Gibson Flying V

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Taivaalla lentävä Flying V on jylhä näky.

Gibson Flying V on amerikkalaisen soitinvalmistajan Gibsonin vuonna 1958 julkaisema kitara juustoraastin. Kitaran omaperäinen nimi Flying V (suom. Lentävä Vee) tulee sen erikoisen ergonomisesta ja mukavasta muotoilusta. Se on soittamisen lisäksi omiaan heittelemiseen ja halonhakkuuseen, ja siksi Gibson Flying V onkin suosittu mm. keihäänheittäjien ja metsureiden keskuudessa.


Kitaran historia[muokkaa]

Vuonna 1958 Gibsonin insinööreillä välähti. He nimittäin keksivät kitaran, jota voi soittaa ennennäkemättömän mukavasti, ja joka kuulostaa ja näyttää kertakaikkisen hirvittävältä upealta. Kaiken riemun keskellä he myös huomasivat, kuinka tällä kitaralla puupöllejen hakkuu sujuu kuin tanssi, ja kuinka hienosti se lentää ilmojen halki. Yhdysvaltain olympiajoukkueen keihäänheittäjät omivat oitis tämän mainion kitaran viralliseksi keihääkseen. Kiitos Flying V:n, Yhdysvallat voitti Olympialaisten keihäänheitossa kultaa seuraavat kaksikymmentä vuotta. Flying V:n erinomaisesta menestyksestä keihäänheitossa keksivät keihäänheittäjät kaskun Flying V, jee jee. Tämä kasku on edelleen virallisesti käytössä.


Flying V:n maine kitaristien keskuudessa[muokkaa]

Flying V omaa erinomaisen maineen myös kitaristien keskuudessa. Monet kitaristit kehuvat, että Flying V on parempi kuin Gibsonin Les Paul ja Fenderin Stratocaster yhteensä. Tämä ei ole suinkaan mikään yllätys, sillä Flying V:n jälkisointi, eli sustain, on pidempi kuin nälkävuosi. Itse Jimi Hendrix innostui aikoinaan Flying V:stä. Hänen mukaansa kitara soi kauan, ja palaa sitäkin kauemmin. Yksikään kitara ei ole palanut Jimin käsittelyssä yhtä kauan kuin Gibson Flying V. Se palaa huomattavasti kuumemmalla liekillä kuin Stratocaster, ja kauemmin kuin Les Paul. Flying V sopii siis oivallisesti myös polttopuuksi.


Basisti soittamassa Flying V:tä.

Flying V muissa yhteyksissä[muokkaa]

Monet ilmakitaristitkin ovat kääntyneet Flying V:n puoleen, sillä heidän mielestään se on yhtä kevyt soittaa kuin ilma. Tämäkään ei ole mikään yllätys, sillä väitetään, että Flying V tosiaan on kevyempi kuin ilma. Tätä väitettä ei tosin olla vahvistettu virallisesti. Mene ja tiedä. Gibson on muistanut myös basisteja julkaisemalla Flying V basson. Ikävä kyllä, basistit tuntuvat olevan ainoita, joille Flying V ei kelpaa. He nimittäin väittävät, että se on niin älyttömän vaikea soittaa. Todellisuudessa Flying V basso on mitä helpoimpia soitettavia markkinoilla olevia bassoja.

Flying V:n ylösalainen sisar on loistava lapio!


Gibson Flying V Reverse[muokkaa]

Vuonna 2007 Gibson julkisti Flying V Reversen, joka on nimensä mukaan "väärinpäin" oleva Flying V. Kuten alkuperäinen Flying V, on Reverselläkin omat kannattajansa. Muunmuassa kaivosmiehet ja haudankaivajat ovat kiitelleet Gibsonia tästä erinomaisesta lapiosta.


Luettelo soittajista[muokkaa]

  • Jimi Hendrix - Jimin mukaan paremmin palavaa kitaraa ei ole.
  • Speedy Keinonen - "jee jee!", huusi Keinonen, kun kuuli Flying V:n mainittavan.
  • Heviherttuat - Heidän mukaansa Flying V on kitara kadotuksesta, ja sen ääni on kuin paholaisen karjuntaa,
  • Sinä - Juuri tällä hetkellä, sinäkin haluat olla yksi Flying V:n soittajista!