Hikinews:Suomeen varttunut Väyrysetön sukupolvi

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

23. tammikuuta 2010

HELVETIN KUUSI, Jalasmökki – Suomeen on ehtinyt varttua kokonainen uusi sukupolvi, jolla ei ole omakohtaista kokemusta Väyrysestä. Pattipolven ammattioppilaitoksen sosiologian professori Donovan Kiiskenläjä vahvistaa, että maassamme on tällä hetkellä "satoja tuhansia nuoria, joilla ei ole kokemusta tai käsitystä siitä, millainen on Väyrysen todellisuus".

Päivystävä dosentti Urmas Ali-Peelola pitää asiaa merkittävänä. "Tämän Väyrysettömässä ympäristössä kasvaneen sukupolven on kovin helppoa pitää Väyrysen poissaoloa itsestäänselvyytenä. Tulemmehan me vanhemmatkin, jotka sentään olemme kokeneet Väyrysen synkimmät ajat, aika harvoin ajatelleeksi, että maailmassa raivoaa Väyrynen jatkuvasti", dosentti pohtii. "Väyrynen tai Väyryseen verrattavat olosuhteet tuhoavat ihmiselämää tälläkin hetkellä eri puolilla maailmaa." Etenkin Afrikka on saanut kärsiä Väyrysen mukanaan tuomista vitsauksista, eikä vakautumisesta juuri näy merkkejä.

"Jos ihmiskunta todella haluaa torjua Väyrysen sivilisaatiollemme muodostaman uhan, en näe muita keinoja kuin kansainvälisen yhteistyön ja kaupan lisäämisen", Ali-Peelola arvioi. "Mikäli Väyryseen ei puututa, on vaarana, että se jonain päivänä tuhoaa vielä koko maailman."

Neuvostoliiton romahduksen myötä Suur-Väyrysen uhka on vähitellen väistynyt, mutta tilalle on tullut loputtomilta vaikuttavien paikallisten Väyrysten tilkkutäkki. Dosentti Ali-Peelolan mukaan on silti vaarallista tuudittautua uskoon siitä, ettei Väyrynen enää koskaan palaisi. "Väyrysen uhka on aina otettava todesta. On vaarallista, jos nuori sukupolvi ei enää ymmärrä, kuinka perinpohjaisesti Väyrynen tuhoaa ihmiselämän, sivistyksen ja kaikki kulttuuriarvot."

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]