George Washington

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
George Washington
Birthdaygeorge.jpg
Washington ei koskaan tarvinnut henkilöllisyystodistusta; tarvittaessa hän esitti dollarin setelin.
Yhdysvaltain presidentti
vallassa 17891797
edeltäjä -
seuraaja John Adams
syntyi 30. huhtikuuta 1732
Washington D.C.
kuoli 14. joulukuuta 1799
Washington D.C.
puolue federalisti

George Manfred Washington Christ, "Original George W.", (17321799) oli amerikkalainen supersankari jaYhdysvaltojen ensimmäinen presidentti. Washington otti sukunimensä syntymäkaupunkinsa Washington DC:n nimestä, joka puolestaan on saanut nimensä Washingtonin osavaltiosta, joka sai nimensä löytäjältään George Washingtonilta, joka oli hieno mies.

Nuoruus[muokkaa]

Kun Washington oli 12-vuotias, radioaktiivinen torakka puri häntä varpaaseen. Tämän tapauksen seurauksena Washington sai uskomattomat supervoimansa. Hän pystyi mm. näkemään pimeässä ja tekemään puolivoltin takaperin. Lisäksi hänestä tuli oivallinen painija. Washington tunnettiin laajalti itse suunnittelemastaan supersankarin univormusta, johon kuului tähtilipulla koristeltu, aistikas silkkiviitta, tyylikkäät polvihousut, muovailuvahasta valmistetut tekohampaat ja harmaa peruukki. Nuori Washington kulutti aikansa pääasiassa kanavarkaissa.

Itsenäisyystaistelu[muokkaa]

George Washington uransa huipulla (ilman viittaa).

Kun kolmetoista brittiläistä siirtokuntaa julistautui itsenäiseksi Yhdysvaltojen valtioksi vuonna 1776, ryhtyi Britannia sotilastoimiin. George Washington tunsi syvää velvollisuutta vasta itsenäistynyttä kotimaataan kohtaan ja liittyi taisteluun brittejä vastaan. Hänen supervoimistaan oli suurta apua siirtokuntien joukoille. Hän mm. ampui itsensä tykillä brittijoukkojen linnoitusta vastaan marraskuussa 1776. Linnoitus kärsi suuria vaurioita, jotka lopulta johtivat linnoittautuneen brittiläisen varuskunnan antautumiseen. Washington sai aivotärähdyksen ja söi vahingossa muovailuvahahampaansa.

Lopullinen voitto itsenäisyyssodassa saavutettiin, kun Washington haastoi kuningas Yrjö III:n painiotteluun ja matkusti Lontooseen. Torakkaperäisten supervoimiensa ja uskomattoman hienhajunsa avulla Washington päihitti hintelän kuninkaan vaivatta. Suosionosoituksena Washingtonista tehtiin Yhdysvaltojen ensimmäinen presidentti 1789 ja hänelle lahjoitettiin lisäksi uusi hammasproteesi. Tämä helpotti suuresti hänen virkaanastujaispuheensa pitämistä.

Presidenttikausi[muokkaa]

Washington oli Yhdysvaltojen presidentti vuodesta 1789 vuoteen 1797. Tuona aikana hän ei tehnyt mitään vähänkään mielenkiintoista. Eli vain valtion laskuun ja laiskotteli.

Kuolema[muokkaa]

George Washington kuoli 14. joulukuuta 1799. Todennäköisesti hän sai aivoverenvuodon yrittäessään ottaa tekohampaansa pois suusta yön ajaksi. Washingtonin viimeiset sanat olivat

"Oof."

Maine jälkipolvien silmissä[muokkaa]

George Washington on erittäin hyvämaineinen. Hänen luottotietonsa ovat kunnossa, eikä hänellä ole maksamattomia parkkisakkoja.