Hikinews:Sadepäivän puuhakirja ratkaisi sote-mallin

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

22. maaliskuuta 2014

VALTIONEUVOSTON LINNAN ULKOHUONE, Helsinki – Valtioneuvoston linnan WC-lukemistopinosta sattumalta löytynyt Sadepäivän puuhakirja vuodelta 1967 on yllättäen ratkaissut Kataisen ns. hallitusta koko vaalikauden riepotelleen kiistan sote-uudistuksesta. Lapsille suunnatusta askartelu- ja pelikirjasesta löytyi kaikkia puolueita tyydyttävä ratkaisumalli, jolla sosiaali- ja terveydenhuoltouudistus viedään läpi.

Ensin hallitus ottaa yhden A4-kokoisen arkin, joka taitellaan kolmeen yhtä suureen osaan. Sitten Henna Virkkunen (kok.) piirtää sote-mallin pään ylimpään osaan, taittaa sen piiloon, ja ojentaa taitetun paperin Susanna Huoviselle (sd.), joka piirtää mallin keskivartalon. Tämän jälkeen myös keskivartalo taitetaan piiloon, ja Ville Niinistö (vihr.) sekä Merja Kyllönen (vas.), piirtävät yhdessä sote-mallille jalat, Kyllönen vasemman, Niinistö oikean. Päivi Räsänen (kd.) piirtää taustalle perhosia ja poutapilviä, ja Carl Haglund (r.) kääntää piirroksen ruotsin kielelle. Lopuksi paperi taitetaan takaisin täyteen kokoonsa ja katsotaan, millainen piirros oikein syntyikään. Mitä hullunkurisempi yhdistelmä saadaan aikaiseksi, sen hauskempaa on koko loppuvaalikauden ajan.

Pääministeri Jyrki Katainen (kuk?) kieltäytyy silti yhä nousemasta sängystä. "Täällä on niin lämmintä", Katainen perustelee esikuntansa välityksellä.

Lähteet[muokkaa]