Gustav Hägglund

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Jokainen tietää, että Mannerheim ei ollut homo.”
~Gustav "Jokainen" Hägglundin homotutka pelaa
Gustav Hägglund saunassa.

Johan Edvin Birger Burger Gustav "Heguli" "Hegemoni" Hägglund (s. 6. syyskuuta 1938) on keskusteluohjelmiin väkisin tunkeutuva eläkeläinen. Kenraali Hägglund toimi Puolustusvoimain komentajana vuosina 19942001. Hän on yksi maailman kolmesta kaikkitietävästä ja -osaavasta henkilöstä.[1] On täysin ilmeistä, että Hägglund on kirjoittanut itse itseään käsittelevän, avoimen suitsuttavan Wikipedia-artikkelin.

Ura[muokkaa]

Gustavus "Hego-Hego" Hägglund on sotilassuvusta ja päätti kaksivuotiaana ryhtyä Puolustusvoimain komentajaksi. Tämän päätöksen jälkeen hänen uransa oli puuduttavan nousujohteinen. Lisätietoa haluavien kannattaa kääntyä kenraalin itsensä puoleen, sillä hänen urakehityksensä on hänen suosikkipuheenaiheensa.

Hägglundin komentajakauden uudistuksista merkittävimpiä oli Maanpuolustus"korkea"koulun perustaminen. Kenraalin voimakkaasti kannattaman uudistuksen myötä upseerikoulutuksen leikittiin muuttuneen yliopistotasoiseksi. Aiemmin oli vallinnut luulo, että teologiset ja humanistiset tiedekunnat olivat turhia, mutta Hägglundin hellimä Maanpuolustus"korkea"koulu määritteli kentän aivan uusiksi.

Hägglund on saanut noin kuusi miljardia kunniamerkkiä kaikista itsenäisistä ja liki sadasta lakkautetusta valtiosta ja valtioliitosta, jotka perustettiin väliaikaisesti uudelleen vain siksi, että ne voisivat myöntää Hägglundille kunniamerkkejä.

Eläkkeellä Hägglund osoitti ammattisotilaalta ja eritoten Puolustusvoimain komentajalta vaadittavaa selväjärkisyyttä ja harkintaa panemalla kymppitonnin sileäksi WinCapita-pyramidihuijauksessa. Hägglund on itse vähätellyt tapahtunutta ja todennut, että olisi tositilanteessa valmis uhraamaan vähintään kuusinkertaisen määrän reserviläisiä.

Yksityiselämä[muokkaa]

”Tää on ylivoimaisesti hienoin, mitä mä oon koskaan ampunut. Mä ammuin sen just melkein tasan vuosi sitten Namibiassa. Se on gepardi, joka on erinomaisen harvinainen eläin.”
~Hägglund tarinoi siitä, miten pelasti kokonaisen neekerimaan verenhimoiselta pedolta

Eläkeläisenä Heguli on voinut omistautua harrastuksilleen, joita ovat medianäkyvyyden kahmiminen, itsensä peilailu ja uhanalaisten eläinten tappaminen. Viimeksi mainittu on osa kenraalin sangen patologista Mannerheim-jäljittelyä. Kenraali Hägglundilla on pakonomainen tarve toimia marsalkan esimerkin mukaisesti liki asiassa kuin asiassa[2] – poislukien arvokkuus.

Hägglund pukeutuu kotioloissa aina univormuun ja myös nukkuu se yllään.

Yhteiskunnallis-hägglundilainen keskustelija[muokkaa]

Kamerat kiskovat Hegulia vastustamattomasti puoleensa, ja hänestä onkin eläkeläisenä tullut television vakiohahmo, jota ei saa pois ruudusta hinkkaamallakaan. Hägglund ei nirsoile aiheen suhteen, jos on mahdollisuus saada oma pärstä näkyville sähköisessä tai printtimediassa. Niinpä hänen asiantuntevasta näkemyksestään on saatu nauttia niinkin erilaisten teemojen kuin maanpuolustuksen, mielenterveysongelmien, päihdepolitiikan, koulutuspolitiikan, animaatioelokuvakriitikin, spekulatiivisen homontunnistuksen, lintujensuojelun, virsikirjauudistuksen, tiivisteratkaisujen ja narsismin kohdalla. On vain ajan kysymys, milloin Hägglund alkaa julkaista itsehoito-, itsetunto- ja liikkeenjohto-oppaita. Yhdysvalloissa opiskelleena hänellä olisi moiseen erinomaiset valmiudet.

Julkaisuja[muokkaa]

  • Hägglund, Gustav: Suomen puolustus ja Gustav Hägglund. Toimittanut Ulla Appelsin Gustav Hägglund. Helsinki: Ajatelma, 2001.
  • Hägglund, Gustav: Euroopan puolustus ja Gustav Hägglund. Toimittanut Petri Nevalainen Gustav Hägglund. Helsinki: Ajatelma, 2004.
  • Hägglund, Gustav: Maailman puolustus ja Gustav Hägglund. Kirjoittanut, toimittanut, editoinut ja kustantanut Gustav Hägglund. Hägglund: Hägglund, 2005.
  • Hägglund, Gustav: Universumin puolustus ja Gustav Hägglund. Gustav Hägglund's Cut Limited Edition. Ajatellut, kirjoittanut, tuottanut, kuvannut ja palkinnot vastaanottanut Gustav Hägglund. Hägglund: Hägglund Hägglund Hägglund, 2006.
  • Hägglund, Gustav: Leijona ja kyyhky ja Gustav Hägglund. Sotava, 2006.
  • Tolstoi, Leo Hägglund, Gustav: Sota ja rauha. Hägglundin klassikot, 2007.
  • Hägglund, Gustav & Lagerbohm, John & Simula, Matti: Me olimme nuoria (ja komeita) sotilaita – Gustav Hägglund kertoo. Sotava, 2009.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Muut ovat Juhani Tamminen ja Timo T. A. Mikkonen.
  2. Tästä hänen sataprosenttisen varmat vakuuttelunsa Mannerheimin heteroseksuaalisuudesta.