Hikinews:Espanjan kuningas korosti tasapuolisuutta Barcelonan terrori-iskun jälkeen

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

18. elokuuta 2017

Kuvassa toinen ääripäistä. Se harmittomampi ja väärinymmärretympi ääripää. Se, jolla on oikeus mielipiteenilmaisuun sananvapauden nimissä.

alt-wrong, Tuulimyllyjen katve - Espanjan kuningas Felipe VI on twiitannut Barcelonan terrori-iskun jälkeen. Ääri-islamia edustanut taho ajoi väkijoukkoon surmaten ihmisiä. Journalistit ovat esittäneet tapahtuman terrori-iskuna jossa uhrit ovat viattomia ihmisiä ja tekijät ovat pahoja. Felipe IV:n mielestä tämä ei ole tasapuolista. Molempia puolia olisi kuunneltava, kyseessähän on kuitenkin sananvapausasia. "Anteeksi, mutta miksi ei puhuta ääri-antifundamentalisteista jotka olivat provokatiivisesti paikalla ja herättivät aggressiontunteita?" hän tiedusteli. Felipe IV korostikin että hän näki molemmat puolet toisiaan muistuttavina ääripäinä.

Tämä lausunto on ilahduttanut islamiterroristeja, minkä Felipe IV näkee tasapuolisen ja reilun ja eettisesti vahvalla pohjalla olevan kommentoinnin tunnuspiirteeksi. Reaktio kertoo siitä että hän on ollut aidosti tasapuolinan. Sittemmin keskustelu on kehittynyt siten, että uhrejen on esimerkiksi löydetty olevan lapsettomia naisia joilla on ollut poliittisesti vastenmielisiä mielipiteitä ja heidän elämänsäkään ei ole ollut täydellisen mallikelpoista. Mikä todistaa sen, että teko ei oikeasti ole niin paha.

Se, että asiantuntijat ovat olleet huolissaan jihadistisesta liikehdinnästä ja siihen liittyvästä väkivaltaisuudesta on jotain johon Felipe VI kertoo suhtautuvansa vakavasti. Molemmat puolet ovat pahoja. Mutta ensin on saatava provokatiiviset anti-islamistit ja islamofobit kiinni. Sillä muutenhan eri puolet näyttäisivät kovasti samanlaisilta. Olihan toisessa maailmansodassakin natseja vastaan toimineet aivan samanlaisia väkivaltaisia sodanlietsojia jotka käyttivät väkivaltaa apunaan. Aivan samanlaisia. Mitä nyt eivät tehneet holokaustia eivätkä aloittaneet sotaa salamavauhdilla. Mutta muutoin aivan samanlaisia. Asiaa ei kuitenkaan pidä missään tapauksessa sekoittaa Pohjois-Koreaa koskevaan ongelmanratkaisuun johon Felipe VI on twiitannut räväköitä mielipiteitään.


Lähteet[muokkaa]