärjestöjen kanssa toimenpiteitä, joilla Suomen vetovoimaisuutta ja houkuttelevuutta voitaisiin vähentää.

Lähteet[muokkaa]