Hikinews:Sipilä hallitusohjelman tavoitteista: Pessimisti ei pety

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

20. huhtikuuta 2015

Hänestä tulee Suomen pääministeri. Pessimisti ei pety.

PUOLANKA – Vaalivoiton saavuttanut keskustajohtaja Juha Sipilä kommentoi tulevaa hallitusneuvottelukierrosta ja valmisteltavaa hallitusohjelmaa toteamalla, että "pessimisti ei pety". Suurimmaksi eduskuntapuolueeksi Sipilän johdolla noussut Keskusta sai valtiopäiville 14 lisäpaikkaa. Kuinka tuntuvaa muutosta ja parannusta kansalaiset voivat nyt odottaa? "Pessimisti ei pety", Sipilä lataa. Entä millaisiksi Sipilä arvioi asemaansa omassa puolueessaan, jossa on paljon paluun tekeviä, omasta mielestään asiat epäilemättä suvereenisti hallitsevia poliittisia veteraaneja – kuinka hyvin yhteinen sävel löytyy Keskustassa? "Pessimisti ei pety", Sipilä luonnehtii odotuksiaan. Voisimme kysyä vaalivoittajalta vielä Suomen talous- ja turvallisuustilanteen suunnasta, mutta varmaan kaikki tajusivat jo tämän jutun.

Dosentti Urmas Ali-Peelola pystyy selittämään Keskustan vaalivoiton yksinkertaisesti. "Tämä on äänestäjien palkinto siitä, että he saivat neljä vuotta sitten hyvän mielen Keskustan murjomisesta. Kukaan ei enää oikein muista, mistä se johtui, joten nyt voidaan kärrätä kaikki Juhantalot hyvillä mielin takaisin. Jopa Keskusta alkaa näyttää hyvältä, kun se ei neljään vuoteen tee mitään."


Vaalitulos näkyy fanifiktiossa

INTERNET – Eduskuntavaalien tulos vaikuttaa myös fanifiktiokirjallisuuteen. Esimerkiksi nimimerkki Capricorn_Paddlecakes461:n sadomasokistinen fantasianovelli 50 Shades of Green on syntynyt vaalituloksen inspiroimana, ja tietysti se on ollut pakko naputella nettiin kaikkien nähtäville. Novellissa sänkyyn sidottu Suomi-neito kirkuu sokkona "Suomi kuntoon minut, Juha". Kulttuuritoimitus pahoittelee.

Lähteet[muokkaa]