Gazan kaista

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Gazan kaista on kansaivälisesti tunnettu palestiinalainen leirintäalue sekä Israelin armeijan harjoitusalue/leikkikenttä jossain Egyptin ja Iranin välissä.

Gazan historia[muokkaa]

Joskus vuonna miekka ja kilpi maahan rantautui viisi alkoholismin takia lajiliitostaan erotettua kreikkalaista kendonopettajaa. He havaitsivat maan autioksi ja tyhjäksi, ja jokainen heistä, Ashod, Askelon, Ekron, Gath ja Gaza, perusti oman dojonsa, joiden yhteydessä oli viinatislaamo ja masuuni. He houkuttelivat paljon samuraiksi haluavia oppilaita, joita ryhdyttiin kutsumaan filistealaisiksi. Dojot kasvoivat lopulta niin isoiksi, että niistä tuli ihan oikeita kaupunkeja ja ne ympäröitiin muureilla. Nuo viisi juoppoa olivat kotimaassaan oppineet valmistamaan rautaa ympärillä asuneiden egyptiläisten ja israelilaisten suureksi harmiksi - he kun elivät vielä pronssikautta. Viiden kaupungiksi kasvaneen dojon mukaan paikkaa alettiin kutsua nimellä Filistea. Toisin kuin paikalliset alkuasukkaat, filistealaiset eivät ympärileikanneet poikalapsiaan - vaikka brutaaleja aikoja elettiinkin, niin joku tolkku se sentään perheväkivallallakin pitää olla. Fuck bitches get money.


Filistealaiset säilyivät piikkinä niin egyptiläisten, israelilaisten, juudealaisten kuin edomilaistenkinn lihassa liki tuhannen vuoden ajan, kunnes assyrialaiset panivat koko paikan nileäksi ja hävittivät siinä sivussa egyptiläiset, israelilaiset ja edomilaiset. Pääasiassa siksi, että he osasivat tehdä rautaa, he osasivat miekkailla ja he osasivat lahjoa vihollisensa toisiaan vastaan.

Seuraavat parituhatta vuotta ovat tylsää jaarittelua, johon mahtuu muutama ristiretki ja jihad, joten sivuutamme ne. Siirrytään suoraan 1900-lukuun. Todettakoon vain, että keisari Hadrianuksen aikana koko maa sai filistealaisten mukaan nimen Palestiina ja entinen Filistea sai nimen Gazan kaista.

Gazan kaistalla, Gazan kaupungissa viihtyi perinteisesti suuri juutalaisten pankkiirien sekä muiden huijareiden yhteiskunta, joka eli kukoistuksensa kautta vuosina 1948-1994. Alueelle oli kuitenkin vuosisatojen kuluessa onnistunut luikertelemaan 1 225 911 palestiinalaista, kolme egyptiläistä ja yksi n**keri, jotka viimeksi mainittu etunenässään onnistuivat tappamaan kaikki gazalaiset koronkiskurit. Tästä tympääntyneenä Israel rakennutti 363 metriä korkean muurin 363 päivässä koko 363 neliökilometrin kokoisen alueen ympäri, väittäen täten estävänsä laittoman maahanmuuton ja turvaavansa kansalaistensa hengen. Palestiinalaiset puolestaan väittävät joutuneensa vahingossa sekä yllättäen loukkuun Israelin petollisesti rakentaman muurin taakse jokavuotisella pyhiinvaellusmatkallaan Lapualle. He myös kiistävät tappaneensa pankkiirit, syyttäen teosta saksalaisia. YK asetti vuonna 1994 komitean tutkimaan vastapuolten väitteiden todenmukaisuutta, kieltäen samalla "väestön siirtämisen" ennen päätöksen saamista. Kukaan ei ole kuullut kyseisestä komiteasta mitään sitten vuoden 1997, jolloin se lähti tutkimaan tilannetta paikan päälle Gazan kaistalle. Yleisesti epäillään, että komitean jäsenet on ammuttu Israeliin.

Israelin tavoitteet Gazassa[muokkaa]

Gazan todelliset ongelmat alkoivat, kun palestiinalaiset sapattina huvikseen ampuivat ilotulitteita Israelin puolelle tappaen vahingossa muutaman jerusalemilaisen pankkiirin. Jatkuvasta ammuskelusta (palestiinalaiset olivat aikaisemmin ampuneet mm. porkkanoita, mätiä tomaatteja, n**kerin sekä YK-lähettiläitä Jerusalemiin) suivaantuneena Israel aloitti näihin päiviin asti jatkuneiden kiivaiden sotaharjoitusten sarjan Gazassa. Harjoitusten virallisena tavoitteena on testata "uusia, jänniä aseita", tuhota Hamas-järjestön terroristisiipi ja aiheuttaa samalla "mahdollisimman vähän siviilitappioita". Israelin epävirallisena tavoitteena on tappaa 1 225 911 palestiinalaista, tuhota Hamas-järjestö ja siinä sivussa kaikki muutkin järjestöt, mm. Punainen risti. Tämän jälkeen Benjamin Netanjahu voisi virallisesti sanoa itseään ensimmäisenä juutalaisena Lähi-Idän kovimmaksi jätkäksi (edeltäjät mm. Sulttaani Saladin sekä Saddam Hussein).

Gaza nyt[muokkaa]

Elokuussa 2007 Gaza valittiin "Maailman paskin paikka asua/oleskella"-äänestyksessä kolmanneksi, heti Imatran ja Tsernobylin jälkeen.

Vuoden 2008 lopussa Israel aloitti alueella uuden laajamittaisen sotaharjoituksen, jossa se testaa uusien ohjustensa vaikutusta mm. sairaaloihin ja siviiliasutukseen. Palestiinalaisilta ovat jo aikoja sitten loppuneet raketit, ruuti ja ammuttavat esineet, mutta kivien heittely/linkoaminen Israelin puolelle on yhä kiivasta. Päivän aikana Israelia kohti viskotaan keskimäärin 389 987 844 kiveä, näistä kuitenkin vain n. 5 lentää muurin ylitse. Aivan viime aikoihin asti irakilaistyylinen kenkienheitto oli hyvin suosittua, mutta tammikuussa 2009 nämäkin ammukset loppuivat. Viimeinen saapas heitettiin muurin yli 7.1.2009 ja se osui Israelilaiseen panssarivaunuun aiheuttaen pahanlaatuisen lommon. Kostoksi Israel pommitti seitsemän sairaalaa maan tasalle ydinpommeilla ja napalmiammuksilla, mikä herätti Euroopassa jonkin verran huomiota ja närää. Eräät saksalaispiirit jopa ehdottivat Buchenwaldin kestitysleirin uudelleen avaamista.

Gazan kaista on usein virheellisesti sekoitettu Kustaa Gaazan kadun kaistaan Helsingissä (pohjoisesta tultaessa oikea kaista ennen Hermannin länsirantatietä).