Hikikirjasto:Tapoja välittää huonot uutiset

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä kirja on lainattu Hikikirjastosta.
myöhästymismaksut ovat tähän mennessä jo 210,30 euroa ja kasvavat koko ajan.

”Minulla ei ole mitään tärkeää asiaa, paitsi se että tyttäresi jäi juuri bussin alle.”

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
...Aleksandr Litvinenkosta otetussa näytteessä havaittiin todennäköisesti poloniumin isotoopista 210 peräisin ollutta alfasäteilyä? (24.11.)

Ihmisen psyyke on herkkä kapistus ja sen vuoksi terveysalan ihmisiä ja poliiseja opetetaan välittämään huonoja uutisia. Tämä on erittäin tärkeää, koska universumi on melko ikävä paikka ja huonoihin uutisiin törmää melko usein. Ja terveysalan ihmiset ja poliisit melko usein välittävät niitä. Siksi on tärkeää välittää huonot uutiset oikein.

Tämä on virallisesta opaskirjasta. Tämän avulla ymmärrät paremmin miksi terveysalan ihmiset ja poliisit kertovat huonoja uutisia siten kuin kertovat.

Lista metodeista[muokkaa]

Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen soveliaalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen sovelialla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen sopivalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen sopivalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen sopivalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen sopivalla tavalla
Huono uutinen tulee kertoa tilanteeseen sopivalla tavalla
 1. Virtsaa onnettomuusviesti lumeen
 2. Kerro että elämä ei ole muuta kuin kärsimystä ja että hyvät hetket tuntuvat hyviltä vain koska silloin tuskaa on hieman vähemmän kuin muualla. Ja että kuoleman jälkeen on paljon parempi. Kerro kadehtivasi kuolleita. Tämän jälkeen voit kertoa huonot uutiset, kuten "anoppisi on yhä elossa" tai "Äitisi kuoli jo" tai "Sinussa on diagnosoitu HIV".
 3. Kerro vitsi aiheesta. Vitsi keventää aina tunnelmaa. Esimerkiksi; "Setäsi on niin läski että sai sydänkohtauksen." tai "Kolme miestä meni metsään, yhdellä oli leukemia - se olet muuten sinä!"
 4. Liitä ilmoitus rahankeräykseen; "Kuules, Matti. Tämä keräys suoritetaan jotta saataisiin rahaa ihmisille jotka ovat kärsineet huumeidenkäytöstä. Keräys on kohdistettu etenkin ihmisille joiden nimi on Matti ja joiden puolison narkomaanit ovat juuri tappaneet."
 5. Postaa massaviestinä vitsi jossa sanotaan että "Tämä ketjukirje tavoittelee maailmanennätystä. Se on aloitettu vuonna 1850, älä siis katkaise!. Jos et lähetä tätä viestiä eteenpäin 3 ihmiselle, kuolet syöpään, paitsi jos olet Matti Meikäläinen, jolloin kuolet syöpään kolmesta kuuteen kuukautta joka tapauksessa."
 6. Vie kohde huvipuistoon ja kerro härvelissä, että "Matti, sinun vaimossasi on syööööööööpää!"
 7. Ilmoita se valmistumisen yhteydessä; Esimerkiksi: "Matti. Arvosanasi ovat mainiot. Toivotankin sinulle paljon onnea. Sitä tarvitsetkin löytääksesi seinän, jolle ripustaa diplomisi, koska talosi paloi tänä aamuna - vieden sarjakuvakokoelmasi mukanaan."
 8. Välitä viesti ammattijargonilla tai millä tahansa salausmetodilla. Jos kohde ei ymmärrä viestiä, ei hänestä tule surullinen. Esimerkiksi voit käyttää 1337 -kieltä ja ilmoittaa että "J00r Vv11=3 Vv/-\5 |-|1+ 1313 ID I (C |K ([-]3/I/33`5 5I-I0+9v/i/!!0nerz1amgreat1uzezleetz11!!Ihaxorzju110n3! (your wife was hit by dick cheney's shotgun)"
 9. Tee ilmoitus perhevierailun yhteydessä. Esimerkiksi: "Onpas se teidän Mikko kasvanut ihan silmissä. Ihan kuin se Erkin syöpäkasvainkin, joka ei lääkärin mukaan ole enää parannettavissa"
 10. Ilmoita että kyseessä on yllätysjuhlat. "Yllätys, Matti!, Yllätys! Pian onkin aika juhlia yllätysjuhlia. Ne pidetään jossain kuukauden kuluttua. Sinun täytyy saapua, koska ne ovat sinun hautajaisesi!"
 11. Kerro se seksin aikana.
 12. Tee kuten aina ennenkin. Supise koulussa tai työpaikkaruokailussa että "PSSST. Matti sai positiivisen HI -testituloksen. Välitä eteenpäin."
 13. Voit tehdä ilmoituksen myös tekstiviestillä, kuten kaikki eettiset ihmiset tekevät. Esimerkiksi "Se on loppu nyt. Minulla on toinen poikaystävä. Jos kiinnostaa, on hän paras ystäväsi Antti."
 14. Liitä se lempinimeen. "Hei pojat, nyt voimmekin kaikki alkaa kutsumaan sinua 'eturauhassyöpä -Mikoksi'!"
 15. Kerro että tilanne on nyt paljon parempi. Esimerkiksi: "Jätin sinut. Otin lapset, joten maksa elatuksesta. Mutta älä sure, Petteri on paljon sinua taitavampi sängyssä, joten kaikki on nyt paljon paremmin!"
 16. Vertaa tilannetta kuuluisuuteen. Esimerkiksi "Freddie Mercurylläkin oli HIV, ja hän kuoli hitaan ja tuskallisen kuoleman. Sinun kohdallasi tilanne on koko lailla sama - paitsi että sinä olet surkea laulaja."
 17. Mene kaverisi kanssa johonkin paikkaan, Kun saavutte tänne johonkin paikkaan sano että "Tervetuloa. Tämän paikan nimi on muuten 'sinulla on HIV' Pääsit juuri jäseneksi"
 18. Tee video, aloita se esimerkiksi seuraavasti "Tämä on videonauha, jossa kerron että Matilla on vatsasyöpä." Kerro videolla kyseisen ongelman, esim. vatsasyövän oireet ja taudin eteneminen kuolemaan asti. Sitten lähetä video kaikille jotka tietävät Matin.
 19. Tee ilmoituksesta viljaympyrä.
 20. Ilmoita viittaamalla Googleen. Esimerkiksi "Matti, jos sinulla on joskus vapaata aikaa, niin mene Googleen ja hae hakusanalla "Ihmiset joilla on napatyrä". Ja sitten klikkaa että "Kokeilen onneani". Ei mitään erityistä syytä. Hei "
 21. Viitataan hyviin puoliin. Esimerkiksi "Hei kulta. Mehän aina halusimmekin vierashuoneen. Se onnistuukin hyvin, koska poikamme Vesa joutuu vankilaan seksuaalimurhista, eikä siksi ole tulossa sieltä jotakuinkin kahteenkymmeneen vuoteen."
 22. Anna T -paita, jossa on tieto Esimerkiksi: "Your wife was killed in a car accident and all she left me was this lousy T-Shirt"
 23. Kerro naapureille ja ystäville. Kyllä huhumylly hoitaa loput.
 24. Tee sotilastemppu: "A-snt!, jokainen jolla on vaimo elossa, askel eteenpäin. Mars. Alokas Pekkanen. Kuka käski teitä liikkumaan!"
 25. Liitä ilmoitus muuttamalla tunnetun iskelmän sanoja. Esimerkiksi "Pikku Erkin kuoppauspäivää kuukauden päästä vietetään *hei!*; Ystävät ja tuttavatkin sinne kutsuttiin..."
 26. Liitä haukkumistilanteeseen. Esimerkiksi: "Pelkästään se että vanhempasi kuolivat juuri auton alle ei anna sinulle oikeutta olla viemättä roskia!"
 27. Liitä kuuluisaan hahmoon. "Hei, et ole yksin. Tuossakin on kirja nimeltä "Harry Potter ja sappikivi".
 28. Tee onnettomuudesta haikuruno.
 29. Ilmoita asiasta hikipediakeskustelussa johonkin epämerkittävään artikkeliin.
 30. Jätä viesti vastaajaan.
 31. Kirjoita viesti hampaisiisi ja hymyile sitten ihmiselle. Ole varma että ilmaiset asian lyhyesti. Esimerkiksi S | I | N | Ä | A | I | D | S"
 32. Tatuoi sormiisi " Ilmaise edelleen lyhyesti.
 33. Anna epäonnenkeksi
 34. Tee radioviesti sävelradioon. "Haluaisin että soitatte Elviksen kappaleen Hound Dog. Haluan että kaverini Pekka kuulee sen, koska hänen koiransa juuri puoli tuntia sitten hajotti tämän television, joka sytytti Pekan kodin tuleen ja tuhosi tämän omaisuuden ja tappoi perheen".
 35. Nimeä uusi laji. Esimerkiksi "Tämä dinosaurus on muuten 'Matillaonleukemiasaurus rex'"
 36. Varasta puhelin ja äänitä viesti tämän soittoääneen.
 37. Tee hyvät uutiset/huonot uutiset ensin. "Meillä on hyviä ja huonoja uutisia. Hyvät uutiset on, että poliisikonstaapeli Karlson on juuri mennyt naimisiin. Onnea vaan, Petteri!, huonot uutiset taas on se, että poikasi kuoli juuri junan alle."
 38. Tee positiivisuusvitsi. "Meillä on teille positiivisia uutisia teidän HIV -testistänne. Että ei muuta kuin onneksi olkoon!"
 39. Rummuta viesti bongobongorummuilla morsekoodia käyttäen.
 40. Liennytä, eli kerro jotain pahempaa aluksi. Tämä lieventää töyssyä. Esimerkiksi "Kaikki naapuruston lapset kuolivat narkomaanipedofiiliraiskaajan luoteihin. Äh, kunhan laskin leikkiä. Se oli vain teidän Anna."
 41. Tee siitä pila. "Talosi paloi, minä poltin sen!. Tai ei vaineskaan, HUIJASIN. Etkös vain mennytkin lankaan! Hehee!!. Oikeasti se oli venäjän mafia."
 42. Tee viesti taitolentokoneen savupilvellä. Älä unohda nimeä. Esimerkiksi "Diagnosoitu aivosyöpä, Matti Meikäläiseltä joudutaan amputoimaan pää."
 43. Palkkaa miimikko näyttelemään tilanne.
 44. Tee tilanteesta muistelutilanne. Esimerkiksi: "Muistatko niitä aikoja kun isäsi ampui äitisi ja koirasi. Hetkinen, oliko se tänään?"
 45. Jos kohde on lapsi, anna suuri lahjapaketti. Anna lupa avata se vasta tiettynä päivänä. Laatikossa on laatikoita ja viimeisessä on pieni lapsen kokoinen arkku, jossa on lappu, jossa lukee: "Tämä on Maijalle. Hänellä on loppuvaiheessa oleva aivosyöpä. Jos hän ei kuole(joskin todennäköisyys tälle on olematon) hän todennäköisesti muuttuu vihannekseksi. Hyvää Joulua ja Onnellista uutta vuotta! Lääkärinne."
 46. Käytä ironiaa keventämään tilannetta. "Poikanne teki itsemurhan aseellasi, jonka ostit jotta voisit puolustaa perhettäsi. Eikö ole ironista?"
 47. Kerro se käsillä tehdyillä varjokuvilla.
 48. Opeta papukaija kertomaan uutinen.
 49. Liitä uutinen visailuohjelmaan.
 50. Maksa siitä että Jack Bauer kertoo uutisen sarjassa 24.
 51. Tee siitä uutinen uutisiin. Lisäväriä saat jos annat Urpo Martikaisen tehdä siitä loppukevennyksen.
 52. Spraymaalaa uutinen heidän lemmikkikissaansa. Jos liität mukaan viestin "olen pahoillani", saat empaattisen imagon.
 53. Anna touretten oireyhtymästä kärsivän kertoa että "Sinulla on PILLU kaksi viikkoa PERSE RUNKKARI elinaikaa".
 54. Palkkaa itkijänainen.
 55. Ole tukeva. Esimerkiksi "Onnea iltaisiin juhliisi, Minna. Olet murhaavan seksikäs. Yhtä murhaavan kuin se karhu joka raateli vanhempasi."
 56. Tee siitä mainos lehteen, esimerkiksi Helsingin Sanomiin tai NY Timesiin. Sillä lukeeko hän viestiä ei ole väliä.
 57. Maksa cheerleadereille uudesta huudosta. Esimerkiksi "H - I - V - se hautaan Matin vie. Jee!"
 58. Syyllistä: "Olen pahoillani että vaimosi kuoli leikkauksessa hänen vatsaansa unohtamaani skalpelliin. Ehkä se oli Jumalan tahto. Ehkä jotta vaimosi olisi parempi olla. Ehkä sinä et rakastanut häntä tarpeeksi."
 59. Siteeraa tohtori Housea. Toimii joka kerta. Esimerkiksi "Sinulla on sairaalabakteeri. Tämä on meidän vikamme: ylimääräämme antibiootteja. Olet vilustunut, ota penisiliiniä. Nuha, ei hätää - ota azithromysiiniä. Ai ei tehoa, no nappaa Levaquinia. Antibakteerisia saippuoita jokaiseen pesuhuoneeseen. Lisäämme vancomysiiniä juomaveteen pian. Me kasvatamme nämä superpöpöt. Ne ovat meidän lapsiamme. Ja kohdallasi he ovat tulleet murrosikään ja ovat hankkineet lävistyksiä ja paljon vihaa. Ai niin, kuolet."
 60. Liitä uutinen tähän artikkeliin.
 61. Lisää sairastuneen nimi Hikipedian luetteloon ihmisistä tautiluokituksen mukaan. Linkitä sivu hänelle.
 62. Ohjelmoi uudestaan Windows -aloituskuvia tai vastaavaa. Paintilla pystyy ihmeisiin.
 63. Arvuuttele. "Arvaa mitä tarkoitan; etsin jotain joka loppuu AIDS:iin (tauko) Sinun elämäsi!" Voit myös jatkaa arvuuttelua kunnes oikea vastaus tulee. Huumori keventää. HIV -potilas lienee uutisen jälkeen iloinen siitä että hänen talonsa ei ole palanut ja sarjakuvansa ovat ehjänä ja lastakaan ei ole raiskattu...
 64. Tee allegoria, esimerkiksi "Pahat peikot leukemialandiasta kävelivät läpi punaisten jokien eivätkä mahtavat velhot immuniteetista mahtaneet heille mitään."
 65. Matki Ringiä ja soita hänen puhelimeensa viesti "Seitsemän päivää..."
 66. Teetätä kohteelle paljon ylitöitä, ja jos hän valittaa niin mainitse että "Kuolema korjaa univelat, ja kun sinussa kerran on se syöpä ja kaikkea..."
 67. Pehmennä lahjalla. "Katipieni. Koirasi kuoli, mutta älä itke. Tässä on sinulle uusi Barbie -nukke." tai "Hei kulta, olen kotona. Toin sinulle kukkia, joita voidaan laittaa haudallesi. Ainiin, tohtori sanoi että hänellä on sinulle kerrottavaa."
 68. Pehmennä Jeesuksella ja hönen Rakkaudellaan. Esimerkiksi: "Jeesus rakastaa sinua - kaikkien muiden mielestä olet säälittävä kusipää!"
 69. Pehmennä tilannetta herttaisilla eläimillä. Esimerkiksi: "Sinussa pitkälle edennyt kuppa, joka on jo vaurioittanut aivojasi ja tehnyt sinusta ikuiseksi ajoiksi impotentin. Mutta eikös tässä kuvassa näkyvä lemmikkioravani ole suloinen pörröisine häntineen!"
 70. Kerro että aika parantaa haavat. Esimerkiksi "Talosi paloi, koska koirasi tavoitteli hellalle unohtunutta kattilaa ja sen kuola aikaansai samalla oikosulun. Vuoden kuluttua muistelet tätä nauraen."
 71. eBay
 72. Liitä tieto ostoslistaan:
1l Maitoa, punaista
2pkt tamponeja
ruisleipää
kananmunia
hautakivi, jota tarvitsemme, koska sinulla on leukemia.