Gangnam Style

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Gangnam Style” on eteläkorealaisen artistin Psy kappale, joka julkaistiin heinäkuussa 2012 ja sen musiikkivideo on ollut saman vuoden marraskuusta YouTuben katsotuin video.[1] Video ylitti miljardin katsomiskerran rajan vuoden 2012 joulukuussa,[1] ja kaksi miljardia latausta sillä oli toukokuussa 2014.[2] Gangman stylesta on tehty oma tanssi, jota lähes kaikki ovat jossain vaiheesaa elämäänsä tanssineet. Tanssi muistuttaa cowboyn imitointia pantomiimileikissä.

Kritiikki (tahattoman ironinen)[muokkaa]

”Tämänkaltaisia erikoisuuksia tulee aina välillä. Suoraan sanottuna tunnen kuitenkin häpeää. Vanhempi mies hokemassa stereotyyppistä englanninkielen lausetta [so. ’Oppa Gangnam style!’]. – – Kuten villitykset yleensä, Gangnman stylenkin suosio perustuu Kolehmaisen mukaan ryhmäpaineeseen: Kun muut kuuntelevat biisin Youtubesta, niin sitten minäkin.”
~Savon Sanomat 2.10.2012: ”Maki Kolehmainen hittibiisistä: Suoraan sanottuna tunnen häpeää”[3]

Lähteet[muokkaa]

  1. 1,0 1,1 http://www.mtv.com/news/1699329/psy-gangnam-style-1-billion-views/
  2. http://www.nydailynews.com/entertainment/music-arts/gangnam-style-breaks-record-2-billion-youtube-views-article-1.1812438
  3. http://www.savonsanomat.fi/viihde/suoraan-sanottuna-tunnen-hapeaa/1256131
Treble staff with notes 01.svg RAAAH! Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tällaisenaan puolen minuutin hc-punkpläjäys eli tynkä.
Tee siitä mieluummin nälkävuosien pituinen proge-eepos
.