Hikinews:Sipilä: Luottamukseni Hikinewsiin on nolla, enkä halua vaikuttaa minua käsittelevään uutisointiin

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

30. marraskuuta 2016

Pääministeri Sipilä valmistautuu käsittelemään suuresti kunnioittamiaan riippumattomia tiedotusvälineitä.

”Ylipäätään, että tällainen kytkös käy edes mielessä, kertoo enemmän kysyjästä. Ei kävisi mielessäkään.”

~Suomen pääministerillä ei käy jääviydet mielessä[1]

Pääministeri Juha Sipilä on aiheuttanut Hikipedian uutistoimitus Hikinewsille vakavan luottamuspulan. Pääministeri lähetti viikonloppuna Hikinewsin toimitukseen lyhyen ajanjakson sisään parisenkymmentä sähköpostiviestiä, jotka sisältävät hänen tai jonkun muun saamia sähköpostiviestejä, runsaasti väitelauseita, tunteisiin vetoavaa lyriikkaa, katkelmia Siionin virsistä, rouva Sipilän parhaat kakkureseptit, viimeisen tunnetun valokuvatiedoston Matti Vanhasen aivoista sekä julistuksen, jonka mukaan pääministerin "luottamus Hikinewsiin on nolla". Yhteydenoton syyksi Sipilä kertoi tuohtumuksensa siitä, ettei hänellä ollut aikaa kommentoida Hikinewsin paavi Aleksanteri VI:n jääviysepäilyjä käsitellyttä viikonloppu-uutista.

Varmemmaksi vakuudeksi Sipilä julkaisi myös viikonloppuraivarinsa lomassa blogikirjoituksen, jossa tekee selväksi syvän loukkaantumisensa siitä, että hänen sukulaisiaan on päätynyt julkisuuteen hänen sukulaisinaan sen takia, ettei hän ole itse älynnyt olla pääministerinä tehtäviensä tasalla.

Keskiviikkona iltapäivällä Sipilä järjesti selvittyään (ja tajuttuaan, että sähköposteja ei voi lähettämisen jälkeen yksipuolisesti deletoida) eduskunnassa tiedotustilaisuuden, jossa myönsi reagoineensa asiaan "tunteella". "Perheeni on kuluneina vuosina kokenut kovia, ja myönnän, että reagoin tunteella, kun kritiikki kohdistuu minun toimintaani ja yritän suojautua siltä asiassa sivullisina olevien sukulaisteni sympaattisten hahmojen taakse", kommentoi emotionaalisesti diplomi-insinööriytynyt pääministeri asiaa. Asiassa ei Hikinewsin haastatteleman dosentti Urmas Ali-Peelolan mukaan ole mitään epätavallista. "Ylipäänsä tietyn tyypin poliitikot käyttävät perhettään lähinnä keppihevosena ja hyödynnettävänä resurssina, joka absorboi omasta huseerauksesta aiheutuneet iskut. Tällaiset poliitikot ovat tyypillisesti kohtalaisen menestyneitä politiikassa ja aivan hirveitä ihmisolentoina. En väitä, että Sipilä olisi juuri tällainen, mutta toisaalta pal välii, se on haukkunut kaiken maailman dosentit jo muutenkin", Ali-Peelola pohdiskelee.

Sipilä kiistää, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut vaikuttaa Hikinewsin toimintaan. "Minulla ei ollut missään vaiheessa muutamalla tusinalla rageviestilläni pienintäkään aikomusta vaikuttaa siihen, mitä Hikinewsissä julkaistaan ja mitä ei, mutta jos näin nyt pääsi käymään, niin en valita", luonnehti oranssia peruukkia kummallisen muotoiseen päähänsä sovitellut pääministeri.

Hikinewsin toimitus on antanut toimittaja Elisa Peelolle ja ylläpitäjä NPOV:lle varoitukset näiden toiminnasta, joka on vaarantanut pääministerin luottamuksen Hikinewsin myötämielisyyteen.

Hikinewsin seuraava tutkivan journalismin hanke on selvittää, milloin Suomessa viimeksi oli kelvollinen pääministeri, joka ei olisi ilmentänyt jollain tasolla katastrofaalisia ja taidottomia luonnevikoja.

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]