Goku

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Anime icon mid.jpg
Osa artikkelisarjasta
Anime
”Hei Goku, otaks sää mun isona vaimokses?”
~9-vuotias Chi-Chi Gokulle
”Mitä se tarkoittaa?”
~Gokun vastaus
”Älä ny! Kyllä sää tiiät!”
~Chi-Chin vastaus
”Ei hajuukaan, mutta kyllä meikä ottaa jos ilmaiseksi saan”
~Goku päättää keskustelun
”Kakarot, olet häpeäksi rodullemme!”
~Goku sai usein kehuja toisilta Saiyalaisilta
Goku elvistelee uuden blonditukkansa kanssa

Goku (ゴックン Gokkun) on päähahmo Japanin kansalliseepoksessa, Dragon Ballissa. Dragon Ballin ensimmäisen runon alussa hän on lapsi ja puolessavälissä eeposta hän kasvaa aikuiseksi ja pistää vahingossa maailmanmestaruusturnauksen osanottajan, Chi Chin paksuksi ja menee tämän kanssa naimisiin. Koko loppuosa eli Dragon Ball Z on pelkkää voimien kasvattamista ja tappelua. Goku on maailmankaikkeuden voimakkain olento, koska hänen voimatasonsa ylittää selvästi 9000:n. Monet tosin väittävät omaavansa enemmänkin voimaa, mutta jostain syystä Goku kuitenkin voittaa heidät lopulta.

Elämänkerta[muokkaa]

Goku syntyi Planeetta Vegetalla vuonna papu köyhään saiyalaisperheeseen. Hänen isänsä Bardock ei ollut koskaan läsnä, joten Goku lähetettiin avaruuskapselilla avaruuteen, mikä olikin järkevää sillä vain hetki hänen lähtönsä jälkeen avaruuspervo Freeza tuhosi koko planeetan. Goku päätyi lopulta maapallolle, jolla hän tapasi kasvatti-isoisänsä Gohanin. Goku riehui hullun lailla 25-kertaa päivässä, kunnes isoisä-Gohan keksi tiputtaa hänet kalliolta. Lopputulos ei ollut ehkä se, mitä isoisä-Gohan toivoi, mutta Goku ei enää alkanut riehumaan. Eräänä täydenkuun yönä Goku katsoo kuuta, vaikka ukki oli kieltänyt, ja kokee saiyalaisille tyypillisen, kammottavan muodonmuutoksen, eli hän muuttuu isojalaksi. Isoilla jaloillaan hän tallaa isoisänsä päälle, joka menehtyy. Hän asuu pullossa, kunnes tapaa Bulman ja melkein tappaa hänet, mutta Bulma keksii oivan ratkaisun ja ampuu Gokun mutta Goku herää kuolleista ja kostaa. Valitettavasti Bulma selviää ja Gokusta ja heistä tulee kavereita.

Bulman kanssa Goku lähtee etsimään maagisia lohikäärmepalleja ja yhdessä he löytävät ne ja palauttavat ne lohikäärmeelle. Lohikääärme on onnesta turpeana saadessaan kiveksensä takaisin joten hän suostuu toteuttamaan yhden toiveen. He esittävät toiveen ja se toteutetaan ja sitten alkaa armoton turpaan vetäminen.

Turpaanvedon jälkeen Goku menee naimisiin ja saa lapsen, joka myös on nimeltään Gohan (Akira Toriyamalta loppui tässä vaiheessa mielikuvitus). Myöhemmin Goku ystävystyy kaikkien vihollistensa kanssa ja tappelee uusien vihollisten kanssa ja ystävystyy heidänkin kanssaan tapettuaan heidät ensin.

DBZ-kauden alussa Goku saa tietää olevansa apina avaruudesta ja eräs toinen apina kertoo että hänen nimensä on Kakarot (Anagrammi muunnos "Torakka") (Suom."Porkkana").

Gokun "maailmanpelastajina" tunnettu jengi, Z-Soturit.

Erikoisliikkeet[muokkaa]

Kamehameha[muokkaa]

Kiljutaan KA-ME-HA-ME-HAA!!! ja HAA:n kohdalla purkautuu energiaa joka olisi tietysti helppo väistää mutta Goku ei luonnollisesti tappele niitä vastaan jotka ovat tarpeeksi fiksuja tirpoakseen Gokun hänen kiljuessaan kamehamehaata. Tämän Goku oppi pervolta joulupukilta joka kehitti tämän käristääkseen eläkkeelle jääneet porot helposti. (Giljotiinistä olisi pitänyt maksaa)

Isä, Poika ja Pyhä henkipommi[muokkaa]

Rukoillaan Isältä, Pojalta ja Pyhältä hengeltä energiaa muodostaen siitä pallon. Se viskataan vihollisen niskaan ja toden näköisesti huudetaan isä, poika ja pyhä henkipommi.

Kaiokentsu[muokkaa]

Ken Ojalan erikoisliike, jonka hän opetti Gokulle tuonelassa.

Aurinkoisku[muokkaa]

Plagioi tämän iskun ystävältään Tenshinhanilta. Aurinkolasien myynti nousi kovasti tämän jälkeen.

Ajan hidastus[muokkaa]

Erikoisliike, jonka mahtavat animaattorit ovat Gokulle antaneet. Goku saa tämän liikkeen avulla viiden minuutin ajan tuntumaan tuhat kertaa pidemmältä.

Maailman vahvin kilpailu[muokkaa]

Goku on osallistunut maailman vahvin kilpailuissa 21-23, 38-56 ja 69-75. Voittoja on tullut yksi. 69-75 kaikki oli annettu tahallaan voittaa.

Muodonmuutokset[muokkaa]

Isojalka[muokkaa]

Erikoistehostetiimi laittaa Gokun apina-asuun, tunkee hänelle puujalat, hännän ja poistavat Gokun aivot.

SuperSaiyalainen taso 1[muokkaa]

Goku värjää hiuksensa keltaisiksi laittaa vihreät piilarit ja erikoistehoste tiimi ympäröi hänet keltaisella valolla.

SuperSaiyalainen taso 2[muokkaa]

Melkein sama mutta erikoistehostetiimi lisää vielä sähkökipinöitä hänen ympärilleen.

SuperSaiyalainen taso 3[muokkaa]

Muuten sama kuin edelliset mutta Goku ottaa lisäksi hiuksiinsa pidennykset. Gokulla meni 30 jaksoa SSJ3:ksi muuttumiseen. Goku on kuollut tähän tasoon sotkeuduttuaan hiuksiinsa mutta hänet toivottiin takaisin dragonballien avulla jotta vegeta voisi ilkkua hänelle.

SuperSaiyalainen taso 4[muokkaa]

Goku muuttuu luolamieheksi. Gokulla meni huomattavasti enemmän jaksoja kuin hän muuttui SSJ3:ksi.

SuperSaiyalainen taso 5[muokkaa]

Goku saa vihreän paidan ja erikoistehostetiimi antavat sinisen valon Gokun ympärille. Gokulla kesti puolet Dragon Ball Z jaksoista muuttua tähän ällistyttävän noloon, heikkoon, piinaavaan, läskiin ja sekoilevaan muotoon. Tässä muodossa Gokulla on vihreä Elvis Presley peruukki.

SuperSaiyalainen taso 6[muokkaa]

Sama kuin taso 1, koska Goku oli tyhmä ja meni sekasin voimasta niin nyt sen muuttumiset alkoikin sit alusta. Gokulla kestää 3 tuotantokautta muuttua SSJ6 tasoon, näitä tuotantokausia kutsutaan nimellä Dragonball GT.

SuperSaiylainen taso n[muokkaa]

Jossa n on jokin positiivinen kokonaisluku.

SuperSaiyalainen taso n on matemaattinen käsite, joka luotiin helpottamaan alati kasautuvien supersaiyalaistasojen analysointia. Ohessa muutama asiaan liittyvä kaava.

Tukan pituus saadaan lasketuksi kaavasta Pt•n=lt, jossa Pt on voimataso, n on supersaiylalaistaso ja lt on tukan pituus millimetreinä. Voimataso taas saadaan kaavasta Pt=10n+6. Muodomuutoksen saavuttamiseen tarvittava aika (t) saadaan kaavasta t=n•(Pt/[10n-nn]), jossa aika (t) saadaan jaksoina.

Seksuaalinen suuntautuminen[muokkaa]

Saiyalaiset laukeavat oudosti.

Goku on naimisissa Chi-Chi-nimisen turkulaisen kanssa, mutta on harrastanut irtosuhteita Vegetan (suom.Vihannes) Vaimon Bulman kanssa.

Viholliset[muokkaa]

Katso Myös[muokkaa]