Hikinews:Maailmanloppu sujui rauhallisissa taivasmerkeissä

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

24. syyskuuta 2017

Maailmanloppu sujui niin rauhallisesti että emme voineet käyttää valokuvaajiemme ottamaa materiaalia. Siksi vilautammekin kuvituskuvaksi maailmanloppu -tapahtumaa mainostanutta vanhaa promootiomateriaalia.

Juhlahumun jälkeinen pettymys - Lauantaina juhlittiin kaiken tuntemamme ja rakastamamme kataklysmistä tuhoa. Tai ainakin tuhon alkua. Juhla oli perinteinen. Maailmanloppuja on läpikäyty säännöllisesti. Eikä tämäkään juhla rikkonut juuri kenenkään odotuksia. Juhla olikin, erityisesti Skepsis ry:n jäsenille hyvinkin odotettu ja odotetunkaltainen juhla. Juuri ketään muuta juhla ei itse asiassa näyttänyt kiinnostavan.

Kuitenkin tärkeintä oli juhlahumu. Kaiken maailmanlopun kulttuurit kohtasivat Helsingin Kaisaniemen puistossa, Oulussa ja takapihallanne. Ilmaistapahtuma pyrki tarjoamaan monipuolista toimintaa koko perheelle. Ohjelmassa oli kymmeniä esityksiä eri puolilta maailmaa, sekä laaja kirjo näytteilleasettajia kansalaisjärjestöistä eksoottisiin keittiöihin. Mukana tuhossa oli myös roolipelaajanuoret, Hevisaurus ja Paula Koivuniemi. Maailmanloppu piti sisällään myös buffet-tarjoilut sekä lasten pomppulinnat.

Maailmanlopun juhlinnan odotettiin aikaansaavan järjestyshäiriöitä. Tilaisuutta valvomaan kutsutut poliisit kuitenkin kehuivat tapahtumaa lämminhenkiseksi tilaisuudeksi jossa ei tapahtunut normaalista poikkeavia määriä väkivaltarikollisuutta, seksuaalirikoksia tai edes vandalismia. Moni kuitenkin moitti tapahtumaa laimeasta valoshowsta. Maailmanlopun tai maailmanlopun alun olisi haluttu olevan sähäkkäämpi. Tilaisuudelta odotettiin enemmän näyttävyyttä, tapahtumia ja sitä että huomaisi jotain erityistä tapahtuvaksi. Näitä halunneet ovat ilmaisseet pettymyksiä.

Ihmiset kaikkialla maailmassa seurasivat tyytyväisinä Jerusalemin taivaalle noussutta hyvin hyvin hyvin vaikeasti havaittavissa olevaa merkkiä joka todistaa Nibiru -planeetan uhkaavan planeettaamme. Planeetan törmäämisen ajatellaan aikaansaavan kaikkea mitä fyysikot tavallisesti liittävät planeettojen törmäyksiin. Odotettavissa on siis esimerkiksi seitsemän vuotta kestävä ydinsotien aikakausi. Sen pitäisi olla riittävän näyttävää sulkeakseen juhlia moittivien suut.

Yksinkertaisesti on kahdenalaisia ihmisiä. Niitä jotka tekevät juhlia perustuen höpölaskelmiinsa joiden taustalla on kuvitteellinen astronominen kappale ja Raamatun kuvitteelliset ennustelut. Ja niitä jotka kritisoivat niitä jotka eivät saa itse tekemiinsä juhliin ennustamaansa sisältöä. Eivät, vaikka omilla aatetovereilla onkin perinteisesti ollut aina sormi ydinpommin napilla.


Lähteet[muokkaa]