Hikinews:Poliisiüberjohtaja haluaa kattavan sormenjälkirekisterin

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

9. heinäkuuta 2008

Pasila, Helsinki - Uusi poliisiüberjohtaja Piipero Paapero haluaa käyttöönsä kaikki kansalaiset kattavan sormenjälkirekisterin. Paaperon mukaan poliisi voisi hyödyntää tietoja, kun se tutkii tai ennalta ehkäisee erittäin vakavia rikoksia kuten parveketupakointia tai peltitölkkien sitomista poliisiauton takapuskuriin äidin vanha vihkipuku päällä.

Rekisterin perustamista valmistelevassa sisäministeriön työryhmässä on pohdittu, kuinka rekisterin käytön raja saataisiin muotoiltua lakiin niin, että sitä voitaisiin käyttää julkisuuskohun hälvennyttyä myös mitättömien pikkurikosten ja ikivanhojen höpöjuttujen ratkaisemiseen.

Näennäisen päätöksen rekisterin perustamisesta tekee eduskunta piakkoin. Varsinainen päätös tehtiin eduskunnan saunassa jo viime talvena ja uusi laki otetaan käyttöön keväällä, sanoo rahvas mitä sanoo. Sisäministeriön laskutaitoisten työntekijöiden osastolla onkin estimoitu kaikkien suomalaisten sormenjälkien olevan rekisterissä noin sadan vuoden päästä.

Ilonpilaajana tunnettu tietosuojavaltuutettu vastuustaa kuitenkin rekisterin perustamista. Hänen kerrotaan mutristaneen toista suupieltään, kun puoluetoverit eivät olleet näkemässä.


Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]