Hikinews:Hallitusneuvottelijat viettävät päivän Linnanmäellä

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

1. kesäkuuta 2011

SÄÄTYTALO/BORGBACKEN, Helsinki – Kuuden puolueen hallitusneuvottelijat viettävät kauniin ja lämpimän kesäpäivän Linnanmäen huvipuistossa. Hallitusneuvottelujen vetäjä Jyrki Katainen (kok) katsoo, että hallitusneuvottelijat ovat ansainneet "yhden päivän rehtiä hauskanpitoa". Hallitusneuvotteluja on nyt takana kai jotain viisi kuukautta, kun ei toimituksessa ketään napannut tarkistaa asiaa, mutta siis tosi kauan kuitenkin. Aiemmin hallitusneuvottelijat ovat mm. pelanneet laivanupotusta, käyneet jäätelöllä Esplanadilla, pyrkineet väkisin turistikiertueelle toistaiseksi suljettuna olevaan Temppeliaukion kirkkoon ja tarjoutuneet ottamaan ryhmävalokuvia japanilaisista turisteista Senaatintorilla. Hallitusneuvotteluihin talousvaliokunnassa osallistuva Eero Heinäluoma (sd) kertoi, että edistystä on tapahtunut viitaten vertailuihin korkean teknologian saatavuudessa varhaisrenessanssin ja 1980-luvun välillä.

Jyrki Katainen jatkoi niukkaa tiedotuslinjaansa Linnanmäen-vierailun tiimoilla. "En voi kertoa, mihin laitteisiin neuvottelijat ovat etukäteen ilmaisseet haluavansa mennä. Kaikille otetaan ranneke, mutta muuta en vielä huvipuistopäivän tässä vaiheessa voi ruveta selostamaan", Katainen sanoi toimittajille. Vierailu Linnanmäellä kuului Vihreiden kynnyskysymyksiin. Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi jättäytyi pois Linnanmäen-reissulta puoluejohdon suostumuksella. Mustajärvi perusteli ratkaisuaan sillä, ettei siellä edes ole mitään hyviä laitteita.

Hallitusneuvottelijat jäävät Linnanmäellä vierailtuaan kolmen viikon neuvottelutauolle koulujen valmistujaisjuhlien vuoksi. Tiettävästi Jyrki Kataiselle on tulossa pingottunuthymypoika- ja Jutta Urpilaiselle (sd) pingottunuthymytyttö-patsas.

Samaan aikaan toisaalla Kokoomushuonuorten puheenjohtaja Otto Wille Rydman on vaatinut seuraavaan hallitusohjelmaan altruismin täyskriminalisointia sekä naurettavan paksujen kravattisolmujen pilkkaamiskieltoa.

Lähteet[muokkaa]