Harry Potter -juonivirheet

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.
”Tämä artikkeli on kesken, jatkoa tulee pian”


Tämä artikkeli käsittelee Harry Potter -kirjasarjan juonessa esiintyviä virheitä ja muita outouksia. Artikkelin perimmäinen tarkoitus lienee pilata lukijoiden ilo pilkunnussinnan keinoin. Jos jollakulla on valittamisen tai korjaamisen tarvetta, niin voi painua.... keskustelusivulle itkemään. Asiat yritetään esittää kronologisesti, mutta lipsuntaa on oletettavissa.

Näin siinä käy jos lukee liikaa tämän artikkelin kaltaista Harry Potter -paskaa

Sisällysluettelo

[muokkaa] Kelmienkartta ja homo-Ron

Kuten kaikki tiedämme, Kelmienkartan Harrya edeltäneet omistajat olivat Weasleyn kaksoset. Kuten myös tiedämme, Ronin lemmikkirotta Kutka oli oikeasti Peter Piskuilan -niminen hyypiö. Kelmien kartta näytti Kutkan kohdalla Piskuilanin nimen. Eivätkö Fred tai George koskaan ihmetelleet, miksi Ron näytti nukkuvan samassa vuoteessa Peter-nimisen aikuisen velhomiehen kanssa?

[muokkaa] Näkymättömyysviitta

[muokkaa] Villi-Silmä

Viitta oli yksi kuoleman varjeluksista, eli suomeksi erittäin bääädääss näkymättömyysviitta. Villisilmä Vauhkomieli näki kuitenkin sen lävitse taikasilmällään. Voihan olla että Alastor oli kuolemaa tarkempi katseissaan. Myös Dumbledoren vihjattiin näkevän sen lävitse, mutta asiasta ei ole varmuutta.

[muokkaa] Tonks

Seitsemännessä osassa viittaan ei tepsi kuolonsyöjän kutsuloitsu, koska viitta oli kuulemma niin hyvin tehty ja pystyi kimmottamaan yksinkertaiset loitsut. Tonks kuitenkin käytti kutsuloitsua onnistuneesti viittaan osassa kuusi, Harryn maatessa junanlattialla viitan alla. Taisi olla ennen kuin Rowling keksi varjelukset, tai jtn...

[muokkaa] Thestralit ja Harry

Thestralit, kuten kaikki tiedämme, ovat luurankomaisia hevosen kaltaisia otuksia. Thestralit näkevät vain ne, jotka ovat todistaneet jonkun ihmisen kuoleman. Harry alkoi nähdä thestraleja vasta kirjan viisi alussa todistettuaan Cedric Diggoryn kuoleman edellisenä kesänä kirjan neljä lopussa. Huomiotta jäi, että hän oli jo yksivuotiaana todistanut äitinsä heittävän henkensä tämän yhdistäessä lapsen heitteillejätön ja itsemurhan ja Harryn olisi näin ollen kuulunut nähdä kyseiset kummituslepakot jo kolmannen kirjan alussa, jolloin hän ensi kertaa näki vain "näkymättömien hevosten vetämät vaunut". No, ehkä vauva-Harry sattui katsomaan juuri tällä kriittisellä hetkellä muualle eikä sitten todistanutkaan äitinsä kuolemaa. Hänen olisi kuitenkin pitänyt nähdä thestralit jo neljännen kirjan lopussa todistettuaan Diggoryn kuoleman, mutta jostain syystä hänen pahamaineisen jenginsä poistuessa Tylypahkasta lomille, kirja kuvaa vain vanhat "itsestään liikkuvat vaunut". Kumma juttu...

[muokkaa] Ajankääntimet

Ajankäännin luovutettiin 13-vuotiaalle tytölle, jotta hän voisi käydä useammilla oppitunneilla samanaikaisesti ja myöhemmin pelastaa Siriuksen ja Hiinokan. Ajankääntimen käyttöä ei kuitenkaan katsottu sopivaksi Voldemortin ollessa vapaana 13 vuotta aiemmin. Sillä oltaisiin voitu estää Potterien murhat, Longbottomien kidutukset ja paljon muuta, mutta kun ei niin ei... Kirjassa viisi KAIKKI ajankääntimet sopivasti tuhoutuivat.

[muokkaa] Valedrojen murhat ja "jälki"

Ollessaan 16-vuotias Tom Valedro meni ja tappoi vanhempansa. Hän lavasti syylliseksi setänsä. Valedro ei jäänyt kiinni vaikka taikoi alaikäisenä koulun ulkopuolella. Miksi? Koska ilmeisesti taikaministeriö ei havaitse erikseen alaikäisten taikoja velhotalouksissa, vaan ne sekoittuvat aikuisten tekemiin taikoihin. Kirjassa sanottiin, että vanhempien uskotaan itse katsovan jälkikasvunsa perään. Kursivoitu osa implikoi, että ministeriö huomaa kaikki taiat, aikuisten ja lasten, mutta ei vain pysty erottamaan niitä toisistaan. Myöhemmin sanotaan, että jälki katoaa automaattisesti kun täyttää 17. Eli mihin taikoihin alaikäisten taiat sekoitetaan??

Jos taas on niin että ministeriö tosiaan huomaa kaikki taiat (mikä olisi ihan vitun spedee), niin eikö olisi ollut kannattavaa lähettää SWAT-team tms. Valedron taloon välittömästi ministeriön saatua tietää, että ko. talossa on juuri langetettu kolme tappokirousta. Sen jälkeen Kolkon talossa lähistöllä langetettiin muistiloitsu. Epäilyttävää?

[muokkaa] Seljasauva ja Grindelwald

Seljasauvan herraksi pääsi vain, jos tappoi edellisen herran tai voitti sauvan häneltä kaksintaistelussa muin keinoin (Harry aseistariisui Malfoyn ja tuli sauvan herraksi, joskin oli outoa, että Malfoy ei silloin edes käyttänyt seljasauvaa...). Kysymys kuuluu, kuinka Grindelwald voitti sauvan Gregorovitsilta, kun hän vain varasti sen kuin alhainen konna?

[muokkaa] Yleistä

Velhovaluutta. Eikö velhoja vituta se, että käytössä on ainoastaan kolikkorahaa. Kaljuunan suuri koko ja suhteellisen pieni arvo tekevät esim. kalliin luudanvarren ostosta melko työteliään tapahtuman (Koita raahata 2000 euron arvosta kahden euron kolikoita kauppaan.)

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruustiedot

Muuttujat
Toiminnot
Valikko
tärkeitä
foorumi
Työkalut