George Harrison

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dsoords Härisön

George Harrison, MBE (25. helmikuuta 1943 – ihansama) oli brittiläinen muusikko, elokuvatuottaja ja runoilija, joka kärsii "obsessiivisesta Hari Krishna-häiriöstä". Hänet muistetaan siitä, miten hän kirjoitti paljon tribuuttibiisejä eräälle Mark David Chapmanin tappamalle yli-ihmiselle. Lisäksi hänet muistetaan siitä, että muiden kovakuoriaisten tavoin hänellä oli vaikeuksia kieliopin kanssa; hän sanoi/kirjoitti usein sanan "was" (oli) silloin, kun olisi kuulunut sanoa/kirjoittaa "were" (olivat).

Nykyään Harrisonia pidetään muka merkittävänä muusikkona ja ainoana brittiläisenä muusikkona, joka ikinä koskaan on toiminut soolokitaristina.

Harrison hymyilemässä kameralle.

Kuolema[muokkaa]

Kun Harrisonilla, tuolla entisellä kovalla tupakoitsijalla (joka sittemmin siirtyi passiiviseksi tupakoitsijaksi) vuonna 1997 todettiin keuhkosyöpä, fanit ympäri maailmaa kauhistuivat. Eräs Michael Abramiksi kastettu sankari kuitenkin päätti tehdä asialle jotain; niinpä hän tunkeutui Harrisonin kotiin ja puhkaisi tämän toisen keuhkon veitsellä pelastaakseen suuren ihailun sekä mahdollisesti ihastuksen kohteensa. Kuitenkin osoittautui, että hän puhkaisi väärän keuhkon ja hänet passitettiin vankilaan. Harrison sai keuhkosyövän kaveriksi vielä kurkkusyövän, joka kuitenkin saatiin hoidettua. Harrison kuoli paria vuotta myöhemmin keuhkosyöpään, sillä ilmeisesti vuoden 2001 teknologia ei riittänyt keuhkosyövän hoitamiseen.

Katso myös[muokkaa]