Haapavesi

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
tyypillinen ajokki Haapavedeltä.

”Haapavesi? Missä?”

~satunnainen matkailija

Haapavesi sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuistossa. Alue on eristyksissä ja sulamisvedet keväisin aiheuttavat tulvavahinkoja ja muuta harmia. Haapavedellä on neljä asukasta, mutta silti sinne on rakennettu lakkautettu koulu, jota päivystää alkoholisoitunut talonmies. Taulut pyyhitään joka aamu. Haapavedellä ei tunneta radiota, televisiota eikä tietokoneita. Viestintä tapahtuu vanhaan tapaan huutamalla, viikonloppuisin myös kännissä huutamalla, ja elämä on ahdistavaa ja synkkää ylipäätään. Haapavedellä on kirjastoauto ja tietä rakennetaan valtion varoin parast'aikaa, jotta kirjastoautolle olisi käyttöä. Vielä ei tosin olla saatu selville, osaako Haapavedellä kukaan lukea. Pitäjä on kuitenkin Kansallisen Keskustapuolueen erityissuojeluksessa ja sinne maksetaan vientitukea.

Mitä minä voisin tehdä Haapaveden hyväksi[muokkaa]

Onnellisia haapavetisiä.

Haapavedelle kannattaa jättää turismirahoja. Lähde? Pitäjässä tiettävästi on joskus käsitelty rahaa, Lähde? ja se näkyy infrastruktuurissa. Kaikki neljä taloa sisältävät myös ovet ja ikkunat. Lähde? Lasi ei ole peräisin Haapavedeltä, vaan se lienee tuotu jostakin muualta. Haapavesi on Keskustapuolueen pääasiallista kannatusaluetta ja Paavo Väyrysestä on muodostunut paikkakuntalaisille selkeä ikoni.

Haapavedellä toimii vielä muutamia Maalaisliiton paikallisosastoja, sillä kaikille kylille ei kuljeteta enää postia ja nämä alueet on jääneet järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle. se ei kylien asukkaita haittaa, vaan he elävät onnellisina tietämättä mitään maailman pahuudesta. Viimeisimmän tiedon mukaan Haapavedelle on muuttanut alkuperäiseen asukasmäärään verraten runsaasti lisää asukkaita, kolme naapurikunta Nivalasta ja yksi Mosambikista. Tiettävästi heidät on paikalle houkutellut erinomainen pontikka-viina, jonka saatavuus on Haapavedellä suorastaan loistava, sillä sen valmistaminen on ainoa kannattava elinkeino. Tämän lisäksi naapurikuntien asukkaat ovat kuulleet toistuvasti Haapaveden ikimetsistä epäilyttäviä huutoja ja karjahduksia, joista ei ole varmaa tietoa, ovatko ne peräisin Haapaveden alkuperäiskansan kurkkulaulajista, joiden latinankielinen nimi on humalus ponticus vaiko liito-oravista. Haapaveden kansallisurheilu on paskanluonti, lajin SM-mestari löytyy paikkakunnalta. Toisena tulee turpaanveto. Kestosuosikki on käteenveto. Tämän lisäksi harrastetaan myös kannibalismia ja kannabistuotteita.

Haapaveden suuri tulevaisuus[muokkaa]

Haapaveden tulevaisuus voi olla hedelmällinen. Tulvat tuovat ravinnepitoista liejua paikallisille pelloille, jolloin timotein ounastellaan kasvavan ainakin puolitoista metriä korkeaksi. Leikkuupuimuria käytetään yleisesti kaikissa talon töissä ja talvisin niillä aurataan tiet. Kekseliäisyyttä ja neuvokkuutta haapavetisiltä ei siten puutu. Heinäkuussa 2008 Haapaveden poliisivoimat siirtyivät mm. poliisimustekaloihin, jotka syrjäyttävät nykyiset poliisikoirat. He siirtyivät myös uusiin taloudellisiin moottoripyöriin, Suzuki Pv Malossi special edition on varusteltu mm. erilaisilla itsetyydytysvälineillä. Urheilutiestä tehdään tulevaisuudessa harmiton alue. Siellä viljellään mm. kannabista ja sieniä. Asialle ei olla Haapavedellä nähty tarpeeksi hakea valtiovallan hyväksyntää, koska alueella perinteisesti on vallinnut ja vallitsee vastakin korpilaki. Muutos tuli voimaan joulukuussa 2011.

Haapaveden opetuspuolella on pitkät perinteet. Emäntiä ja karjakkoja on koulutettu satoja vuosia. Nykyisin koulutetaan lisäksi piikoja ja renkejä. Niitä tullaan tarvitsemaan kehittyvässä maatalouskunnassa ehkä tulevaisuudessa entistä enemmän.

Opetuksen uusina tuulina pidetään muutaman kerran vuodessa järjestettävät paikallisella kielellä folokit. Niillä valitaan vuoden folktaiteilijat sekä turvenuija. Tänä vuonna valitaan myös pitäjän paras pontikka, ja se palkitaan tietysti tuotantotukea nostamalla.

Haapavesi on Pohjanmaan helmi, tai ainakin haapavetiset luulevat asian olevan niin. Sen johdosta esimerkiksi kansalaisopisto on Helmiopisto. Suosituin naisen nimi on Helmi Orvokki.