Hamina

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Haminan syksyistä keskustaa

Hamina on kylä Kymenlaaksossa. Haminalaiset itse kutsuvat sitä kaupungiksi, vaikka siellä ei ole edes liikennevaloja. Kotkalaisten halu imaista Hamina sisäänsä synnytti sosiaalisen paineen joka ajaa Haminan yhtymään miehikkäläläisten eläimiin sekaantujien kanssa. Suunnitteluasteella olevan kuntasiitoksen ansiosta Hamina, Miehikkälä ja Virolahti yhdistyisivät, säilyttäen Haminan kaupunkina. Tulevaisuudessa Haminasta tuleekin melkoinen erämää, joka alkaa Leikarista päättyen pohjoisessa Lappeenrantaan ja idässä Viipuriin.

Yleistä Haminasta

Hamina on mainittu suomalaismediassa kaksi kertaa, molemmat kerrat niistä olivat Aku Ankassa. Lähes kaikki haminalaiset ovat natsiskinejä[1], jotka ajelevat amisautoillaan ja juovat mallasjuomia. Näin olikin ennen, kun ainut sallittu auto oli Nissan Sunny, nykyään haminasta löytyy noin puolet 90-luvun ja 2000-luvun vaihteessa tehdyistä bemareista ja kolme moottoripyörää. Paikkakunnan tunnetuin työllistäjä onkin armeija, Haminassa toden totta työskentelee tilapäisesti vuosittain 700 palkkasotilasta kerrallaan, huimalla palkalla. Nykyään suurin rahan jakaja on kuitenkin HMT GmbH, joka on suomen suurin vientivaltti maailmalla heti Nokian jälkeen,tehden vuodesta toiseen tappavaa tulosta.

HMT GmbH on lyhennös Helvetin mukavasta työstä. Kaikki jotka eivät ole siellä töissä, ovatkin järestään suuresti katkeroituneita huonosta elämän laadustaan. Haminan todellinen päällikkö on kuitenkin bisnes-nerona ja isokenkäisenä tunnettu Sebu, yleisesti ottaen on arvailtu että hän olisi sama Seppo kuin Salkkareissa eli fiktiivinen hahmo tai suomen olympiajoukkuessa ollut lumilautailija Sebu Kuhlberg joka katosi Naganon talviolympialaisissa vuonna 1998, toiset taas väittävät hänen olevan kuuluisan onneton ketjun perustaja. Mikään näistä veikkauksista ei ole täysin varmaa tietoa. Tarinan päähenkilönä hän on mystinen kuin mustanaamio (joita hillolaisen kansantaruston mukaan on ollut jo useita),ainut merkki Sebun olemassaolosta on hänen jälkeensä jättämä pääkallo merkki jonka alla lukee owned.

Haminassa sijaitsee reserviupseerikoulun nimellä tunnettu aivopesula, jossa koulutetaan ikäluokan nörteistä organisoidun koulukiusaamisen organisoijia sekä vihollisen tarkka-ampujien maaleja. Silloin tällöin tähän laumaan eksyy myös muutama todellinen yllättäjä joka onnistuessaan juoksee Cooperin testissä täydet 12 minuuttia, mutta normaalisti noin 80% karsiutuu tai keskeyttää ennen toista palvelusviikkoaan kun kuulevat sotkun munkkien olevan loppu.

Tapahtumia Haminassa

Hamina loistaa olemassaolollaan kerran kesässä. Joka toinen vuosi on Haminassa suuri sotilasmusiikki-tapahtuma, joka kerää kaikki ihmiset aina Virojoelta saakka Haminan torille, jossa juodaan olutta isossa pj-teltassa samalla kuunnellen kun Haminan kuuluisin ihminen, eli ainut Haminasta pois muuttanut pelle laulaa. Yleisesti ottaen tattoossa esiintyvät muusikot ovat niitä, jotka eivät ole selvinneett Kotkan meripäivistä ja luulevatkin niiden jatkuvan ja keikkansa olevan edessä päin. Näille himmeille tähdille koittaa ankea arki vasta kun he huomaavat esiintyneensä jo kolme viikkoa tauotta hyökyn äärellä ja huomaavat katsellaan Haminan ylpeyden, Suomen ainoan siitossonnin joka on tehty puusta. Joka toinen kesä Haminan Bastionin holvikaaret kerävät Suomen maukkaimmat teurashevoset metwursti-tapahtumaan levittämään paskaansa. Hamina on myös tunnettu joka syksyisestä "valojenyöstä". Silloin Haminan puistoon (huomaa, yksikkömuoto) kertyy normaalia isompi lauma teinejä [2] juomaan alkoholia.

Haminalaisista

Haminan kansallispukuun kuuluvat luontaisesti musta/tummansininen pilottitakki, maiharit, metrot ja tukka, jota ei ole. Jos olet tosi-haminalainen, niin kaulassa roikkuu tietenkin niin suuri suomileijona-koru kuin mahdollista. Haminassa naispuolisissa ihmisissä esiintyy ns. vinkuintiaani-efektiä. Vinkuintiaani-efektin omaavat naaraat harrastavat usein biisoninkarvakenkä taistelua, joka saattaa sivullisista näyttää hyvinkin raa'alta ja järkyttävältä.

Haminalaiset nuoret yrittävät päästä kunnollisempaan elämään hakeutumalla paikalliseen ammattikouluun, autopuolelle. Tuo valinta tekee vain lisää amiksia pörräämään toria ympäri. Valitettavasti joitakin nuoria virtaa myös Kotkasta sekä Venäjän puolelta Virolahdelta ja Miehikkälästä, tuohon Amistenkehtoon hankkiutumaan elämästään pois.

Pää on kuin Haminan kaupunki.

Liikenne ja nähtävyydet

Yleisempään liikenteeseen Haminassa kuuluu [3] myös pyöräilijät, jotka eivät erota ajokaistaa pyörätiestä [4], sekä lukuisempaakin lukuisemmat taksit joita pöllähtää joka nurkan takaanta. Nuo taksit ovat yleensä mersuja, mutta myös muut merkit ovat alkaneet tekemään suosiota. Useimmiten niille kannattaa vilkuttaa, mitä varmemmin vilkuttavat takaisin vaikka eivät tuntisikaan. Mutta kannattaa kuitenkin varoa, ne saattavat lähteä perään luullen että tarvitset kyytiä(Vaikka olisitkin ohimenevässä autossa.)

Jokaisen turistin ehdoton matkailukohde on Haminan Autogrilli, tuo Haminan ylellisyys. "Isot makkispekkikset kaikilla mausteilla" kuuluu monen AGläskin suusta.

Haminan nuorten yleinen hengauspaikka on puisto, tai torilla sijaitseva kiinanmuuri. Surullisinta on se, että nuoret sanovat hei mennääks kapee (=kaupunkiin) tarkoittaen toria ympäröivää aluetta/kauppoja. Myös S-Marketin tuulikaappi kelpaa mainiosti oleskeluun. Haminan nuorten harrasteisiin kuuluu mm. Oman PV:n/Mankin rassaaminen, ajaminen alaikäisenä ilman korttia, haistatteleminen kauppojen vartijoille, hiuslakkapullojen räjäytteleminen puistossa ja hengailu kaiken nähdeiden, gurumaisten puistopummien kanssa ynnä muuta jännittävää. Yleisiä harrastuksia Haminassa on kahvin juominen ja pesäpalloilu. Hamina onkin Pohjanmaan eteläisin kunta joka selittää omalta osaltaan innokkuuden puukon vyöllä pitämiseen ja painimiseen.

Haminassa on useita asuinalueita jotka luokittelevat haminalaiset eri kasteihin, tässä niistä muutamia

Hillo

Hillon kylästä on tullut kautta aikojemme ensimmäinen ahtaaja, mutta kuten hänkin niin hänen seurueensakin oli aina tavattoman juovuksissa eikä nimeä muista kukaan jos sitä udellaan. Hillolaisilla on aina ollut kova hinku tehdä satamatöitä, niin kova että nykyään hillo sijaitsee satamassa,itseasiassa sataman alla. Näin hillolaiset säästävät matkakuluissaan pitkän pennin minkä voi sijoittaa esim. laivapulloon.

Neuvoton

Keskiajan jälkeen tilanne neuvosto-Kotkan kanssa kärjistyi melkein aseelliseksi selkkaukseksi,mutta siitä selvittiin ja syntyi Haminan rauha. Sopimukseen rauhasta ei kuitenkaan päästy helpolla kun puheeksi tuli Neuvottoman ja Tavastilan alueiden jako,sillä kumpikaan ei niitä halunnut. Sopimukseen kuitenkin päästin sillä ehdolla että nämä alueet ovat jatkossa virallisesti ei kenenkään maata (engl. No Mans Land) ja nimellisesti molemmat ottavat kontolleen lähimmän alueen. Sopimukseen kuitenkin kirjattiin optiopykälä mahdollisten tulevien konfliktien varalta ja sovittiin että jos väkivaltaiseen tai aseelliseen selkkaukseen joudutaan suoritetaan se No Mans Landin alueella. Vuonna 2008 tähän pykälään melkein jouduttiin turvautumaan Satamagateksi nimetyn selkkauksen johdosta mutta toistaiseksi tilanne vielä elää ja varmuutta rauhan kestosta ei ole.

E.T - Poitsila

Poitsila on aina ollut betonisten elementti kerrostalojen tyyssija. Täällä tapaa tallustaa ihmiskunnan oudointa sakkia,välillä tuntuu kun he eivät olisi tältä planeetalta peräisin,eivätkä he olekaan, siitä nimi Extra Terrestial Poitsila. Voitaisiin puhua myös haminan jakomäestä. Näillä seuduilla ei selvinpäin olevia ihmisiä näe, vaikka alueella ei ole edes kovin montaa A-oikeudet omaavaa ravintolaa.

Pohjois-Poitsila

Nimensä seutu on saanut siitä että panssarintorjuntaohjuskaan ei ole riittävä aseistus siellä liikkumiseen. Riekontiellä haminan varastetun rahan ja väkivallankadulla voi myös kokea aitoa villin lännen tunnelmaa vaikka sekin osa haminaa onkin saapunut jo 2000-luvulle langattomine haminet yhteyksineen.Tästä huolimatta voit silti astua saluunan heiluriovista suoraan autenttiseen kaksintaistelun tunnelmaan. Kotiin piiloutuminen ei auta, viikatemies korjaa myös niitä jotka eivät ulkona uskalla liikkua. Kurkitien ja vanhan viipurintien väliin jäävä alue onkin tunnettu öisestä ulkonaliikkumiskiellosta. Poitsilassa on eteläsuomen lääninhallinon lupa nukkua laiton ase tyynyn alla.

Pitäjänsaari

Saarelaiset ovat sisäsiittoisuudessaan elävä todiste siitä miksi serkkujen kesken tulisi käyttää ehkäisyä, puhuvat keskenään omista asioistaa mistä muut eivät ymmärrä mitään ja viettävät aikaansa siirtolapuutarhamaisessa maisemassaan. Myös veneily on näitten ihmisten suuri perversio ja sitä kautta haminan edustalla oleva majasaari onkin on osa pitäjänsaarta.

Salmenkylä, Husula, Reitkalli

jne. Väliin putoaja tyyppejä, heidät on kasvatettu siten kuin he olisivat vehkalahtelaisia mutta sen jälkeen kun se lakkasi olemasta he ikäänkuin lakkasivat olemasta myös.

Saviniemi, Hevoshaka

Veneen omistajat asuvat saviniemessä ja ne ketkä ei omista venettä asuvat hevoshaan puolella ja istuvat hakapirtissä. Kerran yksi heistä uhkasi muuttaa pois ja lähti ponillaan polkien kohti kaupunkia,muuttaen mielensä robinhoodin kohdalla kun huomasin olvin mäyräkoiran maksavan 7.90€. Huhuja on myös ollut että hevoshaan alueella asuisi vielä tänäkin päivänä aito luolamies, huhua ei ole varmistettu sillä havaintoja hänestä on niukalti, huhun osaltaan selittäen tätä sillä että hän nukkuu talviunta.

Summa

Summassa asuvat loogisesti summalaiset,kautta aikain pahimmat haminalaiset ovat kasvaneet summassa, siellä myös kuolleet, niin kuin summan entisen loiston merkki eli paperitehdaskin. Eräs venekin on nimetty summalaiseksi, petollisen merikelpoisuutensa vuoksi. Summalaisten kyydissä moni lähtenyt merta edemmäs kalaan kuitenkaan omistajaa lukuunottamatta palaamatta.

Tallinmäki, Alakaupunki

Todella värittömiä tyyppejä mistä on vaikea sanoa mitään, tunnet varmaan useita, ne ovat niitä jotka morjestavat sinulle mutta et muista nimeä.

Ruissalo

Osa Ruissalossa asuvista käy töissäkin päivittäin,ellei sitten ole kyttäämässä lapsia koulujen lähistöllä,näkymätön seinä turvaa ruissolaisten elämää Pohjois-poitsilalaisilta .

Jamilahti

Haminan todellinen kruunun jalokivi on haminan monaconakin tunnettu jamilahti. Jamilahtelaisilla on yhteinen olohuone itäväylässä sijaitsevassa naganossa. He tekevät töitä vain halutessaan ja elämä hymyilee kelan päivärahapäivästä toiseen.

Vilniemi

Vilniemellä taas on suuri maahanmuutto käynnissä keskellä metsää,selkeästi parempaa asuinaluetta, sijaitseehan siellä yksi suomen pisimmistä hiekkarannoista ja paikallisiin aboriginaaleihin törmää enää harvoin vain tien toisella puolella.

Viitteet

  1. muutamaa poikkeusta, joilla on ympärivuotinen rusketus, lukuun ottamatta
  2. kovia natsiskinejä, seksikkäitä ritsoja yms.
  3. Amisten ja pissisten ohella
  4. Luulevat Helkamaa autoksi