Hikinews:Kuolleista noussut Reagan sekoittaa republikaanien esivaalit USA:ssa

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

16. helmikuuta 2008

Reagan aloittaa kampanjoinnin ensi viikolla. Istuva presidentti George W. Bush ilmoitti kannattavansa Reaganin ehdokkuutta. Bushin ilmoitus saattaa jakaa republikaanien konservatiivi- ja idioottisiivet.

SIMI VALLEY, Kalifornia – Yhdysvaltain republikaanisen puolueen presidenttikisan esivaalikamppailu on saanut yllätyskäänteen, kun puolueen tilasta huolestunut, nimettömänä pysyttelevä arvokonservatiivinen tiedemies kaivoi edesmenneen presidentti Ronald Reaganin (1911–2004) ylös haudasta ja herätti tämän henkiin – käyttämättä kuitenkaan apunaan mitään kantasolututkimukseen tai evoluutiobiologiaan viittaavaakaan. Kuolleista palannut Reagan ilmoitti välittömästi lähtevänsä mukaan republikaanien presidenttikisaan. Hän sai välittömästi väistyvän presidentti George W. Bushin kannatuksen. Republikaanisen puolueen ehdokkaat Mike Huckabee ja John McCain ovat luopuneet ehdokkuudestaan ja antaneet julkisuuteen yhteisen tiedotteen:

Koko puolueemme esivaalikilpa on pyörinyt sen ympärillä, että olemme pyrkineet osoittamaan olevamme mahdollisimman paljon korkeasti kunnioitetun Reaganin kaltaisia. Huckabee yritti matkia Reaganin uskonnollista retoriikkaa, kun taas McCain profiloitui haukkana etenkin Irakin kysymyksessä. Me emme voi päihittää pyhää Reagania, emme, vaikka hän onkin kliinisesti kuollut. Annamme täten täyden tukemme Zombi-Reaganille.

~vilpittömästi, Mike Huckabee & John McCain

Ainoa Reaganin vastaehdokkaaksi jäänyt republikaani on änkyrämäisen libertariaaninen Ron Paul, jonka kampanjan pääteemoja ovat kaikkien verojen poistaminen ja mediasalaliiton uhrina esiintyminen.

Reaganin linjasta ei ole vielä tietoa, mutta hän on antanut ilmeisesti vanhasta muistista joitakin Neuvostoliittoa vastaan suunnattuja lausuntoja. Reagan on lisäksi sanonut, että amerikkalaiset tekevät näissä vaaleissa historiaa: ”Maamme seuraava presidentti on joko nainen, musta mies tai zombi. Tämä ilmentää juuri sitä Amerikan monimuotoisuutta, josta voimme olla ylpeitä”, Reagan julisti.

Demokraattinen puolue on väsynyt kamppailuun Hillary Clintonin ja Barack Obaman välillä ja tutkii parhaillaan mahdollisuuksia kaivaa John F. Kennedy (1917–1963) ylös Arlingtonin kansalliselta hautausmaalta Virginiasta.

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Hikinews
Tämä uutisartikkeli sisältää Hikinewsin tarjoamaa ensikäden tietoa. Etsi keskustelusivulta mahdollisia lisätietoja.