Hikikirjasto:Salamurhaajilta suojautuminen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä kirja on lainattu Hikikirjastosta.
myöhästymismaksut ovat tähän mennessä jo 209,80 euroa ja kasvavat koko ajan.
Tyypillinen useamman henkilön suorittama salamurha; vain vaatemuoti on aikojen saatossa muuttunut.

On turhaa peitellä sitä tosiseikkaa, että maailma on vaarallinen paikka. Kohtaloksesi voivat koitua lukemattomat erilaiset onnettomuudet: taivaalta syöksyvä meteoriitti voi halkaista kallosi, pihakoivu voi kaatua päällesi ja salama voi kärventää sinut yhdessä silmänräpäyksessä. Satunnaisia onnettomuuksia on vaikea ennakoida tai välttää, mutta on ainakin yksi merkittävä turvallisuusuhka, jota voit omalla toiminnallasi torjua: salamurhaajat. Yllättävän moni tuntuu ajattelevan, ettei salamurhan uhriksi joutuminen ole vakavasti otettava turvallisuusuhka ja tajuaa karun totuuden vasta viruessaan sidottuna satama-altaassa koivet tukevasti sementissä tai silloin, kun kattoikkunan läpi syöksyy verenhimoinen ninja uskomattoman kuvauksellisesti.

Seuraavassa on lueteltu yleisimpiä salamurhiin johtavia toimia tai piirteitä. Pohdi, oletko ikinä elämäsi aikana tehnyt yhtäkään seuraavista:

 • toiminut korkeassa valtiollisessa virassa
 • arvostellut julkisesti Venäjää tai Yhdysvaltoja
 • piirtänyt kuvan, jonka mahdollisesti voidaan tulkita esittävän profeetta Muhammadia
 • riiannut italialaisen liikemiehen tytärtä/poikaa
 • ollut Fidel Castro
 • vandalisoinut Wikipediaa
 • riidellyt naapurisi kanssa pensasaidan paikasta, parveketupakoinnista yms.
 • ollut huonoissa väleissä yhdenkään pohjalaisen kanssa
 • todennut väittänyt Vladimir Putinin olevan ”surkea, lyhyenläntä ryssäbyrokraatti”
 • testamentannut koko omaisuutesi huimissa peliveloissa rypevälle lähisukulaisellesi
 • perinyt miljoonaomaisuuden edesmenneeltä isotädiltäsi ja sukulaisesi ovat ilkeitä
 • omistat tuottoisan liikeyrityksen, joka meinaa ajaa kilpailijasi konkurssiin
 • tilannut palkkamurhan agentti 47:lta ja jättänyt maksamatta
 • vihjaillut tappajalesboille.

Jos yksikin kuvauksista sopii sinuun, saatat jo olla kuolemanvaarassa. Katso taaksesi ja vedä verhot ikkunoiden eteen, ennen kuin jatkat Virallisen asiantuntijamme Atte N. Taatin suurella vaivalla kirjoittaman ja korkealla turvallisuustasolla varustetun teoksen lukemista.

Suojautuminen kotona[muokkaa]

Kun ihmiset ovat kotona, heidän mielensä valtaa usein perusteeton turvallisuudentunne. ”Kotini on linnani” on kulunut sanonta, jota toistelemalla lukuisat muutoin aivan terveellä tavalla vainohullut rauhoittelevat itseään kotona ollessaan. Kannattaa pitää mielessä, että keskiajalla salamurhat tapahtuivat tyypillisesti juuri linnoissa. Saat kodistasi huomattavasti turvallisemman muutamien helppojen ja yksinkertaisten toimenpiteiden avulla.

Salamurhaajat iskevät silloin, kun olet haavoittuvimmillasi. He eivät piittaa siitä, että sinun on pakko kylpeä monta tuntia päivässä harvinaisen ihosairauden vuoksi. Salamurhaajat eivät ole herrasmiehiä (tämä tosin jäikin naisen uhriksi).
 • Onko kodissasi ikkunoita? Tämä on hyvin yleinen virhe. Jos onnettomuudeksesi asut ikkunallisessa rakennuksessa, on ikkunoiden peittäminen ensimmäinen askel kohti salamurharesistentin huoneiston luomista. Yleensäkin kannattaa pysytellä poissa ikkuna-aukoista, sillä lähistöllä saattaa vaania salamurhaaja kiikarikiväärinsä kanssa. Sälekaihtimet ovat parempi vaihtoehto kuin pelkät verhot, sillä ne estävät varjokuvien heijastumisen ikkunaan. Sisustusliikkeistä saa ostaa myös pimentäviä rullaverhoja, mutta on varmempaa tilata ne suoraan kotiin. Salamurhaajat voivat näet iskeä, kun olet matkalla kauppaan. Kaikkein varminta on muurata ikkunat umpeen. Toisaalta, jos salamurhaaja tunkeutuu sisään ulko-ovesta, voi ikkuna olla hyödyllinen pakotie.
 • Kun ikkunat on hoidettu, on ovien vuoro. Jos asunnossasi on enemmän kuin kaksi ulko-ovea, olet pulassa. Mitä useampi ovi, sitä vaikeampaa on niiden valvonta. Yllättävän moni tyytyy lapsellisen heikkoon, puiseen ulko-oveen, vaikka teräksisiä saa mittatilaustyönä. Jos asut kerrostalohuoneistossa, on ulko-oven postiluukku tukittava, sillä salamurhaaja voi sen kautta tunkea huoneistoon myrkkykaasua tai vaikka pommin. Asunnon sisällä kannattaa jokaiseen oviaukkoon asentaa vahva ja lukittava ovi. Ovet ovat hyvin epäluotettavia, pyri naulaamaan ovesi umpeen. Ellei se ole mahdollista, tunge kaikki mahdollinen roina oven eteen
 • Hämmästyttävän monien asuintalojen ilmanvaihtojärjestelmät ovat alttiita kaasuhyökkäyksille. Ainakin makuuhuoneeseen kannattaa varastoida happinaamareita, mikäli järjestelmän muuttaminen osoittautuu liian kalliiksi.
 • Jos asunnossasi on parveke, älä vietä aikaa siellä yleisenä maalitauluna. Kellari sen sijaan on hyvä turvapaikka (paitsi jos se on maapohjainen, jolloin salamurhaajat voivat kaivaa tiensä sisään). Suojaa parvekkeesi panssarilasilla, se suojaa jo hieman tappajan iskuilta. Huomioitavan arvoista on se seikka, ettei lasi kuitenkaan suojaa singolta, paras unohtaaa koko parveke. Tosin silloin se ei olisi enää salamurha.
 • Monet kokevat olonsa turvallisemmaksi hankittuaan ison koiran kotiaan turvaamaan. Tämä on ratkaisu, joka aiheuttaa vain uusia ongelmia. Koiraa ulkoiluttaessasi olet alttiimpana salamurhaajien kavalille aikeille kuin kotona konsanaan.
 • Asuuko kanssasi muita? Tämä on vakava uhkatekijä. Historia ei tunne lahjomattomia elämänkumppaneita.

Suojautuminen muualla[muokkaa]

Jos presidentti olisi käyttänyt asianmukaista teräskypärää, voisi maailmanhistoria olla hieman toisenlainen.

Kun kotisi turvallisuutta on parannettu, kannattaa sinun pysyä siellä. Ulkona salamurhaajille tarjoutuu paljon enemmän tilaisuuksia. Sitä paitsi nykyään useimmat aiemmin ulkona liikkumista vaatineet toimet, kuten pankkiasiat, on mahdollista hoitaa kotitietokoneen äärellä. Jos sinun kuitenkin on pakko käydä myös kodin ulkopuolella (emme suosittele), voit muutamilla yksinkertaisilla toimenpiteillä vaikeuttaa sinua todennäköisesti vaanivien salamurhaajien aikeita.

 • Mutkittele. Kävellessäsi, pyöräillessäsi ja autoillessasi mutkittele jatkuvasti. Tämä vaikeuttaa tähtäämistä, ja salamurhaajan luoti (tai myrkkynuoli, keihäs tms.) menee suuremmalla todennäköisyydellä ohi.
 • Älä kehitä säännöllisiä rutiineja. Mene aina ulos eri aikaan ja käytä eri reittejä. Salamurhan suunnittelu on näin vaikeampaa.
 • Opi tunnistamaan varoittavia tekijöitä jo ennakkoon. Uhkaava taustamusiikki on varmimpia merkkejä lähestyvästä salamurhayrityksestä. Älä kulje tuuheiden lehtipuiden alitse, sillä ninja voi pudottautua niskaasi ja kuristaa sinut. Vältä sekä autioita paikkoja että sankkoja ihmisjoukkoja.
 • Joukkoliikenteen käyttäminen on vaarallista. Bussissa viereesi istahtava mummo saattaa survaista sinua myrkytetyllä virkkuukoukulla, jolloin menetät tajuntasi ja olet pian vainaa. Tämän jälkeen mummo poistuu seuraavalla pysäkillä, ja ruumiisi havaitaan vasta päätepysäkillä, kun tuo kurttuinen kuoleman enkeli on jo kaukana. Yksityisautoilu ei ole välttämättä sen turvallisempaa. Autoosi on voitu asentaa pommi, joka räjäyttää sinut taivaan tuuliin käynnistäessäsi moottorin. Ja vaikka niin ei kävisikään, kauko-ohjattavilta tienvarsipommeilta on vaikea suojautua. Varo niitä etenkin, jos olet Afganistanin presidentti.
 • Vierailetko usein sukulaisten tai ystävien luona? Varmistu sitten, että tuo röstiperunoita pöytään kantava nainen tosiaan on Liisa-täti... ja että ne tosiaan ovat röstiperunoita. Maistata ruokasi aina muilla ennenkuin itse syöt.
 • Jos kuljet avoimilla paikoilla, käytä aina, siis ihan aina luotiliiviä ja kypärää. Murhaaja on tod. näköisesti aseistautunut.

Täsmätorjunta[muokkaa]

Tässä osiossa käsittelemme yleisimpiä salamurhaajaprofiileja ja erilaisten salamurhaajien torjuntaa.

Ninjat[muokkaa]

Ninjat ovat naamioinnin mestareita ja iskevät silloin, kun sitä vähiten odotat.

Ninjat ovat ehkä mahdollisista salamurhaajista vaarallisimpia, sillä he liikkuvat ja iskevät äänettömästi. Testeissä on todettu, että lehmänkelloilla täytetyn säkin kanssa liikkuva ninja ei aiheuta pienintäkään ääntä edes pudotessaan sadan metrin matkan taidelasiesineitä täynnä olevaan vitriiniin. Ninjat ovat äärimmäisen määrätietoisia, kärsivällisiä – mutta myös parantumattoman japanilaisia. Jos huomaat joutuvasi verenhimoisten ninjojen hyökkäyksen kohteeksi, voit yrittää hämätä heitä muutamalla hyvällä kikalla:

 • ”Katsokaa! Sushibaarissa on happy hour!”
 • Yritä paeta sillä välin, kun ne japsit ottavat valokuvia tilanteesta.
 • ”Mainiota! Aion tuottaa toiminnallisen itämaisen epookkielokuvan! Laaditaan sopimus heti!”

Poliittiset vastustajat[muokkaa]

Poliittisesti motivoituneet salamurhaajat ovat melko kirjavaa joukkoa. Mukaan mahtuu niin Brutuksen tyyppisiä idealisteja ja John Wilkes Boothin kaltaisia katkeroituneita kostajia kuin ulkovaltojen agenttejakin. Oma lukunsa ovat yltiöromanttiset uhrimentaliteetilla varustetut murhaajat (à la Eugen Schauman) ja tyypit, joilla ei tunnu olevan erityistä motiivia, kuten Lee Harvey Oswald. Jos olet poliittisesti salamurhan arvoinen, valtio järjestänee sinulle asianmukaista suojelua.

Hitmanit[muokkaa]

Yleensä kaljuja ja mustiin pukeutuvia henkilöitä, joilla on numerokoodi takaraivossaan. Tämä tyyppi on äärimmäisen vaarallinen, sillä hitmanit saattavat pystyä surmaamaan sinut melkein missä tahansa. Hitmaneilla ei ole tavallisesti sosiaalista elämää, vaan ovat yksinäisiä, hiljaisia, mutta charmikkaita. Lisäksi osaavat käsitellä lähes jokaista asetta ja työkalua, sekä järjestää salamurhasi vaikka voiveitsellä. Hitmanien henkilöllisyys ei ole poliisien tietokannoissa. Jos hitmaneja on havaittu lähistöllä, kannattaa tarkkailla kaikkea ennenkuin pistää mitään suuhunsa. Vaarallisin hitman on ehkä agentti 47.

Uskonnolliset kiihkoilijat[muokkaa]

Jos olet kirjailija, vältä tällaisia miehiä.

Tämä porukka on niin tyhmää, että heidän salamurhayrityksensä epäonnistuvat usein. Voit joutua uskonnollisten kiihkoilijoiden tähtäimeen, jos kirjoitat kirjan, piirrät kuvan, ajattelet omilla aivoillasi tai jos olet Suuri Saatana. Voit yrittää torjua uskonnolliset salamurhaajat rukoilemalla Jumalaa listimään heidät tai sitten voit vain keksiä omilla aivoillasi torjuntakeinoja. Sen ei pitäisi olla vaikeaa.

Mafia[muokkaa]

Mafia on siitä ikävä vastustaja, että heillä riittää rahaa. Toinen ikävä piirre on, että järjestön kunniakäsite ei aina ulotu vastustajiin. On parempi jäädä konetuliaseen kaatamaksi kuin jäädä elävänä tämän porukan haltuun, siltä kuten elokuvistakin tiedät, päämafiosolla on aina mielipuolisen sadistinen (veljen)poika, jolla on ikäviä taipumuksia. Jos tunnet itsesi uhatuksi, voit pyytää suojelua poliisilta – jos uskot, että heitä ei ole lahjottu – tai kilpailevalta klaanilta. Jos salamurhaajasi ovat mafian leivissä, vältä ainakin seuraavia paikkoja:

 • satamat (etenkin öisin)
 • topless-baarit
 • pitkien autojen takapenkit
 • italialaiset ravintolat
 • pesuloiden ja parturiliikkeiden takahuoneet
 • Sisilia
 • teurastamot
 • paikkoja, joissa on "Tony", "Sonny" tai "Vinnie"-nimisiä henkilöitä

Tunnottomat palkkatappajat[muokkaa]

Tunnottomat palkkatappajat ovat usein mafian leivissä, mutta saattavat työskennellä myös vieraiden valtojen, yksittäisten rikollisten tai kateellisten naapurien laskuun. He ovat tavallisesti vähintään arkistokaapin kokoisia, polttavat ketjussa ja käyttävät aurinkolaseja (myös öisin ja pilvisinä päivinä). Itäeurooppalaiset palkkatappajat tunnistaa yleensä liian suuresta määrästä kultakoruja. Tunnottomat palkkatappajat ovat pahoja vastustajia, sillä he ovat usein hyvin kärsivällisiä, päättäväisiä ja suunnitelmallisia. Tarvittaessa voit palkata oman palkkatappajan nitistämään sinua vaanivan palkkatappajan. Voit myös yrittää ostaa sinua uhkaavan palkkatappajan puolellesi tarjoamalla hänelle suurempaa summaa kuin mitä hänen oma työnantajansa on luvannut. Tunnolliset palkkatappajat huomioivat tämän seuraavana työtarjouksena eli sinut tapettuaan he menevät tappamaan toimeksiantajansa. (vrt. Paha Hyvät pahat ja rumat-elokuvasta).

Salamurhalta välttymisen hyödyt[muokkaa]

Joku voisi sanoa, että jatkuva salamurhaajien välttely rajoittaa liikaa normaalia elämää, mutta vielä enemmän elämää rajoittaa salamurhan uhriksi joutuminen. Tämän yksinkertaisen oppaan avulla voit pidentää elämääsi huomattavasti. Monet muuten tyytyväiset lukijamme ovat kertoneet, että heidän tuttavansa ovat väittäneet heitä vainoharhaisiksi ”ylimitoitettujen” varotoimien takia. Mutta onko varmaa, että nuo tuttavat eivät vain valmistele jotain salaa keskenään?

Katso myös[muokkaa]