Fintoto

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Fintoto on suomalaisen vedonlyöntimonopolin kolmas (ja se keskimmäinen) jalka. Siinä missä Veikkauksen toimenkuvana on etenkin massatuhoaseensa Loton avulla ryöstää tasaisesti koko kansalta ja RAY:n peliautomaateillaan lähinnä eläkeikäisiltä, on Fintoton vastuulle hevospeleineen jäänyt marginaalisempi ryhmä, eli maalaiset ja muut kehitysrajoitteiset (ent. vähä-älyiset).[1] Fintoton tarjoamien hevospelien yhteisnimike on Toto, joka taas on lyhenne sanasta totalisaattori, jolla tarkoitetaan muuttuvakertoimisia pelejä. Fintoto onkin vienyt totalisaattori-käsityksen vielä astetta muita pidemmälle, antamalla kertoimiensa muuttua aina silloin tällöin vielä peliajan jälkeenkin, eli startin jo tapahduttua.

Raviradoilla nähdään usein hevosia. Tässä kuvassa on kuitenkin sika

Johto[muokkaa]

Fintoto toimii vielä itseään suuremman tahon, eli Hippoksen (Suomen virtahepoyhdistys) renkinä, joten ylin sananvalta yhtiön toiminnassa on Hippoksen toimitusjohtajalla, Hilma-Riina Pususella. Fintoton johtoporras koostuu itseään "railakkaaksi ja raikkaaksi urosparveksi" tituleeraavasta ikämiesryhmittymästä, joka yli kuudenkymmenen vuoden keski-iällään on tiettävästi Suomen toiseksi iäkkäin organisaatio, heti Pelastakaa Viipuri RY:n jälkeen. Johtoportaan hierarkia (lue: arvojärjestys) on läpi historian määräytynyt tiukasti ikäjärjestyksen mukaan (vanhimmista nuorimpaan), mutta nykyinen hallitus poikkeaa käytännöstä, sillä toimitusjohtaja Pertti Koskenlaskija on itse asiassa porukan kuopus. Kun Koskenlaskija nimitettiin virkaansa, kielsi Fintoto virallisessa tiedotteessaan jyrkästi tallanneensa vanhan hierarkiasääntönsä varpaille. Fintoton oman tulkinnan mukaan kyse oli ainoastaan sääntösovelluksesta, jossa Koskenlaskija kiistämättä johtoportaan vanhimman näköisenä henkilönä oli sovelias hänelle myönnettyyn tehtävään. Fintoton organisaatiossa on yhteensä kolmekymmentäkaksi (32) henkilöä, eli toimitusjohtaja Koskenlaskijan ja markkinointisuunnitelmasilppurina toimivan Sami Kauhanaisen (ent. tähtiohjastaja) väliin mahtuu monenlaisia virkoja.

Wiki letter w.png Tämä tynkä on artikkeli. Voit muokata artikkelia auttamalla Hikipediaa.
Harkitse myös, voisiko tämän tynkämallineen vaihtaa johonkin hauskemmista tynkämallineista.

  1. On huomioitavaa, että nuo joviaalit ja vekkulit ystävämme, suomenromanialaiset, eivät kuulu Fintoton kusetettaviin. Pahat kielet jopa väittävät, että suhde olisi pikemminkin täysin päinvastainen.