Hikikirjasto:Metsästystarinoita nuorille miehille

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä kirja on lainattu Hikikirjastosta.
myöhästymismaksut ovat tähän mennessä jo 209,30 euroa ja kasvavat koko ajan.

Tipujen perässä[muokkaa]

Kanojen ja tipujen metsästäminen on rentouttavaa puuhaa. Kohteet ovat yleisiä ja metsästäjälle harmittomia. Lopputuloksena on kuitenkin hyvin herkullinen saalis. Sitä tunnetta, kun katsoo tipua jonka untuvien tai muiden päällyskerrosten alle tunkeutuu ilmavirtä joka viestii siitä että se on valmiina lentoon lähtöön. Kanalintujen kohdalla on tärkeää tähdätä huolellisesti ennen laukaisua. On tärkeää kohdentaa huomio rintapalojen suuntaan. Vaikka viileä ilmanala ja märkyys voivatkin vaikeuttaa metsästysolosuhteita, on syytä kohdentaa kangistuneidenkin ja kastuneiden käsien huomio siihen että saaliin paljastaa kuorensa alta. Tämän jälkeen saalis on valmis ja sen voi joko nauttia välittömästi, tai vasta myöhemmin.

Yhteenotto suurpedon kanssa.[muokkaa]

Moni metsästäjä metsästää vaarattomia mutta maukkaita kohteita. Kuitenkin jotkut metsästäjät hakevat myös jännitystä. He metsästävät kohteita jotka ovat hyvinkin vaarallisia. Näiden ihmisten mielestä mikään ei ole sykähdyttävämpää kuin kuulla metelöintiä ja rytinää, ja huomata miten esiin astuu feministi joka kävellessään heiluttelee mahtavia telaketjujaan. Tälläistä kohdetta ei saa haavoittaa koska haavoittuneena nämä ovat raivoisia ja pelottavia. Siksi saalista on kunnioitettava ja tähdättävä huolellisesti tämän herkkiin kohtiin. Vain tällä keinoin saalis saadaan kaadettua ilman että itse jäädään saaliiksi.

Puumien jäljillä[muokkaa]

Puuma on saalistava peto, joten jokaisen metsästäjän on tunnettava se. Se saalistaa usein huomaamatta, se näyttää ulospäin naamiointinsa vuoksi tavalliselta. Varomaton voi kävellä puuman ohi huomaamatta että siinä on minkäänlaista petoa. Puuma hyökkääkin usein väijyksistä. Tätä varten varovaisuus on tärkeää. Tosin moni metsästäjä nauttii nimen omaan puuman metsästämisestä, ja he ovatkin keksineet monia keinoja joilla puuman saa astumaan näkyville. Tästä seuraa usein jännittävää painimista, joka vaatii metsästäjältä paljon. Puuman kaatamisen jälkeen moni voikin kehua saavutuksellaan ja tämän jälkeen häntä pidetään helposti rohkeana suurmetsästäjänä, vaikka hän tämän jälkeen metsästäisikin vain vaaratonta pienriistaa. Puumanmetsästäjän maine jää aina päälle, eikä siitä pääse juuri millään eroon.