Hikinews:Hallitus kaavailee: työttömät tiedustelutöihin ja antijihadismiin

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

11. syyskuuta 2017

HELSINKI – Sipilän hallitus suunnittelee työttömien velvoittamista tiedustelu- ja urkintatyöhön sekä islamilaisen ääriajattelun ja terrorismin vastaiseen toimintaan. Hikinewsin haltuun päätynyt muistio paljastaa, että oikeus-, sisä-, työ- ja sisätyöministeriöissä selvitetään mahdollisuuksia velvoittaa työttömiä osallistumaan kansallisen turvallisuuden kannalta välttämättömien tiedustelutöiden suorittamiseen.

Tämä koetaan oleellisena ja tärkeänä osana parantaa Suomen kilpailukykyä tuottamalla mahdollisimman monenlaisia työssäolevia työttömiä, jotka ovat työttömiä, koska eivät saa työnantajaltaan palkkaa. Tämä sopii hyvin yhteen hallituksen keskusstrategian kanssa. Strategia on keskittynyt Suomen heikoimpiin lenkkeihin ja pyrkinyt asettamaan työttömän palkattoman työntekijän asemaan käyttämällä hyväksi työttömän taloudellista tai muuta ahdinkoa, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä, ajattelemattomuutta tai tietämättömyyttä. Menetelmä on vaikuttanut tehokkaasti työn hinnan kilpailutuksessa ja se on ollut erityisen tehokas yhdessä hallituksen toisen keskeisen strategian, työttömien uudelleenohjaamisen toisenlaisten määritelmien taakse. Kombinaatio on tehostanut Sipilän sukulaisten talouskasvua huomattavasti.

Muistiossa hahmotellaan työllisyydenedistämisjärjestelmää, jossa työtön velvoitettaisiin soluttautumaan peitetoiminnan keinoin ainakin yhteen rikollisjärjestöön tai jihadistiseen soluun siten, että tiedustelutoimintaa tulisi vähintään kolmen kuukauden ajan 1–4 päivänä viikossa. Työttömien tiedustelutoimia olisi määrä suunnitella kunnan sosiaaliviranomaisen ja asiakkaan (työttömän) kanssa Suojelupoliisin paikallisten tarpeiden ja valtakunnallisen uhka-arvion perusteella. Ohjelmaan kuuluisivat säännölliset tapaamiset sosiaalitoimiston koordinaattorin ja Supon edustajien kanssa. Tämä olisi kustannustehokas tapa kasvattaa tiedustelutoiminnan volyymia jo ennen uutta tiedustelulakiesitystä, joka on valmistumassa käsittelyyn ensi vuonna.

Sisäministeri Paula Risikko (kok) toteaa muistiossa, että työttömien aktivoinnissa etenkin soluttautuvaan tiedustelutoimintaan on merkittäviä etuja, kuten että operaation epäonnistuessa soluttautujan menettäminen aiheuttaisi "minimaaliset kansantaloudelliset kustannukset" verrattuna tilanteeseen, jossa riskeerattaisiin kalliisti ja pitkälle koulutetun poliisin turvallisuus.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) muistioon lisäämissä osuuksissa taas arvellaan, että hanke parantaisi suomalaisen yhteiskunnan koheesiota: "Tämä antaisi työttömille mahdollisuuden osoittaa sankaruutta, ja lähettäisi myös ulkomaille viestin, että Suomi ottaa nämä asiat tosissaan."

Työministeri Jari Lindström (s) on liittänyt muistioon vain yhden kommentin: "Ei kivalta tunnu, mutta minkäs tällekään voi :("

Puolustusministeri Jussi Niinistö (s) on liittänyt muistioon ehdotuksen siitä, että erityisen vaikeasti työllistyvistä pitkäaikaistyöttömistä voitaisiin koota jonkinlainen "rangaistuspataljoona", joka voisi Puolustusvoimain alaisuudessa harjoitella Lapissa vaarallisia erikoisoperaatioita, Muurmannin radan katkaisua ja muuta vastaavaa. Mukana on pitkä sepustus siitä, miten "ankarat olot jalostavat sosiaalitapauksista tehokkaan iskujoukon, joka taistelee kuin verellä yhteen hitsattuina veljinä" ja paljon lisää samanlaista höpinää. Niinistö on piirtänyt marginaaliin ehdotelmia uuden joukko-osaston tunnukseksi lisäten, että ne ovat "vitun siistejä".

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) on kirjoittanut muistion loppuun "Kovaa settiä, mutta en näe tässä ongelmia, P.S. saanko metsäkanakauden alussa viikon vapaata 10.9. alk?"

Lähteet[muokkaa]

  • Hikinewsin toimitukselle vuodettu/kapakan narikkaan unohtunut muistio