Hikinews:Mubarak ratkaisee Egyptin kriisin erottamalla kaikki paitsi itsensä

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

29. tammikuuta 2011

Faarao Mubarakin hautaa viimeistellään parhaillaan. Siitä on tulossa kuninkaallisista haudoista monumentaalisin, ja sen otaksutaan valmistuessaan käsittävän koko Egyptin pinta-alan. Mubarak on hallinnut Egyptiä Tutankhamonin yllättävästä kuolemasta lähtien.

KAIRO – Egyptin presidentti Hosni Mubarak (s. 2612 eaa.) on julkistanut ratkaisuehdotuksensa Egyptiä koetteleviin levottomuuksiin. Mubarak haluaa ratkaista kiivaaksi käyneen kriisin erottamalla kaikki muut paitsi itsensä. Mubarak puhui kansakunnalle keskellä yötä. Se oli presidentin ensimmäinen esiintyminen valtiollisessa mediassa sitten mamelukkivalloituksen. Mubarak kertoi tulleensa siihen tulokseen, että kärjistynyt tilanne vaatii välittömiä toimenpiteitä. "Näissä vakavissa olosuhteissa teen kaikkeni, jotta kriisiin saataisiin rauhanomainen ratkaisu, joka ei vaadi lisää julkista verenvuodatusta tai kenenkään muuttamista saudiarabialaisen hotellin kattohuoneistoon", Mubarak vakuutti.

"Osoittaakseni haluni rauhoittaa tilanteen aion pyytää hallitusta, johtavia virkamiehiä, korkeata upseeristoa, Mohamed ElBaradeitä, ja Egyptin kansaa eroamaan välittömästi", Mubarak ilmoitti. "Vain puhtaalta pöydältä voimme rakentaa uuden järjestelmän, joka koituu hyödyksi kaikille, jotka ovat naimisissa vaimoni kanssa", presidentti jatkoi.

Presidentti päätti puheensa tiedusteluun: "No mitä tykkäsit, Obama? Voitko nyt lopettaa sen mulle soittelun vähäksi aikaa?"

Lähteet[muokkaa]