Fallout (pelisarja)

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Fallout (pelisarja)

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Fallout on alunperin peliyritys Interplayn julkaisema videopelisarja, joka keskittyy post-apokalyptiseen ydinsodan jälkeiseen maailmaan. Suurimpia vaikuttimia pelisarjan osissa on seksi, huumeet, väkivalta, orjuus, raiskaus sekä tappamista ja massamurhaamista ylistävä esteettinen ilmapiiri, jossa pelaajan täytyy selvitä hinnalla millä hyvänsä. Fallout-sarjaan kuuluu neljä/viisi peliä, sekä kolme paskaa spin-offia.

"Tsernobyl in a can" on Falloutista tutun Nuka-Colan tytärtuote.

Fallout: A Post Nuclear Role Playing Game[muokkaa]

Alkuperäisessä Falloutissa pelaaja on massiivisen Kaliforniaan rakennetun ydinsuojan, Holvi 13:n asukas, joka lähetetään pelastamaan toinen holvi etsimällä sen rikkoutuneeseen kahvinkeittimeen uusi ohjaussiru, ennen kuin jokaikinen holvin tekninen työntekijä sekä talonmies kuolee kahvitaukojen puutteen aiheuttamaan ylirasitukseen. Tämän jälkeen pitää vielä pistää palasiksi mutantteja suoltava laboratorio, jota ylläpitää kokonaisen kirkon palvoma, melko mielikuvituksettoman nimen omaava Master.

Fallout 2[muokkaa]

Fallout 2 sijoittuu noin 50 vuoden päähän alkuperäisen Falloutin tapahtumista. Alkuperäisen pelin päähenkilö perusti oman gallialaiskylän holvin ulkopuolelle, ja nyt pelaajan on ohjattava tämän lapsenlapsi retkelle etsimään uusi G.E.C.K. (Gimp Eajaculation Cocktease Kit). Päähenkilöllä ei kuitenkaan ole paras päivä menossa, erilaisten sukupuolitautien ja säteilysairausten jälkeen G.E.C.Kin vihdoin löydyttyä, USA:n hallitus kaappaa koko kylän roomalaisen Keisarin legioonan avustamana. Pelin loppuvastuksena toimii ionisoitunut Kyber-Bush.

Fallout 3[muokkaa]

Oblivionista tunnettu Bethesda osti Falloutin oikeudet rahapulaan joutuneelta pelistudiolta ja loi jatko-osan konsolihitti Fallout: Brotherhood of Steelille, mutta vaihtoi nimen Fallout 3:ksi houkutellakseen tietokonepeli Fallout-sarjan faneja. Lopputulos syntyi lisäämällä Oblivioniin ampuma-aseet ja korvaamalla metsät raunioilla ja atomipommien jälkeenjättämillä kraattereilla. Pelaaja on jälleen Holvin (nyt 101) asukas, joka joutuu pakenemaan holvista välttääkseen Holvi 101:n vainoharhaisen pedopapan murhaamaksi tulemista ja etsiäkseen isänsä. Pelaaja on myös täysin kädetön, eikä pysty edes tappamaan tärkeitä NPC:tä saati kakaroita. Pelaajan tehtävänä on myös puhdistaa Bethesdan vessataukojen likaama järvi. Ja sitten kuolla ydinsäteilyyn.

Australialaiset suuttuivat tästä pelistä niin paljon, että kielsivät sen myynnin kaupoissaan kaikkien muiden videopelien tavoin.

Fallout: New Vegas[muokkaa]

Bethesda antoi seuraavan pelin alkuperäisistä tekijöistä koostuvalle Obsidian Entertainmentille ja tuloksena on tämä sekasikiö. Pelissä päähahmo on kuriiri, joka tapetaan heti pelin alussa.

Bethesdan mukaan "tämä on suuri parannus Fallout 3:een, jossa päähahmo kuolee vasta lopussa".

Pelissä tehtävänä on etsiä päähahmoa päähän ampunut Elvis. Ja sitten tukea Joko Suomen Hallitusta, Donald Trumpin Orjalegionaa tai New Vegasin johtajaa, sata vuotta tietokonetuolissaan runkannutta Herra Taloa, Majavapadon hallitsemisessa.

Pelaaja voi myös tappaa Herra Talon ja johtaa Vegasia tuomioon ihan itse! Tätä ei tosin suositella, sillä kuriirit ovat tunnetusti huonoja johtajia.

Fallout 4[muokkaa]

Bethesdan vuonna 2015 julkaisema "Fallout 4" on fanien mielestä sekä hyvin huolella suunniteltu, että hyvin vähäpätöinen muihin saman sarjan peleihin verrattuna. Tämä johtuu pelin erittäin omituisesta tarinankulusta, josta jotkut kukkahattutädit ovat ottaneet nokkiinsa. Peli alkaa vuodesta 2077, samana päivänä kuin suuri vesisota alkaa.

Aluksi voit valita haluatko olla "Nate", kovasta herpeksestä kärsivä mies tai "Noora", pelin naispuolinen ilopillereitä vetävä nainen. Pelin alku sijoittuu päähenkilön taloon. Nate kuvailee pelissä talon olleen pari vuotta sitten punainen, mutta maalasi sen sitten myöhemmin siniseksi, koska pelkäsi, että kommunistivastaiset naapurit tulisivat valittamaan talon väristä. Päähenkilön perheeseen kuuluvat myös Shaun, alle kuukauden ikäinen vauva, joka pitää rääkymisestä, ja Codsworth, perheen robotti-hovimestari/narri. Pelin alussa päähenkilön täytyy tehdä kaikkea vähän vähemmän mukavaa, kuten esimerkiksi pitää huolta vauvasta TV:n katsomisen sijaan, mutta lyhyen ajan päästä suuri vesisota alkaa. Kaikki juoksevat holvi 111:seen kun vesipommit putoavat. Myöhemmin perheesi, ja sinut laitetaan jää-ämpäreihin viilenemään. Myöhemmin heräät, vain huomataksesi, että vaimosi on tapettu ja lapsesi on kidnapattu, "hyvinhän se päivä alkaa, maailma loppuu, vaimo tapetaan ja lapsi viedään" -Nate vesisotavuosina.

Kuten New vegasissa Fallout 4:ssä on 4 eri jengiä, joiden kyytiin pelaaja voi hypätä.Tarvitsee vain vastata myönteisesti pariin otteeseen, jonka jälkeen kaikki joukon sotasuunnitelmat asetetaan uuden alokkaan niskaan. Eri mukavaa eikös?

Jengejä valitessa on vaihtoehtona kahdet eri Fasistit, jotka vääntävät kättä robottiorjista(Terskain veljeskunta, ja Helsingin yliopisto). Feministisen puolueen jenkkisiipi nimeltä Rautatie, joka jakaa tasa-arvoa nyt jo jääkaapeillekin, kun sota laittoi niin miehet kuin naiset tasa-arvoisesti maanrakoon. Ja "Minuuttimiehet" kasa MMO peleistä paenneita cowboyta jotka tiputtavat pelaajan niskaan sata eri raidia, ennen kuin dumppaavat hänet loppuluolaan, sata vuotta muita jäljessä.