Hikikirjasto:Puheita hätätilanteiden varalle

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä kirja on lainattu Hikikirjastosta.
myöhästymismaksut ovat tähän mennessä jo 210,50 euroa ja kasvavat koko ajan.

Oletko koskaan joutunut tilanteeseen, jossa olet änkyräkännissä lupautunut pitämään tärkeän puheen, unohtanut ja vasta edellisenä päivänä muistanut, että pitäisi rustata puhe? Aivan, me kaikki olemme joutuneet siihen tilanteeseen ja se ei ole herkkua. Mutta ei hätää! Hikipedian asiantuntijat ovat pähkäilleet päänsä puhkii (osa kirjaimellisesti) ja tulleet siihen tulokseen, että lukemasi teos on erittäin elintärkeä, sillä historia tuntee monia tapauksia, joissa huonot puheet ovat johtaneet katastrofiin (esim: Hitler kirjoitti puheensa tunti ennen niiden pitoa ja puhui ohi suunsa, tuhoisin seurauksin.) Näillä puheilla sinä et ole hätää kärsimässä!

Itsenäisyysjuhlapuheet[muokkaa]

Tervetulopuhe[muokkaa]

Hyvät veteraanit, hyvä NN:än pamppu. Hyvä kunnan/hallituksen/järjestön johtaja, hyvät toverit, moikka Rehtori/Luokanvalvoja/Kersantti/Työnjohtaja Toropainen. Nyt vietämme kuinka helvetin mones se onkaan "itsenäisyyspäivää". 40-luvulla kärvistelimme ryssien hyökkäyksen kohteena! Ongelmia olivat huono varustelu, alivoima ja se, ettei molotovin coktail listinyt venäläisiä yhtä hyvin kuin liekinheitin. Silti jostain kumman syystä me estimme totaalin invaasion. Mutta ajat ovat muuttuneet. EU on syönyt itsenäisyytemme ja kohta me puhumme englantia, saksaa, ranskaa tai pahimmassa tapauksessa jopa ruåtsia! Ja meidän asioistamme päätää joukko belgialaisia kellokalleja! Pitemmittä puheita laulakaamme yhteislauluna laulun: Ma Eee Uuun persettä ain nuolen! englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja ruåtsiksi. Niin ja vielä, HAISTAKAA PASKA KOSKA MYITTE ITSENÄISYYTEMME PIKKU LAMAN TAKIA!!!

Rippijuhlapuheet[muokkaa]

Sekalainen puhe alkoholin jo hieman vaikutettua[muokkaa]

Joo, ja minä olen suvun matriarkka [röyhistä rintaasi tämän sanoessasi ja kierrä katseellasi odottaen nauruja], herra X ja minun tyttäreni Y on sitten näköjään jo ...päässyt... siihen... ...ööö... ikään, että vietämme nyt hänen rippijuhliaan. Vai mitenkös sitä nyt sanotaankaan. Ja nyt minä muuten muistankin sellaisen runon, joka kuuluu näin:

„Minä pidän perhosista, mutta en pidä hyttysistä

Minä pidän pääskysistä, mutta en pidä variksista

Minä pidän lehmistä, mutta en pidä sonneista

Minä pidän minusta, mutta en pidä”

Ja sitten tuo oli annettu psykologiseksi kokeeksi kun oli koulutettu johonkin ammattiin, että mitä pistää tuohon viimeiseksi sanaksi. Sitä voittekin siinä miettiä silloin kun minä en keksi mitään höpötettävää tässä. Ja minähän olin joskus keksinyt tuohon, että

„Minä pidän perhosista, mutta en pidä hyttysistä

Minä pidän pääskysistä, mutta en pidä variksista

Minä pidän lehmistä, mutta en pidä sonneista

Minä pidän minusta, mutta en pidä valintalautakunnan puheenjohtajasta”

Hehehehe. Täällä onkin jo näitä ruokia ja alkomahoolia. Tässä pöydässä näin. Lapset ottaa mehua. Tänne näin tulette nyt noin.

Juhlakalun kiitospuhe (lähes) kaikkiin tilanteisiin[muokkaa]

Arvoisa juhlaväki! Tänään on iloni malja ylitse läikkyvä, sillä suureksi riemukseni olen saanut huomata sangen lukuisan joukon rakkaita verisukulaisiani, ystäviäni, tuttaviani sekä veljiäni elämän taistossa, saapuneen tänne, juhlistamaan kanssani tätä päivää, jolloin olen saavuttanut erään elämäni suuren merkkipaalun. Merkkipaalun, jota kohti matkatessani olen saanut vuodattaa niin verta, hikeä kuin kyyneleitäkin, niin omiani kuin vieraidenkin, mutta myös saanut tuta ystävien ja läheisten tuen merkityksen. Syvän, lähes kyyneleet nostattavan liikutuksen vallassa tahdon näillä muutamilla sanoilla kiittää sekä kaikkia paikalle saapuneita, että erityisesti kaikkia niitä tahoja, joiden jalomielisellä myötävaikutuksella olen saavuttanut ne tavoitteet jotka kauan sitten asetin, sekä tervetulleeksi toivottaa kaikki kanssani riemuisemaan saapuneet. Hopeatiukuin lailla heläjää sielussani tieto siitä, kuinka runsaslukuinen on se joukko, joka minua ystävänään pitää. Joukko, joka elon myrskyissä pelastusveneenä toimii, vastamäessä on minua ylöspäin saattamassa, sekä tätä riemun päivää kanssani juhlistaa. Tahdon kohottaakin maljan kaikille minua niin fyysisesti, henkisesti kuin taloudellisestikin tukeneille tahoille, jotka ovat auttaneet minua läpi niiden, välillä mahdottomiltakin vaikuttaneiden haasteiden, jotka minun oli kohdattava ponnistellessani kohti lopullista päämäärää, tätä päivää. Päivää jota olemme runsaslukuisna juhlajoukkiona kertyneet viettämään tähän kauniiseen, suorastaan ylevän juhlavaan miljööseen. Vielä tahdon kerran teidät kaikki toivotta sydämellisesti tervetulleiksi, sekä kiittää teitä kaikkia. Olette ihania. Tervetuloa. Nauttikaa tästä juhlasta niinkuin minä olen nauttiva. Kiitos ja tervetuloa.

Propagandapuheet[muokkaa]

Kiihotus (KANSANRYHMÄ) vastaan[muokkaa]

Tervehdys arvon (RYHMÄSI NIMI MONIKKOMUOTOISESTI)! Kuten tiedätte, (KANSANRYHMÄN NIMI) ovat aiheuttaneet valtavasti ongelmia. Ongelmia kuten (LISTAA ONGELMAT TÄHÄN JA KUVAILE NIITÄ). Mutta minulla on ratkaisu, (RATKAISU TÄHÄN VÄLIIN JA SANAHELINÄÄ TULEVAISUUDESTA YMS.). Marssikaamme kohti parempaa tulevaisuutta, huzzaa!


Under construction.png Tämä hikikirja on keskeneräinen.
Kirjoja tuhoava vihainen peikko on luultavasti hyökännyt tämän kirjan kimppuun ja syönyt siitä sivuja, joten kirjasta saattaa vielä vähän puuttua sisältöä.
Voit siirtyä lukemaan jotakin muuta tai rakentaa tätä raakiletta vähän valmiimmaksi.