Franklin Pierce

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop hand.png Tämä artikkeli tai osio ei välttämättä edusta neutraalia näkökulmaa.
Neutraali näkökanta kiinnostaa kovasti myös keskustelusivulla.
Franklin Pierce
Franklin Pierce.jpg
Franklin Pierce mielipuuhassaan istumassa.
Yhdysvaltain presidentti
vallassa 1853(–1857)
edeltäjä Millard Fillmore
seuraaja James Buchanan
syntyi 1804
Calisota
kuoli 1869
Washington
puolue istujien puolue

Franklin Pierce, Sr. (18041869) oli vallitsevan konsensuksen mukaan Yhdysvaltojen historian turhin presidentti. Hän sai jopa seuraajansa James Buchananin näyttämään loistavalta poliitikolta jopa tämän naurettavasta nimestä huolimatta. Pierce ei tehnyt mitään, hän vain istui. Kun hän ei istunut, hän tyri. [1] Franklin Pierce oli niin raivostuttavan keskinkertainen, että hänen elämänsä on helppo käydä kokonaisuudessaan läpi.

Elämä[muokkaa]

Franklin Pierce syntyi New Hampshiren osavaltiossa 23. marraskuuta 1804. Hän liittyi demokraattipuolueeseen. Hänet valittiin presidentiksi 1853. Hän muutti Valkoiseen taloon. Hän ei tehnyt mitään. Hän kävi vessassa. Hänen presidenttikautensa päättyi 1857. Hän oli eläkkeellä. Suolen toiminta hidastui. Hän kuoli 8. lokakuuta 1869. Siinä kaikki.

Ai niin[muokkaa]

Kyllähän hän tosin osallistui vapaaehtoisena Meksikon sotaan 1840-luvulla. Hänestä tuli prikaatinkenraali, mutta todennäköisesti hän ei tehnyt sodassakaan mitään, vaan teeskenteli varmaan sairasta. Näin monet tutkijat[2] ainakin olettavat tapahtuneen.

Franklin Piercen nimikirjoitus. Niin kuin joku muka haluaisi sen.

Politiikka[muokkaa]

Franklin Piercen politiikka oli syvältä. Hän oli pohjoisen demokraatti, joka kannatti orjuuden ulottamista uusiin, unioniin liittyviin osavaltioihin. Se oli harvoja asioita, joita hän itse asiassa teki. Tavallisestihan Franklin Pierce ei tehnyt mitään. On absoluuttinen historiallinen totuus, että Pierce oli täysi nahjus. Tämä artikkeli on liiankin pitkä, kun otetaan huomioon hänen merkityksensä presidenttinä. Wikipediassa on ymmärretty tämäkin asia paremmin, ja Piercelle on uhrattu vain kaksi lausetta. Ja te Wikipedian neropatit, Pierce oli demokraatti, ei republikaani. Huom! Wikipedian tiedonvälityksen airuet ovat vaivautuneet korjaamaan käyttäjä Finlandian syöttämän Piercen väärän puoluekannan; käyttäjä Jalkapallo teki korjauksen 19. joulukuuta! Koko Suomen kansan puolesta hänelle siitä kiitos! Tämä korjaus ei muuta Franklin Piercen totaalista surkeutta suuntaan jos toiseenkaan.

Viitteet[muokkaa]

  1. Joskus hän teki jopa molempia yhtä aikaa.
  2. Tämän artikkelin kirjoittaja

Katso myös[muokkaa]

Franklin Pierce.jpg

Tämä artikkeli on mitätön tynkä, ja se on Franklin Piercelle ihan oikein.

Great Seal of the US.png edeltäjä:
Millard Fillmore
Yhdysvaltain presidentti
1853 - 1857
seuraaja:
James Buchanan