Hikinews:Kurosen kirjan informatiivisin osa julkistettu

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

7. helmikuuta 2007

HELSINKI – Suomalaiseen kirjallisuuteen toi tiistaina oman merkittävän lisänsä Susan Kuronen, joka julkisti suuressa mediatapahtumassa kirjaksi kutsumansa julkaisun informatiivisimman ja laadukkaimman osan, toisin sanoen kannet. Suomen median huomio oli hetkeksi kiinnittynyt todella tärkeisiin asioihin Indonesian tulvien, Irakin turvallisuustilanteen tai joukkoirtisanomisten kaltaisen triviaalitiedon sijasta. Salamavalot räiskyivät ja seinältä muotokuvan muodossa tapahtumia seurannut marsalkka Mannerheim pystyi vain vaivoin peittämään halveksuntansa.

Kurosen Pääministerin morsian -kirjan kansien julkaisua pidetään Suomen kirjallisuuden merkittävimpänä tapauksena lähes vuosikymmeneen. Asiantuntijat ounastelevat, että Suomeen saattaa olla pitkästä aikaa luvassa Nobelin kirjallisuuspalkinto, tosin parhaan kannen sarjassa, mutta kuitenkin. Ainoa suomalainen kirjailija, joka on tähän mennessä voittanut Nobelin, on Frans Eemil Sillanpää, jolle palkinto myönnettiin 1939. Sillanpään kyvyttömyys tuoda itseään tykö 7 päivää -lehdessä on kuitenkin saattanut hänen tuotantonsa unohduksiin. Mikäli kirjallisuuden Nobel jää saamatta, on taloustieteen palkinto joka tapauksessa jo luvassa Kuroselle, joka on onnistunut muuntamaan seurustelusuhteen pääministeriin rahallisesti erittäin kannattavaksi.

Kohutun kirjan kannessa esiintyvät yllätyksellisesti pääministeri Matti Vanhanen ja kirjoittaja Kuronen. Median edustajat olivat siis syystäkin innoissaan. Helsingin Sanomien politiikan toimittaja tosin totesi, että häntä hävetti olla paikalla.

Lintutieteellinen yhdistys BirdLife Finland ilmoitti tehneensä Suomessa erittäin harvinaisia korppikotkahavaintoja tiedotustilaisuuden aikana. Havaintoja tutkitaan yhä, eikä ole selvyyttä siitä, liittyvätkö ne millään tavalla itse julkistamistilaisuuteen.

Kuronen on itse kertonut lukuisille kotiinsa kutsuneille toimittajille kärsineensä julkisuudesta. Hän ei kuitenkaan suoraan kannata noin 400 lehtijutussa toistamaansa aikomusta vetäytyä julkisuudesta. ”Ihmisen on hyvä pysyä muutoksessa mukana ja rahastaa asialla niin kauan kuin pystyy, etenkin, jos ei ole juuri mitään todellisia kykyjä tai lahjoja”, Kuronen muotoili.

Loukkaa älykkyyttäsi myös näillä[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]