Feng Shui

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kosmiset universumin vaikutussuhteet näkyvät jokaiselle galaksien, tähtien ja planeettojen majesteetillisessa liikkeissä äärettömässä universumissa, joihin taas vaikuttavat huonekalujen asettelu.

Fengshui on pikku maagikon kodin sisustusoppi, jossa esineet voidaan asetella niin, että qi (chi) tai ki ja muut vastaavat muu supertieteelliset popat pääsevät virtaamaan asunnossa ja levittämään yltäkylläistä harmoniaa, joka ylettyy kaikille tasoille aamukahvin mausta seksi- ja rahaelämääsi.

Eli kun laitat sohvasi oikein, "ZEN_ja_kalustamisen_taidon" mukaisesti noudatat geomantiaa, jonka seurauksena sitten maallista hyvinvointia alkaa tunkea ovista ja ikkunoista. Siis käytännössä joka tuutista. Kuulostaa paremmalta kuin perinteinen hevosenkenkä oven päällä ja muut vastaavat aikansa eläneet vanhoilliset taikauskoiset jäänteet menneisyydestä, eikö vain?

Fengshui-ammattilaiset ottavatkin kovaa taksaa konsultoinnistaan. Toisin sanoen maksat heille itsesi kipeäksi, jotta saisit paljon rahaa. Voidaanhan tilanne toki nähdä investointina, joka maksaa itsensä takaisin korkojen kanssa. Näin se varmasti onkin, kun kalliit konsultit niin sanovat, mutta jos sinulla on varaa maksaa fengshui-konsultille, sinulla on jo yllin kyllin maallista hyvinvointia ja yltäkylläistä harmoniaa, joka yksinkertaisesti tarkoittaa sitä että mikäli fengshui on totta sinun talossasi täytyy olla kalustus jo valmiiksi oikein järjestetty. Tällöin et luonnollisesti tarvitse fengshui-konsulttia.

Tähän ongelmaan on mietitty ratkaisuja. Yksi ratkaisu olisi se, että fengshui-konsultti saisi urakkapalkkauksen sijasta tulospalkkauksen; Hän saisi tuoteasettelusta rahaa vain, jos asettelu nostaisi huonekalujen omistajan palkkaa enemmän kuin mitä pelkkä normaali pidempiaikainen työsuhde ja ikälisät ja inflaatio aikaansaisivat. Samoin, jos huonekalujen asettelu laskisi tulotasoa, joutuisi fengshui-konsultti korvaamaan tappiot: Koska huonekalujen asettelu vaikuttaa, myös väärästä asettelusta johtuvat vahingot olisi korvattava. Tämä tarkoittaisi sitä että huijarit ja huonot fengshui-konsultit joutuisivat lopettamaan toimensa ja hyvät menestyisivät - ja koska palkkiot maksettaisiin esim. prosenttiosuuksien mukaan asettelun jälkeen, saisivat köyhimmätkin avun - ja koska köyhimmillä potentiaalinen tulonnousu on suurempi, saisivat taitavat fengshui-konsultitkin suuremmat tienestit. Valitettavasti em. käytäntö ei ole saanut kannatusta fengshui-konsulttien ammattiliitossa, joten urakkapalkkaus ilman tulosvaatimuksia on edelleen voimassa.