Hikiaineisto:Petri Krohnin puheita

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä sivu kuuluu Hikiaineistoon, akateemiseen käyttöön tarkoitettujen hyödyttömien ja tendenssimäisten lähdetekstien kokoelmaan.

Tälle sivulle on koottu Petri Krohnin puheita.

Wikipsykologiaa[1][muokkaa]

  • Olen huomannut, että useat wikipedistit edustavat persoonallisuusspektrin ääripäitä. Voisi siis sanoa että useat ovat jollain tavalla vammaisia. Mielestäni ei kuitenkaan ole tarpeellista, että jokainen sivullaan mainostaa tai edes kertoo omista vammoistaan, nämä asiat kuuluvat yksilön yksityisyyden piiriin. Wikipedian vahvuus on juuri yhteistyö. Muiden kirjoittajien vahvuudet kompensoivat yhden käyttäjän vajaavaisuuksia. Usein nämä "vajaavaisuudet" ja ääripään luonteenpiirteet ovat juuri näitä vahvuuksia.[2]

Taistelua lukukelvottomuutta vastaan[muokkaa]

  • Onneksi maailmassa on enemmän pikunviilaajia ja muita kielenhuoltajia kuin uuden alkuperaisen aineiston tuottajia. Jos ei olisi, Wikipediasta tulisi pian lukukelvoton. Jokainen tehköön siis sitä, mihin parhaiten kykenee. Jatka siis vaan uuden aineiston tuottamista, kielenhuollon asiantuntijat kyllä parantelevat tekstiä. Vinkuminen on asiatonta. Jos kielenhuolto ei tuota kieliasiantuntijoille tyydytystä, on heidän syytä keksiä itsellen muuta tekemistä.

Viitteet[muokkaa]