Halloween (yhtye)

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Zeichen 101.png VAROITUS!! Tämä sivu kertoo hevi- tai metallibändistä!
Tälläisiä sivuja on Hikipediassa jo muutenkin aivan liikaa. Ynnä tämä sivu on kaiken lisäksi aivan turha ja tylsä. Tämä sivu ei tee täällä muuta kuin rasittaa serveriä ja Hikipedian lukijoita. Mikäli sinulla on sanottavaa tästä turhasta artikkelista, sano se keskustelusivulla.
Thor.jpg
VAROITUS! – tämä artikkeli on metallimusiikin jumalan, Jurpan suojeluksessa, joten älä vandalisoi sitä, tai hän tulee kännissä riehumaan kotiisi ja pistää paikat tasaisiksi!!!
Tällä sanalla on takuulla muitakin merkityksiä. Kun vain muistaisi mitä...

Halloween on Halloweeninä 1988 perustettu Helloweenin kopiobändi. Halloweenin sanoitukset ovat pitkälti Halloween aiheisia ja niissä likkuu paljon mm. kurpitsoja, noitia ja ´´Hyvää Halloweenia!´´ toivottavia pikku kusipäitä. Halloween on saavuttanut suht suuren suosion kaikissa niissä maissa, joissa vietetään Halloweenia. Halloweenin jäsenet ovat kaikki syntyneet Halloweenina ja haluavat ylistää tätä mahtavaa juhlapäivää. Halloween on Helloweenin tapaan Saksalainen bändi, mutta sen sanat eivät viittaa mitenkää natseihin eli se ei ole Natsimetalliyhtye.

Halloween
Toiminnassa 1988-
Laulukieli englanti
Tyylilaji Power Metal, Halloween Metal
Levy-yhtiö Gamma Records
Jäsenet Roland Grapow, Uli Kusch, Stefan Swarchmann
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Halloween-sanalla on tässä artikkelissa keskeinen merkitys?

Alkuajat: Kolme Halloweenille Menetettyä Nuoruutta[muokkaa]

R. Grapow, U. Kusch ja S. Swarchmann syntyivät kaikki Halloweenina. He eivät nuorina tunteneet toisiaan, mutta halusivat löytää muita, jotka olivat syntyneet Halloweenina. He kaikki suorastaan palvoivat Halloweenia ja olivat katsoneet kaikki Halloween elokuvat. Elokuvien vuoksi heillä kaikilla oli traumoja ja he kaikki olivat puukottaneet omia vanhempiaan ja joutuneet mielisairaalaan. Mielisairaalassa he löysivät toisensa ja päättivät perustaa bändin ja antaa sen nimeksi Halloween. Sen lisäksi, että he kaikki rakastivat Halloweenia, kaikkien heidän lempibändi oli Helloween ja lempilevyt olivat Helloweenin suursuosion saavuttaneet Lord Of The Keys, Part 1&2. He pääsivät pois melisairaalasta, koska henkilökunta ja muut mielisairaat eivät jaksaneet kuunnella heidän paskoja bänditreenejä. Bändi sopi levytyssopimuksen Gamma Recordsin kanssa Halloweenina 1989 ja alkoivat äänittää ensimmäistä levyä.

Ensimmäinen levy ja lava-asut[muokkaa]

Halloweenin jäsenet päättivät, että he tarvitsevat sopivat lava-asut ja lavashown täytyy olla bändille sopiva. Ninpä he päättivät ottaa kaikki Scream naamarit naamaalle, kokonaan musta asu päälle ja mennä keikalle. Lavalla heiluu myös taustalla paljon vikatemiehiä ja kurpitsoja. Alkujaan lavashowhun kuului myös se, että Grapow puukotti lavalla mallinukkea, josta lensi tekoverta. Myöhemmin tästä luovuttiin ja tilalle otettiin joku yleisöstä. 3 vapaaehtoista saivat tulla lavalle puukotettaviksi, jonka jälkeen hidät ripustettaisiin hirttopuuhun. Kun keikat pidettiin Halloweenina, puukotettiin 10 ihmistä. Halloweenin ensimmäinen levy Halloween kritisoi Helloweenin ensimmäistä julkaisua It's Helloween, Not Halloween You Fucking Idiot EP.tä. Bändeille tulikin pientä kinaa, jonka aikana Kuschin jalka murtui ja Helloweenin Michael Kisken hiukset revittiin irti. Bändit kuitenkin sopivat riitansa ja Halloween pääsi lämmittelemään Helloweenia. Keikka pidettiin Halloweenina Madison Square Gardenissa ja koko stadion oli loppuunmyyty. Tämä tosin johtui vain siitä, että Halloweenin jäsenet lupasivat puukottaa lavalla George W. Bushin, mutta kun tämä ei toteutunut, alkoi kapina ja mielenosoitus, jonka tuloksena koko stadion tuhoutui ja paikanpäällä kuoli 245 ihmistä ja 3 koiraa.

Bändin Sisäiset Riidat[muokkaa]

Jäsenten välit alkoivat kiristyä edellämainitun keikan takia ja Kusch erotettiin bändistä. Hänen tilalleen tuli basistiksi Saatana jonka kanssa tehtiin albumit Tonight Is Halloween ja Pumpkins On Halloween Night. Bändi nousi suureen suosioon, kun heidän Halloween sanoituksiinsa lisättiin Saatanan satanistiset sanoitukset. Erityisesti singlejulkaisu 666 - The Number Of The Halloween menestyi hyvin ja kuuluu bändin pakolliseen settilistaan keikalla. Saatana alkoi kuitenkin käyttää huumeita, eikä pystynyt työskentelemään hyvin, joten hänet piti erottaa, ja tilalle otettiin Saatanan veli Lucifer. Tällä kokoonpanolla jatkettiin samalla linjalla kuin edelliset levyt ja julkaistiin You Die On Halloween. Tämän jälkeen kuitenkin paljastui kohu-uutinen: Lucifer oli homo Jumalan kanssa. Tämän takia Lucifer sai kenkää bändistä ja bändi julkaisi ilman basistia levyn We Don't Need A Fucking Bass On Halloween, joka menestyi todella paskasti. Fanit pitivät paljon Halloweenin bassosooloista, joita oli lähes joka biisissä, koska Grapow ei osannut sooloilla kitaralla. Koska levyllä ei ollut yhtään sooloa, se luokiteltiin välittömästi kasaksi paskaa. Tämän takia Halloween päätti ottaa Kuschin takaisin bändiin ja on siitä asti ollut jälleen alkuperäisellä kokoonpanolla.

Uuden Musiikityylin luojat[muokkaa]

Halloween oli ensimmäinen bändi, jonka sanoituksissa oli jatkuvasti kaikkea Halloweeniiin liittyvää. Tämän takia Halloweenin musiikityyli sai oman nimen: Halloween Metal. Halloween oli siis ensimmäinen Halloween Metal bändi ja Halloween on siitä todella ylpeä. Seuraava levy oli Halloween Metal, joka on nimetty uuden musiikityylin mukaan. Levy menestyi hyvin ja saman vuoden Halloweenina äänitettiin bändin ensimmäinen livelevy Halloween live @ Halloween joka myi platinaa kahdessa minuutissa. Tämän jälkeen huomattiin, että Halloween oli myynyt enemmän levyjä kuin bändi jota he jäljittelivät: Helloween. Tämä tietysti vitutti Helloweenia ja Helloween alkoi tehdä parempia biisejä, mutta ei onnistunut. Halloween sai myös kunniamerkin maailman myydyimpänä Halloween Metal bändinä. Asia ei sinänsä ollut ihme, koska tähän aikaan ei ollut muita Halloween Metal bändejä. Halloween vetäytyi pitkälle lomalle ja parin vuoden päästä he julkaisivat EP:n The Kings Of Halloween ja tämän jälkeen bändistä ei ole kuulunut mitään. Bändi viettää lomaa todennäköisesti jossain Halloween saarilla, josta media ei löydä heitä.

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Halloweenin lisäksi muita Halloween Metal bändejä ovat mm. hiljattain perustetut The Hall Of Ween ja Metal Of Hall?

Diskografia[muokkaa]

 • Halloween (1990)
 • Tonight Is Halloween (1992)
 • Pumpkins On Halloween Night (1994)
 • You Die On Halloween (1996)
 • We Don't Need A Fucking Bass On Halloween (1999)
 • Halloween Metal (2001)
 • Halloween Live @ Halloween (live, 2001)
 • The Kings Of Halloween EP. (2004)

Singlet[muokkaa]

 • Halloween (1990)
 • Halloween Night (1992)
 • Pumpkin Heads On Halloween (1994)
 • 666 - The Number Of The Halloween (1994)
 • Halloween Is Not Dead (1996)
 • You Die On Halloween (1996)
 • Halloween Metal (2001)
 • Halloween/666 - The Number Of The Halloween live (2001)

Jäsenet[muokkaa]

 • Roland Grapow, kitara, laulu (1988-)
 • Uli Kusch, basso (1988-1991, 2000-)
 • Stefan Swarchmann, rummut (1988-)
 • Saatana, basso (1991-1994)
 • Lucifer, basso (1994-1997)