Hikinews:Aleksanteri VI: On inhottavaa että sukulaiseni ja lapseni vedetään simoniasyytöksiin

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

26. marraskuuta 2016

"Jättäkää nyt edes viaton Cesare pois mustamaalauskampanjoistanne" ilmoittaa Terrafame-pipoon sonnustautunut Paavi Aleksanteri VI, os. Borgia, Pietarinkirkon parvekkeelta.

Uskonyhteisön takinliepeetPaavi Aleksanteri VI on ilmaissut pahastumisensa viime päivien tarkoitushakuiseen uutisointiin. Borgia-suvun paavi kiistää, että hänen sukulaistensa asema hänen sukulaisinaan olisi vaikuttanut Vatikaania hallinnoivien virkojen täyttämisessä.

– "Tälläinen ei kävisi mielessäkään. Pietarinkirkossa tekemäni valinnat tehtiin erehtymättömästi. Paavina olen erehtymätön silloin, kun puhun koko kirkon johtajan auktoriteetillani ja tarkoituksenani on määritellä eli päättää lopullisesti tämänlaisia kysymyksiä. On selvää, että kaikkien uskovien on yhdyttävä tähän. Lisäksi on inhottavaa, että sukulaiseni ja lapseni on vedetty näihin simoniasyytöksiin", paavi kommentoi.

Moni muukin on noussut puolustamaan kovien syytteiden riepottelemaa paavia. Vaikka moni korostaakin Borgia-paavin olevan julma, rahanahne ja perverssi, moni näkee tämänlaisen tarpeettomana mustamaalauksena. He kutsuvat itseään hyviksi katolisiksi tai lestadiolaisiksi. He vaativatkin että kriitikot ottaisivat Paavin tilanteen objektiivisesti huomioon ja yrittäisivät tehdä simoniasyytöksensä kohteliaasti ja asiallisesti vetoamatta "tarpeettoman henkilöönkäyvästi" taloudellisiin intresseihin ja sukulaisuuteen.

"Hehheh. Pian paaviksi pitäisi päästää vain ihmisiä joilla ei ole biologisia lapsia, ihan naurettavia nämä syytökset taas", ilmoittaa paavin tukija Micheletto Corella hyväillessään juustoleikkuriaan.

Sopimattomia ja mauttomia käsitteitä[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]