Hikinews:Ole edes oman kipusi herra: Näin viiltelet, jos sinulla on ranteet

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

25. heinäkuuta 2017

Turhuuden markkinat


Viiltely on in.

Ihmiset harrastavat viiltelyä vuosi vuodelta enemmän, ja se on todella hyvä juttu, koska kaikkien pitäisi löytää jokin keino tuntea olevansa kontrollissa.

Mallisuoritus Wikipediasta.

Ihan ensimmäiseksi kerrottakoon, että viiltely on todella suositeltavaa monestakin syystä.

Viiltely on pitkään ollut yhteiskunnassamme tabu. Viiltelevän ihmisen on katsottu olevan avuntarpeessa oleva ongelmatapaus, jonka viiltelyyn pitää puuttua. Yhteiskunnan muuttuessa avoimempaan suuntaan on tätäkin näkemystä aika tarkistaa. Viiltely nimittäin auttaa ihmistä tuntemaan, että hän hallitsee oman elämänsä edes pieneltä osa-alueelta, mikä on jo paljon tänä aikana, kun kaikkialla tuntuu olevan vain kaaosta ja terroria. Yhä hektisemmäksi muuttuva yhteiskunta ja kaikkialta tulviva pinnallinen mutta laaja informaatio, joka pääasiassa käsittelee ikäviä asioita, joihin yksittäinen ihminen ei voi juuri vaikuttaa, saavat ihmisen tuntemaan olonsa pieneksi ja voimattomaksi. Tämä synnyttää niin tarpeen saada paha olo pois kuin tarpeen voida tuntea hallitsevansa elämäänsä. Näihin tarpeisiin viiltely vastaa.

Mutta miten kannattaisi viillellä, jotta se olisi ihanaa?

Ei hätää, me autamme! Soitimme politiikan tutkijalle ja pyysimme selittämään. Viiltelyyn tarvitaan hänen mukaansa kolme asiaa: jotain, mitä viillellä ja jotain, millä viillellä, sekä tietysti aimo annos reipasta urheilumieltä. Kuten otsikostakin selviää, tässä kirjoituksessa käsittelemme tilannetta, jossa viilleltävänä asiana on ranne.

Ranne viittaa alueeseen ihmisen kädessä kämmenen ja kyynärluun välillä. Viiltelyn apuvälineenä voi käyttää melkeinpä mitä vain terävää, mutta suosituimpia lienevät erilaiset veitset ja sakset. Kun olet valinnut "aseesi" ja valmis tositoimiin, loppu käykin kuin itsestään. Pidä toisessa kädessä viiltelyvälinettäsi, esimerkiksi nyt vaikka veistä, paljasta vapaan kätesi ranne, aseta veitsen terä ranteen ihoa vasten, paina oman maun mukaan ja anna mennä. Mitä pahemmalta sisälläsi tuntuu, sitä syvempiä viiltoja kannattaa tehdä. Kämmenen puoleinen ranne on herkempi, rystypuoli kestää vähän enemmän. Jos olet liikkeellä huomionhakuisessa tai kokeilumielessä, kannattaa tehdä poikittaissuuntaisia viiltoja rystypuolelle. Ne ovat myös suosituimpia. Poikittaissuuntaisilla viilloilla saat huomiota, pitkittäisillä tuloksia. Kokemuksen karttuessa opit myös tuntemaan omat rajasi ja sen millainen viiltely toimii parhaiten juuri sinulla. Muistathan, että kämmenpuolella rannetta on suuria verisuonia, joten kannattaa olla varovainen sitä puolta viillellessä, ellet halua kuolla, mikä sekin on tietenkin ihan ok!

Näetkö? Pelkkiä hyviä tuloksia.

Voiko viillellä liikaa ja onko siitä jotakin haittaa?

Se, mikä määrä viiltelyä on sopiva, on yksilöllistä. Voit kokeilla rajojasi rauhassa, kyllä ne sieltä löytyvät. Kun tunnet rajasi, voit huoletta viillellä niin paljon, kuin hyvältä tuntuu. Varsinaisia haittavaikutuksia ei ole. Paha olosi vähenee joka tapauksessa, parhaassa loppuu iäksi. Jos pelkäät stigmaa, joka vanhoillisemmissa piireissä vielä saattaa viiltelyyn liittyä, voit aina kääriä fritsuliinan käteesi. Sitähän ei huomata.

Kukaan ei tajua mitään! Eikä ole muiden asia ajatella oletusarvoisesti, että sinulla on ranteet.

Loppukaneettina todettakoon, että viiltelyn "likaisesta" ja "salaisesta" leimasta tulisi pyrkiä lopullisesti eroon, sillä viiltelyn tarkoituksena on tietenkin tuottaa iloa ja hyvää oloa.

Ja ne kuuluvat kaikille.

Lähteet[muokkaa]