Hevoshulluus

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hevoshulluus on vakava ja tarttuva sairaus. Sitä esiintyy kuitenkin vai joka 1/2 ratsastajalla. Moni teini väittää saaneensa tämän sairauden, vaikka ei olisi lähelläkään tartuntaa (vielä).

Hevoshulluus tarttuu ihmiseen hevosista. Tässä kuvassa on kuitenkin sika

Oireet[muokkaa]

  • rahankulutus kaikkeen ratsastukseen liittyvään
  • tärkeiden tapahtumien jättäminen väliin hevosen takia
  • agressiivinen käytös mikäli ei pääse tallille

Onko sinulla tai tutullasi näitä oireita?

Tartunta ja itserakkan erottaminen hevoshullusta[muokkaa]

Tartunnan saa yleensä tallilla käydessä. Bakteeri leviää kehoon hitaasti ja ilmenee oireina vasta n. 1-2 vuoden päästä. Joillakin, jotka luulevat/haluavat omistavansa/omistaa tämän sairauden, eivät sitä ole saaneet. Ensimmäinen oire on tapahtumien ja tärkeiden asioiden pois jättäminen. "Minulla ei ole kavereita, vanhempani ovat kiukkuisia ja kaikki lässyttävät, että minulla pitäisi olla muutakin kuin hevoset. Käyn tallilla 7ker/viikko enkä jätä kertaakaan väliin jollei ole pakko ja silloinkin olen hyvin kiukkuinen. En lässytä ja kehu taidoillani, en hauku muiden taitoja, ehkä voin auttaa muita..." Tässä esimerkki taudista pahimmillaan.

Itserakkaan ratsastajan ja hevoshullun erottaa heidän kanssaan juttelemalla. Itserakas saattaa kehua taitojaan, kertoa että aikoo tänään kokeillä sitä ja tätä ja laittaa hevosen muotoon ja voitti juuri kisat ja ratsuni on niin paras ja mahtava, kun taas hevoshullu juttelee mm. siitä mistä sinä haluat jutella, kehuskelematta itseään ja loukkaamatta sinua tai ketään muuta taidoista. Hän vastaa kysymyksiin tietävästi muttei kiusaa jos sinä et osaa, tai ole osannut. Kumpi sinä olet?

Hoito/lääkitys[muokkaa]

Sairauteen ei ole lääketieteellistä ratkaisua. Voit kuitenkin ehkäistä esim. lapseltasi tartuntaa pitämällä tämän pois tallilta. Jos hän on jo pyörinyt tallilla voit testata onko hän saanut tartunnan sanomalla esim. Tänään menemme uimaan/syömään/kylään, et siis pääse tallille tänään! Jos lapsi suuttuu, kieltäytyy tulemasta ja heittäytyy hulluksi hän on saaunt tartunnan, jos hän vain hymähtää tai katsoo sinua vain vihaisesti ei tartuntaa vielä ole. Kohtaloonsa myöntyvä ei ole saanut edes alkutartuntaa!

Napoleon-david.jpg Tämä artikkeli on kuin Napoleon eli pienikokoinen mutta älykäs ja katkera sekä
tahtoo valloittaa koko maailman, mikä näkyykin huumorin hämmästyttävässä tasossa.
Syöttämällä sivulle vitamiineja voit tehdä siitä suurvallan.