Huijaus

Hikipedia
Ohjattu sivulta Gigantti
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stolen.jpg
ErrorSafe install-fi.png
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Hikipedia lopetetaan tänään?

Huijaus on toimenpide, jonka avulla ihmisiä juksutetaan. Huijaus voi tarkoittaa valehtelua tai ns. haxaamista. Huijauksen avulla ihmiset ja tavallista älykkäämmät kultakalat pyrkivät paitsi pääsemään kiinni elämän leivänsyrjään, myös tiputtamaan muut irti siitä leivänsyrjästä. Huijauksen keksi ensimmäisenä eräs luolamies vuonna 12942 eKr., kun hän sai päähänsä hankkia naisen väittämällä olevansa upporikas (eli omistavansa ison läjän oravannahkoja), vaikka hän ei sellaista ollut. On kyseenalaista, kuinka kauan tuo historiallinen huijaus sai naisen hänen vierellään pysymään, mutta (tiettyjen ihmisten) onneksi huijaustekniikat ovat nykypäivään tultaessa kehittyneet. Nykyään huijausta esiintyy yleisimmin internet-nimisessä kohtaamispaikassa sekä Tiski-Iskun nimellä tunnetussa maailmankaikkeudessa.

Yleisimmät huijaukset 2018 Yleisimmät huijaukset ennen vuotta 1900
Congratulations! You are the 1,000,000th lucky visitor to see this banner! Click now to claim HUGE PRIZES! 1. Minulla on enemmän (lisää asia tähän) kuin sinulla syystä että (lisää selitys tähän).
FREE VIAGRA/NUDE CELEBRITY PICTURES! CLICK HERE! 2. Toimiva höyrykone kotikäyttöön, ja halvalla!
Minulla on enemmän (lisää asia tähän) kuin sinulla syystä että (lisää selitys tähän). 3. Vakuutamme, että tämä kaiken parantava lääke on täysin turvallista ja testattua!
Wallhack, aimbot ym. hackit 4. Ei meillä ole aikeitakaan taittaa hiustakaan sinun päästäsi!
ErrorSafe 5. En ole noita.
Minä näytän tältä ihan oikeasti ja haluan seurustella kanssasi! 6. Minä en oikeasti näytä tältä! Anna vain vähän aika meikata!

Huijaus filosofisesta näkökulmasta[muokkaa]

Moraalioppiin suhteutettuna huijaus on rumaa eikä sen pitäisi kannattaa. On kuitenkin huijauksen olemassaolon valossa selvää, että huijaus kannattaa. Tämä johtuu siitä, että on aina olemassa idiootteja, joita on yleensä helppo huijata.

Synonyymejä[muokkaa]

Vedätys, psiittiminen, petos, pajunköyden syöttäminen, haxaus, oikaisu, kierojen keinojen käyttö, puijaus, koijaus, huiputus, hämäys, harhautus, Troijan hevonen, valehtelu, WinCapitation.

Huijauskoodit[muokkaa]

Käytetään ainoastaan peleissä, jotka ovat vitun vaikeita, kuten Rayman. Huijauskoodit on myös keksitty siksi, että pelaaja saa pelin läpi hermostumatta ja pahoinpitelemättä pelin tekijöitä.

Katso myös[muokkaa]

Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.